דפופרוברה

sarale79

New member
דפופרוברה

שלום לכולן, שמי שרית, ואני שנים (10 לפחות) משתמשת בזריקת הדפו. עכשיו במקרה קראתי שישנה זריקה חדשה - תת עורית, שגם ניתן לבצעה עצמאית ולא בעזרת האחות: " גרסה חדשה יחסית של דפו-פרוברה, הניתנת בזריקה תת-עורית במקום תוך-שרירית, נועדה להפחית חלק מתופעות הלוואי. נשים יכולות להזריק את הזריקה בעצמן ללא צורך בהגעה למרפאה לצורך הזרקה, כפי שנעשה בזריקה התוך-שרירית. הזריקה החדשה נמצאה כבעלת יעילות דומה במניעת הריון, ודווח על שיעור נמוך יותר של דימום; עם זאת, דווח על עלייה בהפסקת הווסת (אמנוריאה) לאורך השימוש, יחסית לזריקה התוך-שרירית.‏ " (ויקיפדיה) שאלתי היא, האם היא טובה ויעילה יותר? האם תופעות הלוואי קטנות? אשמח לשמוע פידבקים. שבת שלום שרהלה.

שרלה שלום

מאחר ואין לי מושג על איזה זריקה את מדברת לא אוכל לענות לך.... וגם אם מישהי יודעת משהו על הזריקה הזו אף אחת לא תענה לך עם הזריקה טובה יותר או יעילה יותר כי מה שיעיל וטוב לאחת לא בהכרח יעיל וטוב לאחרת ....... מבקשת ממך לקרוא את תקנון הפורום....וכמובן לשאול רופא. שבת שלום

sarale79

New member
אז אולי קצת מידע... כל שאוכל לתרום..

ראשית, תודה על המענה המהיר (בשישי בלילה :)) אני מצרפת קצת מידע על הזריקה, במידה וזה יעניין מישהי. אני מקווה שזה במסגרת התקנון (כן, קראתי לאחר הערתך, אם כי לא ראיתי משהו שאוסר זאת). http://he.wikipedia.org/wiki/דפו_פרוברה ואולי בכל זאת אספר קצת על עצמי ועל "חוויותיי". התחלתי לסבול מכאבים בגיל 16 בערך, כשנה לאחר שקיבלתי את המחזור הראשון שלי. האמת שהכאבים הופיעו ממש ללא התרעה שכן השנה הראשונה של הוסת הייתה רגועה להפליא. ללא שום כאב! מאז שהופיעו הכאבים אושפזתי פעמים רבות (איבדתי ספירה) עברתי המון אולטראסאונדים, סיטי, MRI, לפרסקופיה. לאף אחד לא היתה תשובה מדוע הכאבים קיימים. התגובות מהרופאים נעו מאבחנות מוזרות כמו "רחם דו קרני" שהלפרסקופיה שללה, "זה פסיכוסומטי - הכל אצלך בראש", "אלו כאבי מחזור וסף הסבל שלך נמוך ו"אולי מתעללים בך בבית ואת ממציאה כדי לברוח למקום מבטחים" והגיעו לתסכול (של כולם). נעדרתי המון מבית הספר בזמנו וגם בצבא (היתה לי האפשרות לא להתגייס עקב זה) הייתי הרבה בחר"פ. עד שבאיזהשהו שלב הגיעו להנחה שזה אנדו'. משם הדרך להקלה היתה סלולה. ומאז אני מטופלת בזריקות הדפו, שכמובן לא מתאימות לכל אחת. (וזה ברור וידוע לי - מקורית). אני נמצאת במעקב במרכז לאנדו' בתה"ש מזה כשלוש שנים. קראתי הרבה סיפורי אנדו', ומצאתי שרובם לא כולם דומים לסיפור שלי בצורה מפחידה. אני מקווה לפריצת דרך בקרוב. הרי גם עם זריקות אי אפשר להמשיך לנצח. שרהלה.

מצטערת לא הבנתי נכון

את הדפו אני מכירה אמנם לא אישית אבל מכירה.....(חשבתי שאת מתכוונת לזריקה חדשה שיצאה לשוק...לא קראתי נכון...) מה שעברת מוכר בהחלט כולנו "ספגנו" הערות כאלו ואחרות..... אני שמחה לשמוע שאת במעקב בתה"ש...שם יוכלו לתת לך תשובה אמינה וטובה יותר על הזריקה בגירסה החדשה..... אני לא מכירה היום נשים שמקבלות את הדפו'....ולדעתי גם כאן בפורום אין יותר נשים שמקבלות דפו' מי שמקבלת זריקה זה לרוב לוקרין או דקא'... כולנו תקווה לפריצת דרך .....בנתיים אנחנו שומרות על האנדו שלא ישתולל...ומשתדלות להקפיד על תזונה נכונה..... תמשיכי בביקורות בתה"ש.

זואילי

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

אני מניחה, לפי הלינק שנתת בהמשך, שאת שואלת על הדפו עליה כתב זיידמן. הוא רשם שהזריקה עוד לא משווקת בארץ. אז לדעתי לא תמצאי כאן בנות שניסו את זה. באופן אישי נראה לי שהזרקה עצמית בהחלט נוחה יותר מאשר להיות תלויה באחיות, אבל זה ממילא לא רלוונטי אם זה לא קיים בארץ. בכל אופן, על הדפו בגירסה הותיקה, את יכולה לחפש דרך מנוע החיפוש ולראות מעט בנות שהשתמשו בזה והחוויות שלהן.

galim29

New member
לא מחובבות הדפו פרוורה

עלי היא לא השפיעה טוב ועד היום סובלת מתופעות הלוואי שלא נעלמו. חושבת כי יש היום זריקות עם חומרים הרבה יותר ידידותיים לגוף האישה (עד כמה שהורמונים ידידותיים), אבל מאחר וזה אינדווידואלי לכל אישה, כך גם ההשפעה של הזריקה. לא יודעת לגבי הזרקה עצמאית, מעדיפה תמיד שיטפל בי גורם רפואי מוסמך ולא להסתמך על הידיים השמאליות שלי. בכל מקרה אני בספק אם זה ישפיע על תופעות הלוואי בשאלה מי מזריק.

למעלה