דף מידע 26.2

קליטה ישירה / רגילה

טל כתב בהקשר של העברת מגרשי הגבעה המערבית מבניה פרטית לבניית אמנה, כי הוועד מעדיף את החלופה של העלאת מחיר כיוון שמעדיפים קליטה רגילה על פני קליטה ישירה. בלי קשר לסוגיה שעל הפרק (מימון העתקת מפגעים בכביש החדש) אני צריכה כאן הסבר. אם כולם מסכימים שקליטה ישירה זה לא טוב לכפר, וממילא יש עומדים בתור לוועדת קליטה, למה בכלל יש את הערוץ של הקליטה הישירה? למה שהשיווק לא יהיה אך ורק למי שעבר ועדת קליטה והגיע בדרכים רגילות? זה כל כך מבאס לראות את המודעות של אמנה שמשווקות את הוילות בכפר אדומים, 20 דקות מירושלים. או את השלט על הכביש. בלי אזכור או עם אזכור מינימלי לנושא היישוב המעורב שהוא הוא הפואנטה. למה אנחנו עושים את זה לעצמנו?

כסף כסף כסף

מה לא ברור . כסף כסף כסף למי שיש יכול להכנס. אחרי שיקנה את הבית, נשבור את הראש מה יקרה אם לא יתקבל לחברות מה שהישוב צריך זה שאיזה עברין כבד יקנה בית בישוב , ולאחר שלא יתקבל לחברות נראה מי יגרום לו לעזוב. בהצלחה לאמנה התנועה שדואגת לחשבון הבנק של בר אמנה. (רק שמשהו יזכיר לי מה קבלנו בעשור האחרון מאמנה בתמורה לדמי החבר שגובים כל חודש )

אז מה אתה בעצם אומר?

ברור לי האינטרס של הקבלן - למכור כמה שיותר יקר כמה שיותר מהר ולרוץ לפרוייקט הבא. אבל למה שהכפר ידאג לחברה קבלנית על חשבון אינטרס שלו? סתם פדיחה בחוזה עם הקבלן, או שיש משהו מעבר לזה?

מה שאני אומר בעצם זה

מה שאני אומר זה שצריך לעצור את הקליטה הישירה . חברת בר אמנה תמכור בתים רק למי שכבר חבר אגודה . העלה לחברות רק משפחות אשר גרות בכפר בפועל ( בקראון או בשכירות ). ובנושא מימון הכביש , יש להעביר את המגרשים שנעדו לבניה עצמית לחברת בר אמנה ולקבל תמורתם כסף אשר ינותב לסיום סלילת הכביש. בנושא הבניה עצמית כבר נתקלנו בחברים שקבלו מגרשים ,ולא בונים בזמן ,שכל השכונה כבר גמרה לבנות .(ומבלי לחשוב יותר מידי אני יכול לתת לך לפחות 5 שמות ) בפועל כאשר יתחילו לבנות נתקל בבעיות של נזק לתשתיות קימות, אי גידור מגרשים ,פועלים מסתובבים ללא השגחה,רעש ,אבק,ועוד. ותאמיני לי שלא הכפר ולא המועצה רוצים / יכולים לטפל בבעיה .

אני איתך עם ההיגיון,

ולדעתי אתה צודק בענין הקליטה הישירה שצריך לבטל. השאלה שלי היתה למה זה בכלל קיים, ומה אפשר לעשות כדי לבטל את זה?

אמיתה1

New member
אמנה?

אמנה דואגת לעצמה היטב.הפכה מתנועה לטובת המתישבים ל... המבין יבין.... באסיפה הקרובה כדאי להעלות את הנושא.מה שנכתב-אמת!

ויסקאש

New member
ואולי צריך ש...

בנופי פרת למשל שוכרים עוברים וועדת קליטה. ( אפשרי בכפר אדומים...? ) חוץ מזה גבי,היתיישבות זה עסק יקר מאד, בטח כשלא עושים את זה בשכל*..
*-אוו..הנה הר..בואו נכנס באמאמא שלו...

