דפוק? חצי שנה?

דפוק? חצי שנה?

רציתי לדעת אם זה נכון שחצי שנה ראשונה של השירות באמת הכל על הפזמ. כלומר גם נפקדות גם כלא עדיין נחשב בפזמ. ?? רק מישהו שיודע באמת בבקשה. תודה

uvdude

New member
ממש לא

נפקדות וכלא לא נחשבים בפז"מ ערקת חודש? קיבלת עוד חודש בכלא? 1 + 1 = חודשיים של תב"ן (תקופה בלתי נמנית (בפז"מ)) אתה חייב לצבא עוד חודשיים

נכון, אבל..

א. חודש לא נקרא עריקות, אלא רק 45 יום ומעלה. ב. ברוב הגדול מאוד של המקרים, במידה והחייל לא עשה בעיות מיוחדות במהלך השירות שלו, יש לו אפשרות לקראת מועד השחרור המקורי שלו להגיש בקשה, ובדרך כלל מבטלים לו את התב"ן הזה (אם הוא היה בחצי שנה הראשונה לשירות, נדמה לי).

maglor

New member
ממש לא נכון נפקדות זה 14 יום

עריקות זה כל יום נוסף, מה גם שלא מוחקים תב"ן אף פעם, נתקלתי באנשים בני 40 במילואים שעדיין רשום להם התב"ן משירות חובה, את חושבת שלמישהו בשירות חובה כרגע יוותרו כל כך בקלות?

im mitzi

New member
יש מקרים שמוחקים תב"ן

ולאו דווקא מקרים מיוחדים.

uvdude

New member
בוודאי שאפשר למחוק תב"ן

זה בקשה מיוחדת שאתה תגיש דרך מש"קית ת"ש לקראת סוף השירות שלך בבקשה לבטל תב"ן שלילי (יש גם תב"ן חיובי אבל זה משהו אחר לגמרי)

כדאי שתתעדכן

פעם זה היה 14 יום, לפני איזה שנה-שנתיים שינו את זה ועכשיו עריקות זה החל מ-45 יום.

maglor

New member
בתור אדם שנתקל במספיק אנשים עם

נפקדות ועריקות נראה לי שאני יודע מספיק טוב.

m1o2r4

New member
כן מוחקים את זה יחסית בלי בעיות

רוב המקרים לא עושים על זה סרט אם זה חודש-חודשים אני אישית מכיר הרבה מקרים מה שכן לדוגמא חצי שנה יקצרו אבל עדין לא יוותרו

למעלה