דפוסי התמודדות

BellA עלמה

New member
דפוסי התמודדות

האם אנחנו לומדים מההורים דרכים להתמודד עם החיים ? אם הורא מתמודד עם קשיים בדרך אלימה (לא דווקה פיזית) האם זה אומר שגם הילד יתמודד ככה בעתיד? מה הבסיס להתמודדות שלנו הורים ניסיון חיים ספרים\ סדנאות טיפול ? וכו

reedgreenwhait

New member
דעתי

אנחנו קולטים דברים מהוריינו ומסביבתיינו. אני חושבת ששמעתי שילדים להורים אלימים גדלים להיות אנשים אלימים...אבל יכול להיות שיש לזה טיפול...וזה נכון גם לגבי גרושים, אם ההורים גרושים, יש יותר סיכויים שהילד בעתיד יתגרש. הבסיס שלנו כולל את כל מה שציינת ואולי גם דברים אחרים.

ניאו30

New member
דפוסי התמודדות

אחת הבעיות שהייתי צריך להתמודד איתה כדי לשנות את החיים שלי היא שהסביבה שלי לא ממש לימדה אותי את הדרך הנכונה להתמודד עם החיים. אני מדבר בראש ובראשונה על הורים,זה הבסיס לכל הלימוד שלנו לדעתי,אבל לא רק,גם הסביבה הקרובה האחרת,גם הסביבה הכללית(החברה) בה אנחנו חיים,גם המדיה(בייחוד בימינו) וכדומה. כיום,הבסיס שלי הוא בהחלט הדברים שאת אמרת,אבל גם הידיעה והמודעות שלי למה שלא נכון לי שמוביל אותי לדברים שאולי הם כן נכונים בשבילי(עקרון הניגודיות-אתה עושה משהו נכון רק לאחר שאתה עשית אותו לא נכון.במילים אחרות,כדי להגיע להצלחה בחיים צריך קודם לחוות את הכשלון.אולי זה קצת הגזמה,אבל אני מאמין בזה). זו גם הסיבה שלדעתי הדרך של חינוך לילדים שיעזור להם להתמודד כמבוגרים עם החיים שלהם הוא לפתח את האישיות האינדיבדואלית שלהם,את הייחודיות שלהם,את העוצמה שלהם,כך שהשפעת הסביבה לא תהיה כזו מכריעה כמו עכשיו. זו גם הסיבה שאני רוצה לעבוד עם ילדים-אני סובל עכשיו בגלל דברים שהיו פעם בילדותי ולאחר מכן,כל הצורה בה גדלתי והחינוך שלי.הרצון שלי הוא שילדים לא יצטרכו לעבור את זה כדי שהחיים שלהם יהיו טובים וממומשים יותר.

דפוסים

אין ספק שהבסיסיים ביותר והעמוקים ביותר מגיעים מההורים. פעם קראתי איפה שהוא שבזמן הילדות, ההתנהגות של ההורים נקלטת על גלי דלתא, שאלה גלי התת-מודע, שמתפרצים שוב רק בסיטואציות דומות, ולכן ילד מוכה הופך להיות אבא מכה. אני אישית חוויתי את החוויה הזו עם הכלב שלי כשהיה גור. מצאתי את עצמי פתאום מתנהגת אליו כמו אמא שלי אליי (צעקות. לא מכות חס וחלילה). א-ב-ל, איך שקלטתי את זה בחרתי לשנות את זה. הבנתי שאני לא רוצה להיות ככה. אני לא אעביר אף אחד, גם לא כלב, משהו שאני סבלתי ממנו. ושיניתי. ולכן אני מאמינה שאני אהיה אמא אחרת (אני אעשה את הטעויות שלי, זה בטוח). כשיהיו לי ילדים, אני מאמינה שעוד דפוסים עמוקים יצוצו (כי כלב זה בכ"ז לא ילד), אבל בעזרת מודעות - אני מאמינה שיש בכוחי לשנות כל דבר. דפוסים חדשים שהתפתחו אצלי היו בעקבות הטיפול, שהשפיע הרבה. וגם ספרים וסדנאות.

BellA עלמה

New member
בעצם הבסיס שאיתו אנחנו

יוצאים אל החיים הוא הסביבה שלנו (הורים) . אבל מה לעשות שכדי להיות הורים לא צריך לעבור איזו סידרה של לימודים והורים בעצם מקבלים את הבסיס שלהם מההורים שלהם . מעין שרשרת של התנסויות. (לממרות שלפעמים ההורים שלנו לא תמיד לוקחים דוגמה מההורים שלהם לטוב ולרע- על זה יש לי סיפור קצר שאני אספר יותר מאוחר)

נוצר מיקס של דפוסים.

