דפוס התנהגות חדש

guri93

New member
דפוס התנהגות חדש

בעייתי היא כזאת- נסעתי למחנה ולא ראיתי את אחי הקטן בן החמש וקצת כשבועיים וחצי. כשחזרתי התברר לי שבזמן שלא הייתי הוא נוהג באלמיות כלפי אחותו התאומה(מרביץ' במקלחת, מטביע בבריכה, דוחף) ובוכה ללא הפסקה כשמשהו לא נראה לו (כעסים כאשר הוא נוקט באלימות, הלחם לא בדיוק כמו שהוא רוצה, לצאת מהבריכה) וכמובן שכל דקה צריך לשמוע את המילה "די" כאשר מבקשים ממנו משהו. בעבר הוא היה נוקט באותן דרכים אבל בתדירות הרבה יותר נמוכה. ההורים איימו עליו שלא יקחו אותו לפה ולפה אבל זה לא נראה לי אפקטיבי. ניסיתי לנהל איתו שיחה על איך שהוא מתנהג ושהוא כבר ילד גדול, ושהוא לא יכול להתנהג איך שהוא רוצה אבל הוא רק צרח. מה אפשר לעשות?

פלגיה

New member
הקשר ביניכם חזק?

יכול להיות שההיעדרות שלך השפיעה עליו? תנסה לקחת אותו ולא לשוחח, אלא לשחק, ולתת לו לגיטימציה להיות טיפ-טיפה יותר קטן. לא לשדר לו שהוא "גדול" כי יכול להיות שהוא מרגיש שהוא גדל וזה מה שמפחיד אותו.

sideshowbob

New member
התעלמות מהתנהגות רעה וחיזוק טובה

אני מאמינה גדולה ב-3 שיטות קטנות שפועלות: 1. הילד מכה אותך (בעדינות), צועק, אומר מילים לא יכול, מתפרץ משתולל וכו' - מפנים אליו את הגב ומתעלמים. 2. הילד עושה משהו טוב (אפילו קטן): יושב יפה בארוחה, מצייר או משחק באופן רגוע, נותן נשיקה לאחותו.... אומרים לו (בצורה תיאטראלית ואפילו מוגזמת) עד כמה הוא נהדר וכמה נעים להיות איתו וכו'. 3. אם ההתנהגות השלילית מוגזמת (מסוכנת לו או לאחרים, כמו אלימות) שמים אותו בחדר סגור, או בפינה מיוחדת ואם הוא זז משם מחזירים אותו, עד שיהיה שם 2-3 דקות רצוף וירגע. חשוב להבהיר לו למה הוא שם. בזמן שהוא שם לא לתת לו תשומת לב ועדיף שזו תהיה פינה משעממת (לא עם טלוויזיה או משחקים) כל מה שילד רוצה זה תשומת לב ועל כך השיטה הזו בנויה. רוב הסיכויים שעד היום כל פעם שהוא התפרע כולם התייחסו אליו מאוד ולכן הוא ממשיך עם זה.

פלגיה

New member
אני לא מאמינה בזה

אם הילד רוצה תשומת לב - הוא צריך לקבל אותה. לא התעלמות. התעלמות לא עוזרת לילד. ואני לא אוהבת פינות ענישה.

sideshowbob

New member
צריך תשומת לב, אבל לא כשהוא מתפרע

זו טעות כ"כ נפוצה ובסיסית - ההורה די אדיש לילד, עד שהילד עושה משהו מעצבן או אסור - אז ההורה מתרגש, צועק עליו (בקיצור - שם לב אליו). הילד לומד שזו הדרך הטובה ביותר לקבל תשומת לב וחוזר על אותה התנהגות! זה כ"כ בנאלי, אבל כ"כ נכון. שיטת החיזוק החיובי להתנהגות טובה עובדת כ"כ טוב - בעיקר על ילדים שהוגדרו כ"מופרעים" או "קשים".

למעלה