דף מידע 7.5.09

אמיתה1

New member
טעויות צריך לתקן,אבל לא על חשבון התושבים

שוב ושוב עושים טעויות,מחליטים החלטות(הכוונה לא לועד המכהן כיום),לא בודקים את הנושא הכספי,את התשתיות שנעשו בשנים הקודמות. עתה,כאשר יש צורך חיוני ודחוף לגבי כביש לגבעה המערביתשוב עולה הרעיון להטיל מס נוסף על התושבים מקווה שהנושא יור ד מסדר היום באסיפה הקרובה. המסים בכפר הם הרבה יותר גבוהים(תבדקו בישובים אחרים),אפילו מישובים יוקרתיים ביותר ברחבי הארץ! כמה אפשר עוד לדרוש! יש רשויות:הרשות המקומית מחלקת ההתישבות,הסוכנות ,משרדי ממשלה ...נופי פרת המשתמשים העיקריים של הכביש ועוד... נכון שיש בעיות תקציביות בכל מקום, אבל מדוע שוב האזרח/התושב חייב לשאת בנטל!!! צריך למצוא תכנית יצירתית. יש ועד רציני,נסו לשתף גורמים המבינים בנושא,אולי להפעיל לחצים ... כאשר הגו את תכנית הכביש ואחר-כך הככר לא הבינו את המשמעות הכספית. עכשיו הזמן לתקן!

הכביש והכיכר

מה שהקפיץ אותי עניין הכיכר היה שנניח שמדובר על הכרח הנדסי, עוד מילא. אבל לדבר על כיכר "מרשימה" ש"תשנה דרמטית" את הכניסה ליישוב - אותי הרתיע ברמות. מה הקשר לאופי של כפר אדומים? מה לנו דרמה? את מי בדיוק אנחנו צריכים להרשים? איפה הצניעות? עוד יביאו לנו פסל של יונה מחרבנת כמו במעלה אדומים? סליחה על הגסות, אבל כל הרעיון פחות או יותר הפוך מהתפיסה שלי את היישוב, ופשוט מוציא ממני את המירע.

הבעיה היא לא הכביששששששששששש.

א. איך פרויקט של 900.000 ש"ח הפך להיות פרויקט של 2.000.000 ש"ח וצריך עוד 1.250.000 ש"ח. ב. האם זה נסבל שמגרשים ובתים בגבעה נשאו כבר תוספת של 10.000$ עבור "תשתיות על" יהפכו לפרה חולבת. ג. כיכר מרשימה מאוד- מה אם הכיכר בגבעה המערבית ןמבנה הציבור שמישהו מנסה להרדים. ד. הבעיה היא לא הכביש . ה. בואו לאסיפה ביום שבת.

היונה המחרבנת של חמוטל ../images/Emo13.gif ומבנה בגבעה המערבי

שעשע אותי הדימוי. היישוב החליט שהוא רוצה להיות יישוב של 600 משפחות. (לא אתמול) זה סידור בעייתי לבקש כזה יישוב עם תשתיות של יישוב בן 30 משפחות. מבנה משולב - אכן צריך לקדם אותו. ממליץ שוב לשכור בעל מקצוע שינהל את הפרויקט. במזכירות לפחות, אף אחד לא מרדים. בברכה, טל ח. מזכיר היישוב

במזכירות לא מרדימים רק מסננים.

נושא הכביש באסיפה הקודמת נמסרו מספר הצעות לסדר . החלט שהועד יבדוק ויעביר לאסיפה להצבעה. לא מפתיע אבל ההצעות שמדברות עלדרישת תשלום מנופי פרט ואלון לא פרסמו מדפי המידע. גם הבקשה מהועד לבדוק את נושא שינוי הגדרת הכביש מכביש בין ישובי לכביש פנימי על מנת לחסוך עליות נעלמה. עם הכביש הוא בין ישובי העלות והביצוע צריכים להיות של המועצה. היום זה הכביש לגבעה המערבית ונופי פרט ומחר זה הכביש לשכונת הקרונים החדשה ואלון. נראה לי שהסיבה " ביטחון הילדים העוברים בכביש " כבר לא כל כך תופסת יש גם ילדים בצד השני (שכונת הקרונים החדשה ,ישראלה ,הדיר, 24 המגרשים ועוד ) יש לא מעט ילדים / בני נוער / מבוגרים המשתמשים בקביעות בכביש השבת והדרך לאלון מה קורה שם ? גם שם אין מדרכות הכביד צר ואין תאורה. מי יממן את הכביש הזה ? יש גבול לעומק הכיס של התושבים. גבי

