דפלפט ובכלל

דפלפט ובכלל

רציתי לדעת אם משהוא שנוטל דפלפט או תרופה אחרת (רצוי דפלפט...) יכול לההגיד אם במבט לאחור לתקופה כמו שנתיים או יותר הוא שם לב שהוא השתנה, כלומר ברור שהוא השתנה עקב הזמן שחלף ומתבגרים וכלל הבלה בלה אבל אני מתכוונת במובן הרגשי אם זה לבכות מכל דבר קטן שמלחיץ, אם זה לקחת בקיצוניות לחץ, אולי זו שאלה מפגרת אבל זה מעניין אותי אם יש איזה שהו השפעה של כדורים ...על כך.

Blueberry Kiss

New member
לא יכולה לדבר על עצמי...

אבל החבר שלי לקח דפלפט בערך שנה וחצי ולא שמתי לב לשינוי רגשי אצלו. גם לאחר מכן, כשהוא עבר ללמיקטל הוא לא השתנה. חלק מהתרופות המיועדות לאפילפסיה משמשות גם לטיפול בכל מיני בעיות כמו דכאון, חרדות וכו' ולכן הייתי מצפה דווקא לתגובה הפוכה כתוצאה מהכדורים- בנאדם רגוע יותר ,שליו יותר.לא כי היו לו בעיות מלכתחילה אלא פשוט כי חלק מהכדורים האלה הם מעין כדורי הרגעה. דפלפט ספציפית משמש גם לטיפול במאניה דיפרסיה ככה שהייתי מצפה לתגובה כלשהי על מערכת העצבים, אבל אולי יותר להרגעה (קלה כמובן, כי את לא מטופלת למאניה דיפרסיה). מצד שני- אני לא רופאה. אולי זה מרגיע רק את אלה שיש להם מאניה דיפרסיה ויכול לעורר דווקא את אלה שלא לוקים במחלה שכזו (נפשית).הכוונה היא לא שזה יעורר אצלך מאניה דיפרסיה. אני מדגישה - תרופות שמטפלות באפילפסיה ובהפרעות נפשיות לא יגרמו להפרעות נפשיות אצל אלו שמטופלים בהן לאפילפסיה -הכוונה שלי היא אולי שזה אכן גורם לך להיות קצת רגישה יותר, כי בכל זאת יש לזה השפעה על מערכת העצבים. גם האפילפסיה עצמה היא מחלה עצבית כמובן אז ייתכן, לדעתי, קשר בין השניים. השורה התחתונה- זו לא שאלה מפגרת, אבל קשה לי להאמין שתוכלי לקבל תשובה וודאית כאן. תשקלי לפנות לרופא המטפל שלך או לפורום מקצועי יותר של תרופות.

הבן שלי לוקח דפלפט שנה וחצי

אני לא יכולה להגיד שראינו שינויים חוץ מכאלה שקשורים בגיל ובהתבגרות.

אני לוקחת דפלפט כבר 9 שנים

לא מזהה שום שינוי. לא בזיכרון, לא משקל (ז"א, היה בקטנה, אבל זו אשמתי
). אה, אני גם לוקחת למיקטל, לא יודעת אם זה משנה לך משהו..

למעלה