דצמבר val thorens

pyramedia1984

New member
דצמבר val thorens

שלום!
אני מעוניין להצטרף לקבוצה שנוסעת לקלאב מד וואל טורנס באמצע דצמבר. (אוטופסט אם מישהו שמע...)
אשמח לקבל חוות דעת (בערבון מוגבל כמובן..) לגבי הסיכון/סיכוי לשלג באתר הזה בתקופה הזו.
תודה רבה!

marceloros

Member
מנהל
זה בלתי אפשרי לחזות...

לא משנה באיזה ערבון, לא סתם כולם רואים ואין עונה.
היתרון שזה אתר גבוה, ואם כבר אמצע דצמבר אז באמת לשם, אבל לא בטוח שתרצה לגלוש רק שם ולא בכל העמקים שמגיעים גם די נמוך, והמז"א משוגע ויש אל ניניו לך תדע...
זכור לי אותו חנוכה עם הקייטנות חנוכה כאשר שבוע לפני היה מעולה לטיולי אופניים, למזלם כמה ימים לפני היה דאמפ גדול והאתר אכן נפתח.

בסיכום בעניינך יש לפנות לרבנים או לח"כ חזן

skiforce

New member
זו גם שאלה של value for money

בשנה שעברה הייתי שם בתחילת-אמצע ינואר. שבועות לפני כן כבר עקבתי יום יום אחרי המצב באתרים השונים. לדעתי ואלתו וטין הובילו בענק על פני האחרים בתאריכי הפתיחה ובתנאי הגלישה.

כשהייתי שם קשה היה לומר עד כמה התנאים טובים. היה שלג טוב בעיקר בגובה גבוה, ושלג לא רע בחלק מהמסלולים גם באוף פיסט. בהחלט גלשתי בעיקר בוואלטורנס, ב אורל ובלה מנויוור, למרות שהיה לי סקי פס לכל העמקים. היו מסלולים סגורים לא פעם, ובמקומות מסוימים היה הרבה קרח. ועדיין, האתר היה מלא אנשים והיה בהחלט כיף. זה גם מאוד תלוי איזה מין גולש אתה, ומה חשוב לך.

כמו שמרסלו אמר, התנאים הלא ברורים די הורידו לי את החשק לחקור את כל הפינות של העמקים הסמוכים, במיוחד כשיש מסלולים סגורים ואתה צריך לנווט בחזרה. אם כי היום אני קצת מצטער על ההיסוס. אם אסע בחורף הבא, אני מקווה להזמין יותר לכיוון פברואר.

בשנה שעברה נתקלתי באתר של ואלתו באיזה אירוע של השקת ציוד סקי חדש שהם עושים כל שנה. אפשר להזמין שם חופשה לתאריכים מסוימים בתחילת העונה, לקבל לינה מוזלת, ציוד חדש חינם שניתן להחליף כל הזמן, ארוחות, וכו'. אולי זה נותן קצת ביטחון... הנה קישור:
http://www.valthorens.com/en/activi...nts/details/ski-force-winter-tour.372.e8.html

z x 7 r

New member
לפני כמה שנים נסענו לשבוע שני או שלישי כשהאתר נפתח רשמית

וזה היה אחרי אמצע דצמבר. שבועיים לפני שנסענו - ירד שלג ראשון, תותחי שלג עבדו מסביב לשעון אבל הכל היה חום לגמרי.
דצמבר גם - ידוע, בואל טורנס מזג אוויר מאוד לא יציב. יכולה להיות שמש ודשא, ויום אחרי זה יירד חצי מטר או יותר של שלג (כולל סיכון של חסימת כבישים כי לא יספיקו לפנות בזמן).
האתר גבוה, אבל שוב - יש מצב שתהיה בלחץ (או תצטרך לשכור אופניים כי שלג לא יהיה).

Cמן רשום

New member
דצמבר חודש בעייתי

לא קשור לשנה זאת ו/או לאתר ספציפי. בדצמבר לא חריג בכלל שבוע קיץ שיש לך רק לצאת להשתזף ואחרי זה שבוע סופה שאפילו כלבי סן ברנרד לא מוציאים את האף החוצה. אגב, גם זה וגם זה יהרסו חופשת סקי. דצמבר זה לוטו לחלוטין.

natyh

New member
מאד פשוט בדוק מה קרה שם בשנה שעברה .

היו על כך גם הודעות בפורום דפדף.

skiforce

New member
למיטב זכרוני אני יכול להעיד

כיוון שנסעתי בתחילת ינואר, אני חושב שבדצמבר היו בעיות, ואף חשבו לדחות את מועד הפתיחה של חלק מהעמקים. מלבד זאת, מצטרף למה שנאמר כאן: זה סוג של הימור.

אני חושב שבאתר J2SKI אפשר למצוא נתונים לפי חודשים ושנים.

למעלה