דפי נוסחאות:

דפי נוסחאות:

היי,
לאחרונה שמעתי על תופעה שבמכללה מסוימת מאפשרים לסטודנטים להכניס לבחינה דפי נוסחאות שהם הכינו בעצמם.
הכלל הוא: "כל עוד אתה עומד במכסת הדפים שהוגדרה, תכניס לדפים כל מה שתרצה (כולל תרגילים לדוגמא)".

האם גם אצלכם זה כך? אם כן - רק במקצועות ריאליים, או גם בהומאניים?
האם גם באוניברסיטאות כך?

תודה

זה מאוד משתנה

כל מרצה קובע כללים אחרים.
יש מרצים שמגבילים את גודל הפונט (כדי שכמות החומר המוכנסת תהיה שווה בין הסטודנטים).
היה לנו קורס שבו היה מותר לנו להכין את הקלסר עם החומר הפתוח, אבל ללא צילומי מבחנים פתורים מהשנים הקודמות (אני, למשל, הכנתי בכתב ידי שאלות עם פתרונות, אחרי שעברתי עליהם, ולא ראיתי שהייתה להם בעיה עם זה כשהם עברו ובדקו לי את הקלסר).

oromer

New member
מנהל
דפי נוסחאות

כאשר מרצה מגדיר לסטודנטים להכין לבד דפי נוסחאות קשה מאוד להכיל מגבלות כלשהם על מה שהם כותבים כי זה מצריך מהמרצה לקרוא את הדפים של כולם. אני יודעת שעכשיו בקורס שאני עושה באוניברסיטה אמרו לי להכניס מה שאני רוצה לדפים.

לרוב, באמת לא הגבילו אותי במה להכניס. היו פעמים שכן, והרבה אנשים עשו דין לעצמם והכניסו מה וכמה שבא להם.

GuestOfHonor

New member
היה לי את זה בשלושה קורסים בתואר

כולם קורסי מבוא מדעיים כלליים (פיזיקה, כימיה).

אוניברסיטה, מקצוע ריאלי (אילו נוסחאות יש במזרח אסיה
?)

AnarchistPhilosopher

Well-known member
דווקא הכי כיפים שיש.

רק צריך מדפסת טובה והרבה חומרי לימוד. (שמעתי כבר סיפורים על מבחנים בתואר שני, שהמרצה לקח שאלות מספר כלשהו והפתרונות מאותו ספר כבר רצים באינטרנט).

די מבדר.

iritki

New member
גם הרשו לנו מחשב במבחן אחד

אחרי שאמרו לו שחבל להדפיס כל כך הבה המרצה איפשר להביא מחשב והיית צריך רק לחתום שאתה לא משתמש בו כדי לדבר עם התלמידים האחרים או גורם חיצוני תוך כדי, אפילו לא היה כתוב שאסור שימוש באינטרנט.

iritki

New member
ממש לא !

זה היה בקורס אחד בתואר שני באוניברסיטה העברית, מתוך עשרות קורסים שעשיתי. והשאלות היוה כאלה שאו שאתה מבין ויודע את החומר או שלא ואז כל חומר שיהיה לך במבחן אלא אם אתה קורא ומבין ממש ממש מהר לא יעזור לך.
החומר הפתוח לא הפך את המבחן או הקורס לקלים בשום צורה

iritki

New member
יכול להיות, אבל זה בטח לא מעיד על רמת התואר

בהתחלה הוא רק אמר חומר פתוח,תביאו מה שאתם רוצים שזה לגיטימי לחלוטין.
הרשות להשתמש במחשב הגיעה ממש ברגע האחרון כשאנשים אמרו שחבל להם להדפיס כל כך הרבה דברים כי מילא הכל נמצא במחשב.
מחשב בלי גישה לאינטרנט זה גם לגיטימי כי זה לגמרי כמו חומר כתוב רגיל.
אני חושבת שחוסר ההגבלה לאינטרנט נבע משני דברים:
א. חוסר תשומת לב, הדאגה העיקרית היא העתקות ושיחות באמצע המבחן ואת זה הגבילו. אני חושבת שזו הייתה גם פעם ראשונה שהמרצה אישר דבר כזה, זה לא איזה נוהל מסודר.
ב. חיפוש מידע מהאינטרנט לא היה מועיל מעבר לחומר של הקורס. בסך הכל אנשים כן למדו כמובן למבחן ודאגו שיהיה להם את כל החומר מסודר, ואז אין הבדל גדול בין למצוא חומר גם באינטרנט לפני המבחן ולהדפיס אותו או לבזבז זמן באמצע המבחן על לחפש אותו.

מבחינתי אגב, גם לא היה לי מחשב להביא, אז נשארתי עם החומר הכתוב שלי, וגם אני מעדיפה מבחנים על פני עבודות אז מבחן בית נראה לי סיוט (לא עשיתי אף פעם) ולכן אני שמחה שזה יה מבחן כתוב.

AnarchistPhilosopher

Well-known member
אין לי בעיה, רק שאי אפשר באמת לאכוף את זה

שהסטודנטים לא ידברו ביניהם כשנותנים להם מחשב עם גישה לאינטרנט.

הרי באותה מידה אני יכול לבקש שייתן לי לשמוע מוזיקה עם אוזניות כי ככה אני יותר מרוכז ואני יכול לחתום על נייר שקובע שלא דיברתי עם מישהו עם המכשיר.

פארסה...

למעלה