החלטת אסיפה קודמת

אסיפה קודמת הסתיימה עם החלטה אחת: הוחלט לפזר את האסיפה, והוועד יתכונן שוב לנושא. פורסם בדף מידע לפני שבוע : שבחודשיים אלה הלכנו לנופי פרת, אמנה ושוב לסיו"ר המועצה ויו"ר המועצה. קיבלנו תשובה שלילית. פגשנו את משה מרחביה מנהל המחוז משרד השיכון וניסנו לשכנע שמדובר בכביש אזורי. הוא השתכנע, כנראה הממונים עליו לא השתכנעו. לא הלכנו לאלון למרות שהנושא עלה בהתייחסות משתתפים, כיוון שחברי הוועד סבורים שזה לא רלוונטי. אני יודע שדיברת עם שלומי יו"ר הוועד ארוכות אתמול . אז למה לומר שמסננים אותך. בברכה, טל ח. מזכיר הישוב

תשובה לטל למה מסננים.

טל בתשובה לשאלתך נכון דיברתי עם שלומי היות ואתה לא עונה לטלפונים בשעות העבודה (טלפון שממומן על ידי האגודה ) לא חוזר אחרי שמשאירם לך הודעות במזכירות . אבל זה כבר ענין יותר מורכב כי זה לא קורה רק אצלי. החלטה היתה לסגור את האסיפה ולשלוח את הועד והמזכירות לערוך מספר בדיקות . אחת מהם היא לבדוק אפשרות לשינוי הגדרת הכביש מבין ישובי לישובי דבר אשר יחסוך הרבה כסף. כמו כן אנחנו לא מבקשים מנופי פרט ישתתפות אלה דורשים ( יש הבדל ) יש גבול לכמה שאפשר לספוג עליות. אני מקווה שהענין נבדק . בנושא הפניה לאלון הנושא לא היה נתון לשיקול הועד הנושא הוא החלטת אסיפה. גבי

זמינות

כל תושב המבקש לשוחח איתי יכול לקבוע פגישה איתי דרך מירב. לא קרה מקרה שתושב חיכה לפגישה כזאת יותר מיום יומיים. הטענה שאני לא זמין בטלפון לרוב נכונה. גם אשתי ומשפחתי טוענים את אותה הטענה. בברכה, טל ח. מזכיר היישוב

קרה גם קרה זמינות ומענה טלפוני .

טל נושא הזמינות הוא מאוד חשוב לחברי האגודה . נושא תאום הפגישות דרך מירב לא עובד כמו שאתה אומר ואין פגישות תוך יום יומים. אני אישית מנסה כבר למעלה מ 14 יום להפגש. יש עוד הרבה חברי אגודה כמוני. ובנושא הטלפון : המכשיר הסלולרי נועד כדי שתהיה זמין , ותמיד אפשר להחזיר תשובה או לשלוח SMS . להזכירך כי עובדי המזכירות שבהם גם אתה הם שכירים של חברי האגודה, ועבודתם היא לתת שרות. חלק מהשרות זה להיות זמינים לפחות מ 8 עד 16 חמישה ימים בשבוע. אף אחד לא אומר שלא עובדים אבל נושא המענה הטלפוני לקוי. ולכן אני מבקש מעל דפי הפורם לשפר את הנושא. גבי אפרת .

זמינות

גבי, אני אכתוב שורות אלה גם בדף המידע. זמינות 1. זה בקשה בלתי אפשרית. אין לי יכולת לענות לכל שיחה שאני מקבל. דוגמה פשוטה אני בפגישה ואדם אחר מתקשר. לצערי זה לא הולך להשתנות. שוב קבע איתי פגישה - בשמחה. זמינות 2 . אתה כותב שאתה מחכה לפגישה 14 יום. א. בקשת פגישה עם הוועד לא איתי. ב. יו"ר הוועד ואני ישבנו איתך לפני כחודש וחצי. בברכה, טל ח מזכיר היישוב

זמינות תשובה לטל

טל א :כאשר מדובר על זמינות נכון שאתה לא יכול לענות בזמן שאתה בפגישה , אבל כן אתה יכול לחזור למי שיתקשר. דבר אשר בדרך כלל לא קורה . ב: הבקשה לפגישה היתה איתך לפני למעלה מ 14 יום ללא קשר לפגישה עם הועד. ג: הפגישה עם הועד היתה לפני כ שלושה חודשים בא יתחיבתם להחזרת שתובה תוך חודש וחצי . וכל הטיפול הנושא היה שלך ולכן ביקשתי פגישה איתך. ג : אני לא מדבר רק עלי אלה על לא עוד לא מעט תושבים עם תיתעקש אני מוכן לבקש את רשותם ולכתוב את המיקרים הפורום . ד : אחד מתפקידי המזכיר הוא לתת שרות ולטפל בבעיות התושבים ולצורך כך על מנת שנוכל לתקשר איתך יש לך טלפון נייד ושרותי מזכירות מלאים. גבי

למעלה