דף מידע חדש...

מיוצקה

New member
../images/Emo181.gif מצויין!!!!

אז הינה כמה דברים שאני צריכה...אני חושבת שבישביל שהדף מידע יהיה טוב ביותר אני צריכה לדעת את דעת הרוב אני מבקש שירשור של בעד
ונגד
בקשר לתלבושת אחידה כך שהניסוח יהיה הטוב ביותר. זה נושא קשה,מכיוון שהוא בעיקר עוסק בדעות האישיות של התלמיד לכן אני כבר מראש מתנצלת אם לא אוכל לקחת את הריונות של כולם בחשבון. -מאיה

wizibusy

New member
i think you should gather all

of the opinuns and bring it to the next stuff meeting, its a big issue. p.s soory for the writing mistakes, need to go, cya.

Sakura K

New member
ובכן, מצטערת על האיחור -

אבל אם אני אוכל להביע את דעתי זה יהיה מאוד.. מלבב, אני מניחה. התלבושת האחידה לא זוכה לתשומת הלב הנדרשת. ובכן, כל תלמיד אכן נאלץ לקנות מספר חולצות עם סמל בית הספר, איתן הוא הולך לבית הספר. עם זאת, הפעולה שננקטה ויושמה לא עוזרת, לבישת החולצה עם סמל בית הספר לא מסמלת לתלמידים דבר חוץ מחולצה אותה הם לובשים, זורקים לכביסה וחוזר חלילה. אין בזה בשביל -רוב התלמידים- (אני מדגישה, על מנת שלא ייצא הרושם של "כולם" שזהו רושם מוטעה) שום "שייכות" לבית הספר, או כל דבר שיכול להשתמע חוץ מחולצה. כפי שאמרתי קודם. אם היה איזה שהוא ניסיון להשוות בין המעמדות הכלכליים של התלמידים בעזרת התלבושת האחידה החלקית הזו, שהיא חולצה בלבד, אין זה עוזר. הניסיון הזה רק מוסיף על הרגשת החוסר-ייחודיות. המכנסיים של אחד ייקנו בחנות נידחת מהקולקציה לפני שנתיים, והשני ייקנה ג'ינס במאתיים שקלים רק כי זה מותג. זה עדיין לא משווה את המעמדות. מה גם שחוץ מהמטרה שלא מומשה עם התלבושת האחידה, יש את העניין שגם המורים לא מקדישים תשומת לב, לא בודקים האם התלמיד לובש חולצה כזו או אחרת, אין הקפדה על כך- ומדי פעם, נזכרים התלמידים ש"נתקעו" (סלחו לי על הביטוי) עם התורנות, לעבור בין הכיתות ולשאול האם יש לתלמידים תלבושת, גם זאת- פעם בחודש. ואז התלמידים מתכווצים במקומותיהם ומנסים להיות בלתי נראים, ולעיתים אף מצליחים. התלבושת האחידה הינה חולצת טריקו, סוו'צרט, ולעיתים- אם אתה מחפש בחנויות במרכזים מסחריים בעיר מספיק טוב, אפילו תמצא חולה דקה ארוכת שרוולים. בצבעי שחור לבן כחול אדום, לעיתים אף מגוונים עם בורדו ואפור. התלמידים קונים חולצות ריקות בצבעים אחרים- (כתום, ירוק, וכדומה) ומבקשים לשים עליהם את סמל בית הספר, גם זה ייגרום למין שוני בין אנשים- כאשר תראו ילדה עם חולצת טריקו זרוקה, לעומת ילדה שקנתה חולצה כתומה בוהקת בפוקס וביקשה להטביע עליה את סמל בית הספר. אני צריכה לסיים כרגע את ההודעה, כי אמא שלי צריכה את המחשב, ואני חושבת שסיימתי בערך את הדעה שלי. אני רק אסכם את ההודעה- אם ירצו להמשיך עם התלבושת האחידה, שיעשו אותה תלבושת אחידה מלאה, שיהיה הגיוני קצת יותר. הרי ממילא צריך לקנות מלתחה שלמה לשעות הפנאי ולחופשות. שישקיעו בתלבושת האחידה קצת יותר, גם בעיצובה, וגם בשמירה על הסדר בבית הספר- כמו למשל שיקפידו המורים על כך שהתלמיד ילבש חולצה התואמת את מידתו, ולא תתחיל מאמצע הבטן- מה שנחשב לא נאות.

מסכים ותגובה יפה, לדעתי

המצב הוא כזה. התלבושת האחידה שקיימת היום, איננה מאחדת דבר. היא נטל כלכלי, ואיננה שומרת על אחדות בין מעמדות התלמידים. האפשרויות שלדעתי עומדות בפנינו הם : א. לתכנן תלבושת אחידה מלאה. ב. לבטל את את התלבושת האחידה הקיימת. אין חובה לדעתי על א', למרות שאני מצדד בזה, אבל יש לדעתי חובה בקשר לב'.