ועדות קליטה לשוכרים זה דבר אחר

יונתן אני לא מדבר על שוכרים שבאו לגור לתקופה של שנה שנתים, אני מדבר על מכירת בתים למי שעדין לא חבר אגודה . אני מדבר על קליטה ישירה , על אנשים שעולים לחברות מבלי שגרים בכפר ואף אחד מהמצבעים לא מכיר אותם. אני מדבר על מכירת בתים ע"י בר אמנה למי שעוד לא חבר. אין לי ספק שהמקדמה לאמנה היא לא מעט כסף.( אבל אחד התנאים לקבלה לחברות זה תשלום דמי כניסה, בפועל משלמים לאמנה ולישוב פורסים תשלומים בדיוק ההפך ממה שצריך להיות) אבל אנחנו מנסים להשאר ישוב קהילתי ולא להיות רעות / מכבים. יש לאסור על בר אמנה למכור בתים למי שלא חבר. ( אמנה מפרסמת בתים ללא כל פרסום על אופי הקהילה, תנסה להתקשר ולשאול מדברים רק על דגמי הבתים ועל סכום הרכישה ותנאי התשלום יש גם "פרצדורה קטנה של קליטה בישוב אבל זה לא בעיה " ) אני לא מבין אך הסוכנות היהודית והמועצה מאשרים את מסירת הקרקע והבניה ? בנוגע לועדת קבלה לשוכרים אני בעד אבל לא חושב שזה יעמוד במבחן המציאות. ועוד דבר התשובה לשאלה "בטח כשלא עושים את זה בשכל*.. *-אוו..הנה הר..בואו נכנס באמאמא שלו... כן כנראה שכך זה עובד עובדות בשטח 1 : אין אישורים לפני תחילת העבודות . 2 : אין פיקוח ( מילוי הואדיות בפסולת ושפוכת ) 3 : צוי הריסה למיבנים. 4 : בנית כמות בתים ללא התשבות בהשלכות על הקהילה ( הגדלת המעונות , גנים , בית ספר ,מועדון , בית כנסת , בריכה שנבנת מכספי התושבים ומיועדת ל 250-300 משפחות , ועוד מכלול תשתיות) ותחשוב על זה . גבי

קליטה ישירה, מעומדות, חברות ומה שבינהן

נכון שישנה: "מכירת בתים ע"י בר אמנה למי שעוד לא חבר". אולם אין דבר כזה: "אנשים שעולים לחברות מבלי שגרים בכפר ואף אחד מהמצבעים לא מכיר אותם", כפי שאתה כותב. גם אנשים שקונים בית מאמנה על ידי קליטה ישירה מחוייבים בשנת מועמדות כמו כל מועמד אחר. אנחנו מסכימים איתך ועם הקודמים שקליטה ישירה משנה את המרקם הקהילתי שלנו והינה דבר בעייתי. להזכיר לכולם שהקליטה הישירה התקבלה בהחלטה של אסיפת חברים, וכדי לשנות החלטה זו יש לעבוד לפי ההליכים המקובלים. אחת הדרכים הכי טובות להקל על המשפחות הללו בקליטתן ולוודא ש"רוח כפר אדומים" לא משתנה היא לאמץ את המשפחות הללו. בנתיים אין קופצים על הבקשה של ועדת חברה וקהילה למשפחות המעוניינות לאמץ. בואו נתגייס כולנו למאמץ וננסה להבטיח שמי שכבר הגיע לפה (על סמך החלטת חברים) יתקבל בצורה הטובה והמתאימה ביותר. שבת שלום, ועדת קליטה

קליטה ישירה

שלום חברים אנו כרגע משפחה בשלבי קליטה. התשלום לאמנה הינו סכום ראשוני של מספר אלפי שקלים וחתימה על חוזה לרכישת דירה מבוצעת רק לאחר כל ההליכים בוועדת קליטה בישוב. במידה והמשפחה לא נקלטת אמנה מחזירים את הכסף.

קודם כל ברוכים הבאים

ולעניין, נכון שגם בקליטה ישירה עוברים איזשהי פרוצדורה דרך ועדת קליטה, אבל אי אפשר להשוות את זה ללגור שנה ביישוב, להכיר אנשים ושיכירו אתכם לפני שעולים לחברות באסיפה. ולראות אם בכלל מתאים לכם היישוב הזה על אתגריו. כי בשונה מהשיווק של אמנה, לא מדובר רק על להיות פרבר נעים של ירושלים והזדמנות לוילה על חצי דונם. היישוב כיישוב מעורב דורש סוג של סובלנות ואורך רוח, ורצון ויכולת לשיתוף פעולה עם מי ששונה ממך.

ליבנה215

New member
קליטה על ידי ועדה

איך מתישבת הצהרה של 'ישוב לכלל ישראל',עם סינון של תושבים שמעונינים להתישב בכפר,על ידי ועדה? אני יכול לקבל סינון כזה,בתחילת דרכה של קהילה המבוססת על רעיון (חיים בצוותא של דתיים וחילוניים).אך כיום,בישוב בגודל של מעל 300 משפחות,עם רעיון בגיל 30,אין טעם להמשיך לגדל את הרעיון על ידי שימוש באמצעים מלאכותיים כמו סינון.אם הרעיון הוא טוב וקוסם לתושבים הבאים לחיות בכפר,הוא יתבסס. רעיון בגיל 30,הוא מספיק מבוגר ועם מספיק נסיון,להחליט על המשך דרכו,האם להמשיך את הדרך בה חינכנו אותו,או להשתנות. בנוסף, לשיטת הסינון הנהוגה בכפר יש גם צדדים מגוחכים כגון,הצבעה לחברות לאנשים שלא מכירים אותם כלל,או הצהרות שמי שנולד כאן,בשל יותר לקבלת הרעיון ממי שבחר לבוא ולהצטרף לקהילה,ועוד. ועדת קליטה היא סוג של כוח ותחושה של שליטה בענינים ונראה לי שחוששים לוותר על הכוח הזה. אני לא חושש מכך.

למעלה