מיקס שמתחיל בהורים כמו שכבה ראשונה. ועליו מתווספת מערכת החינוך, ומשם אל התקשורת, וגם הצבא - שנתיים בצבא השפיעו עליי המון. לקח לי המון זמן להיפטר מהרגל ה"ראש הקטן" שפיתחתי שם, כי מי שהיה ראש גדול, פשוט נטחן כ"כ ויצא פראייר. אני אישית מאמינה גם בתנועות רוחביות גלובאליות. כלומר, יש תנועות, זרמים אם נקרא לזה כך, שמופיעים בעולם כולו בו זמנית - ומפתחים בנו דפוסים. כמו למשל הכתב - את הכתבים השונים, המציאו פחות או יותר באותה תקופה, כשהאדם בעצם הבשיל להמציא את הכתב.

ניאו30

New member
להבה,חייב להגיד שאני מרגיש אי נוחות

(אפרופו השרשור שפתחתי) ממשפט אחד שכתבת בהמון החלטיות: "ילד מוכה הופך לאבא מכה".אפשר להגיד יש סיכוי גדול או סיכוי גדול יחסית לילד לא מוכה,אבל להכליל משפט כזה נראה לי קצת לא במקום. לקח לי שנים להודות שאני הייתי ילד מוכה,אבל קשה להתכחש למציאות במשך כל כך הרבה זמן.תמיד אפשר להגיד שלא ניתן לחזות את העתיד,ובכלל קודם אני צריך להתחתן כדי להיות אבא,אבל אם וכאשר זה יקרה,וכל עוד זה תלוי בי-אבא מכה אני בטח שבטח לא יהיה. זה נושא שיש לי עוד הרבה לכתוב עליו,אבל אני מניח שפשוט זה נאמר מחוסר תשומת לב או שרק הבאת דברים בשם אמרם וזו לא דעתך האישית,ולכן רק רציתי להעיר לך על המשפט הזה שגרם לי לכל מיני תחושות לא נעימות.

צודק. אבל...

מהכרות עם להבה.. הרעיון שבאמירה שלה היה להמחיש עליה אישית [היא צעקה על הכלב שלה כפי שאמה צעקה עליה] ולא לעשות הכללה גורפת לתסמונת ההורה המכה.. אני מאמינה בתסמונת ההורה המכה. אבל לא חושבת שהיא מכלילה על הכלל.

ניאו30

New member
אני בטוח.גם אני מכיר את להבה

זו היתה תגובה אינסטינקטיבית שלי.אמרתי כבר שאני לא יודע מה זה לחשוב מהראש אלא רק מהלב,נכון?אז הנה "הוכחתי" את זה שחור על גבי לבן...

אני לא מאמינה לך...

אני רגשנית. רגשית. ובעלת רגישות ייתר... ואני יודעת לחשוב גם מהראש לפעמים.. [משתדלת שלא. לחשוב עושה לי קמטים] אני בטוחה שאתה יודע גם כך וגם כך.. אל תמעיט בערך ההגיון שלך.

לרגע לא התכוונתי להכליל בצורה גורפת

חס וחלילה. לפעמים למילים, או למשפטים יש אופי מכליל. ואולי מצד שני, אני צריכה להיזהר יותר.

opalit

New member
תרגעו ../images/Emo70.gif גם אני מכירה את להבה..

טוב אני לא... להבה

BellA עלמה

New member
לדעתי

זה שאתה מודע לזה זה מה שיעשה את השינוי. ילד מוכה לא בהכרך = אב מכה כי בדרך כלל הילד המוכה יעשה הכל כדי לא להמשיך את הדפוס הזה [ אגב לא מזמן קראתי את הספר ילד או שמו זה או באנגלית a child called it. ספר קשה מאוד על ילד שעבר התעללות שהצליח לשנות את דפוס האלימות במשפחה שלו ולא להפך לאב מכה למרות הכל]

setonr

New member
לשיר- לא כל מה שאומר הלב קשור לא

עם נסיון חיים.. ובכלל, נסיון של ההורים לא בהכרח מתאים לילדים. הרי הכל דינמי בחיים, ודפוס חיים אחד אינו תמיד מותאם לאחרים..

למעלה