Sakura K

New member
כן, אלה באמת האפשרויות.

אחרת כל המטרה של התלבושת נהרסת והדבר היחיד שנוצר מכך הוא בזבוז כסף לשווא. אז כן, או לבטל את התלבושת האחידה לחלוטין, או לתכנן תלבושת אחידה מלאה. והפעם, שלא יהיו פשרות של "תלבושת אחידה חלקית".

יאפ אני מסכימה...

זה באמת מצב של או הכל או כלום, אחד המצבים היחידים בהם הפשרה חסרת תועלת לחלוטין...

wizibusy

New member
דעתי המקצורת והנחרצת../images/Emo13.gif

תלבושת אחידה אינה תואמת את הערכים הדמוקרטים שלנו, תלבושת אחידה היא יריקה ישירה בפרצוף של חופש הביטוי, צעד של קבלת תלבושת אחידה יביא להתקדמות נוספת לצעד חברה שאננית,צייתנית,חסרת יכולת חשיבה עצמית, אם אנחנו מתחילים בכך שאנחנו מחליטים לאנשים איך להתלבש - אנחנו מסיימים בכך שאנחנו מחליטים לאנשים איך להנות,לחיות,לאכול,לישון,לחלום,לעשות סקס, החיים שלך הם כבר לא החיים שלך. נכון יש שיעורים ומקרים בהם באמת אומרים איך לעשות דברים מסוימים, אבל בשיעורים או מקומות כאלה הם "מייעצים", נותנים נקודת מבט שונות לעניין ונותנים לתלמידים להחליט בעצמם, כי הריי הם יצורים תבוניים(או לפחות אמורים להיות), אז נכון שהתעסקות מוגברת בלבוש אינה "ראויה" מספיק, אבל להגיד שעקב ההתעסקות המוגברת בלבוש אנשים פושעים,מתנהגים רע, מאחרים לשיעורים! זה פשוט טיפשי, אנשים לא עושים זאת עקב הלבוש, הם עושים זאת עקב הבעיות הפרטיות שלהם, והם צריכים ללמוד להתמודד איתם, גם דרך הלבוש. יש לי חברה מאוד טובה, לוקח לה שנים להתלבש, וזה לא כאילו שבסופו של דבר היא יוצאת עם בגדי ארמני,לי קופר או משהו...בסופו של דבר היא מאחרת לכול מקום אפשרי- שיעורים,אוטובוסים,סמינרים,טיולים,מפגשים, וכו' אבל יוצאת עם ג'ינס וחולצה פשוטה קרועה - אין לה בעיית לבוש, וזה לא הלבוש "המסובך" כביכול שגורם לה לאחר, זה היא עצמה ! לסיום, אני רוצה להגיד שיש לי עוד הרבה להגיד, ויש לי שיטות התבטאות טובות יותר מאלו שהפגנתי כאן - פשוט אני ממהר. אמא שלי אמרה לי פעם(1000456... פעמים) שמה שאתה מרגיש מבפנים מוקרן החוצה, אנשים שמים לב לזה ומפרשים את זה בצורה שהם מפרשים - לא תמיד בדרך שאתה באמת נראה ומרגיש. אתה גם מושפע מהבפנים שלך, אם תרצה או לא תרצה. אז אתם יודעים מה, לדעתי, בנוסף לכול זה אתה גם מושפע מהבחוץ שלך, מהחברה שלך,מהמקום שלך,והכי הכי מעצמך!, וחלק מעצמך החיצוני זה הלבוש שלך,זה הבושם ששמת, זה הקרם, זה הלכלוך, זה הזפת, זה הבגדים הקרועים, זה הבגדים הפריקים, וזה מה שהופך אותך לאתה. אל תתנו ל"אתה" להעלם.

rotemsp

New member
למה צריך את זה????

כולם אומרים בשביל שיהיה שיוויון וזה סתם זיוני שכל חוץ ממני ועוד כמה חבר'ה שאנחנו אכפת לנו מה אנחנו לובשים אבל לא קונים דברים באיזה שלוש מאות שקל אבל חוץ מזה כל הפלצנים בבית ספר הזה הוכים אם ג'ינסים ואם נעליים שעולים לפחות איזה 500 ש"ח ומי שלא הולך אם זה למשל כמוני אני שם זין על כולם וכלם יכולים לקפוץ לי מצדי אני אדח חתיכת בד ועשים על עצמי זה ממש לא משנה מה אני לובש אני לובש דברים נורמאליים אבל לא ביותר מ200 שקל. חוץ מזה מי שיש לה גוף למיני ולחולצת בטן ולגופיה סבבה אני בעד. המורים דואגים כי אנחנו פשוט ניראים סקסיים. והמורים לא!!!! אז שאנשים יתחילו לסתום תפה לכולם יש כסף!!! ולמי שאין שם זין על כולם!!!!

למעלה