דפי צביעה

קדן

New member
דפי צביעה../images/Emo45.gif../images/Emo31.gif

במהלך השנה אני לא מכניסה לגן דפי צביעה או דפי עבודה .בימים אלו כשהחופשה של הילדים מתקרבת אני מכניסה מעט גיוון ונותנת להם דפי צביעה הילדים מצליחים למלא בדייקנות את הדפים ואף נהנים..(ילדים בני 3) .אני מעלה את הנקודה מכיוון שאני מאד מתלבטת לגבי הנושא. מה דעתכן ? (ולא להתנפל)

שביל הזהב

יש משהו מאוד נעים בדפי צביעה אפילו לי בגילי- את רב העבודה כבר עשו בשבילך, הציור(היפה לעומת שלך) כבר מוכן, ולפעמים אפילו ממספרים לך ואומרים באיזה צבעים למלא... אבל חשוב לזכור שסוג זה של עבודה מפתח יכולות מסוימות מאוד ודי שוליות בסך הכל. לעומת זאת הוא חוסם את היצירתיות, הדמיון ומאוד מסרס כי הוא מציב רף שברור שילד בן 3 לא יכול להגיע אליו. לכן בגדול אני אומרת-לא. לפחות לא בגן וגם להורים בגן שלי המלצתי לא להשתמש בהם, לפחות לא בגילאים הרכים. אבל... כמו כל דבר בחיים, אין להיתפס להיסטריה ו"מדי פעם" מותר כמעט הכל. אולי כדאי לשמור את זה להזדמנויות בהן לתמונה יש משמעות מיוחדת כמו בחגים למשל.

טלגל

New member
יופי של נושא לדיון../images/Emo41.gif

הנושא הזה עולה כל פעם מחדש, גם אני מתלבטת בו נוכח העובדה שההורים חושבים שמשום-מה דפי עבודה מקדמים את הילד לאן שהוא. את החוסר דמיון והתיסכול שבדפי ציור הצלחתי להעביר להורים, אבל דפי עבודה עדין נחשב ללהיט. אני מסכימה שבבית, הורה וילד ביחד, זה יכול לתרום, אבל בגן אני מכניסה את זה רק בקבוצות קטנות ובאמצע השנה. באופן כללי אני לא מחזיקה מדפים אלו כל-כך.

אלהלה

New member
שישבו ההורים איתם על דפי עבודה../images/Emo20.gif

ואם נראה להם שהילד שלהם נהנה שישבו איתו בבית וימלאו דפי עבודה
בגן אני לא בעד וממש לעיתים רחוקות הם עובדים בדפים דומים לדפי עבודה וגם לא סטנדרטיים יותר כאלה שאני מכינה לבד בעיקר אלה שעולים לאלף נהנים יותר מדפי חשבון וכתיבה וגם בזה אני לא ממש דוגלת שיהנו קצת עוד מהגן בלי לשמור על השורה יש להם עוד מספיק שנים שילחיצו אותם בכתיבה וכל השאר. ואם הם נהנים אין בעיה במיוחד בדפי הציור והצביעה - את הרוב זה לא ממש מהנה

למעלה