דף מידע חדש...

o0Invisible0o

New member
../images/Emo45.gifהייתי מנסחת קצת בפחות בוטות..

ושפה יותר נקייה..אבל מסכימה עם כל מה שנאמר.

מיוצקה

New member
:)

אז ממה שהבנתי רובנו כאן בפורום בעד תלבושבת אחידה...לכן כשאכתוב את דף המידע אכתוב אותו בצורה כזו שבה רעיון התלבושת האחידה יוצג כהרעיון המוביל ושעליו להיות ברוב בתי הספר. בסדר?.. תודה רבה לכם אבל אני צריכה יותר רעיונות זה לא דף מידע על תלבושבת אחידה גם על לבוש לבית הספר בכללי,מה הלום ומה לא. -שוב תודה, מאיה

חמדונה

New member
לא נארלי שהבנתם אותי

אם מישהי רוצה לבוא במיני ולהיראות כמו שרמוטה, זאת בחירה שלה, אין לי בעיה. הבעיה שלי היא כשביה"ס מכריח לבוא בחצאיות שגורמות אי נוחות לחלק מהתלמידות. אבל לדעתי מה שסיכמנו כאן- זה בסדר גמור.

Nora Shu

New member
אם תלמידים עושים את זה,

אז גם המורים. טוב, אולי לא באותו סוג של תלבושת, אבל לפחות שיהיו להם גם מגבלות, כי בתכל'ס זה לא הוגן. אישית אין לי בעיה עם הרעיון של תלבושת אחידה, כל עוד היא לא...בגד שלם. זאת אומרת, חולצה עם סמל הבית ספר זה בסדר גמור. אני מבינה לגמרי. אבל לא להגזים עם מכנסיים מסויימים ונעליים לפי תקנון, שלא נגזים פה. ושלא נשכח סוג של שוויון בין מורים לתלמידים. ><

../images/Emo45.gif

תופעה ממש מציקה ששמתי לב אליו שקולם של המורים נחשב כאשר יש הצבעה וזה עוד במקרה הטוב אחרת אין הצבעה כלל וההחלטה נמצאת בידיי המורים/ההנהלה מה שלא מקובל מכיוון שהם לא מציגים מצידם שום סוג של התחייבות, אחרי הכל מי שילבשו את התלבושות בסופו של דבר אלה אנחנו ולכן עלינו להיות זכאים לבחירה. לדעתי עם ההחלטה תיהיה ביידי המורים הםצריכים להתחייב באותה המידה בדיוק.

Recluse Warrior

New member
תלבושת אחידה - (דעת יחיד)

לפי דעתי תלבושת אחידה צריכה להתקיים, וגם אם היא חלקית (לדוגמה, רק חולצה) - היא מצליחה לממש חלקית את מטרת השיויון, ובמקביל לחסוך גם זמן בבוקר.
בעניין הגופיות והחצאיות, בין אם זה בלי או עם - אני חושב שזה לא ממש עקרוני, למרות שאני בעד. ובעניין השיויון בין המורים לתלמידים - ז"א התלבושת האחידה גם אצל המורים, אני נגד. לדעתי המורים צריכים לשמור על סוג של שוני בינם לבין התלמידים, שבין השאר צריך להתבטא בלבוש.

שוני כן...

מן הסתם צריך להיות קיים שוני בין התלמידים למורים ואני ממשש לא אומרת שהמורים צריכים ללבוש אותה התלבושת שהתלמידים. עם כבר תלבושת אז כבר שהגבלות יהיו קיימות לשני הצדדים בעוד שאצל המורים זה או תלבושת אחרת מוסכמת וכמובן שונה מזו של התלמידים או לפחות הגבלות כלשהן בדרך הלבוש. אחרת לדעתי זה מראה זלזול בתלמידים.

מה?! 0.0

אני התחלתי איתך שיחה ואת התחמקת!! ו.. ו... זה לא אשמתי שיש לי תשעים אנשים ברשימה שאני דמברת אוליי עם שליש מהם ולא זוכרת מה הניק שלך (וווהההההההההההההההההההההה) ;.; ואת לא מתחילה איתי שיחות בכלל ;;;-;;;

Nora Shu

New member
אני כן.><

אבל יכול להיות שאנחנו לא מדברות הרבה במסנג'ר כי אני שם הרבה... יכול להיות. XDD |ענתבאקה| את באה לאנימהקון, כן?

wizibusy

New member
i dont think that is a good thing.

because i need to write in english, i will give my resons later. and if not. in the next stuff meeting.

לבוש הולם אנחנו צריכים להגדיר מה

מה זה... תלבושת אחידה חושבמ מאוד!! גופיות של מה? חצאיות קצרות אם בנות ילבשו גם בחורף ואם אפשר אפילו יותר קצות יהיה נחמד...
ואם הבנות ירצו שהבנים ילכו לבית ספר אם חצאיות קצרות גם אז שיבקשו... לא צריך לבקש מהמורים ללבוש תלבושת אחידה... מה מותר: מותר חוטיני (אפילו רוצוי (בשביל הבנות)) מותר סתם תחתונים מותר מגפים וכובעים וחולצות ומכנסיים צמודים ולבנים מותר תחתוניי בוקסר של מיקי מאוס וכו...

Reution

New member
תגובה

לא ביקשתי שמורים ילבשו תלבושת אחידה, אבל שיהיה סוג של הגדרת לבוש למורים. קצת אל הגיוני שמורות יגיעו לבי"ס עם גופיות, חולצות שקופות ושאר ירקות. צריך להציב סטנדרטים וגבולות ברורים. ולהקפיד על זה. אגב, נחמד לראות שירדת לשורש העינין (עד ללבוש התחתון) זה קצת לא רלוונטי, כי זה לא הכי גלוי לעין (אולי כרגע כן, אבל במצב האידאלי שאני רואה, זה לא יהיה גלוי) ולבנים מותר אפילו בוקסר ורוד וחוטיני. שיתפרעו. העיקר שזה לא יהיה גלוי (מטעמי צניעות וכו')

Recluse Warrior

New member
בהתחלה, השאלה היתה שונה -

בכל מקרה, אם הכוונה היא לגבולות הלבוש אצל המורים. אז בהחלט צריך לקבוע סוג מסויים של נוהל, ואולי אפילו פיקוח על המורים, באותה מידה שמתקיים על התלמידים.

טוב

ניסיון לסכם את הנקודות שהועלו עד פה. בעד - - שוויון בין תלמידי בית הספר. - יוצר תחושת שייכות. - חוסך ביזבוז יקר של זמן, אנרגיה וכסף בשביל בנושא ה'מה ללבוש'. - פועל נגד תופעות שונות של לחץ חברתי (עניין ה'לכולם יש כזה' אומנם ישאר אבל יצומצם במעט). נגד - - לוקח חלק מחופש הפרט של התלמיד. - הוצאה כספית גדולה למדי (אם כי היא בספק חד פעמית). - עלולה לגרום לתלמידים מסויימים להרגיש אי-נוחות. - עלול להביא מצב שבו מערכת החינוך תלך ותהיה דיקטטורית או קומוניסטית לחלוטין נקודות למחשבה - - תלבושות אחידה או הגבלות לבוש, לא לתלמידים בלבד. - הצבעה דמוקרטית על רעיון התלבושת והגבלות הלבוש בבית הספר, שיכלול את קיומה, עיצובה, רוכז העניין (מחולצות רגילות לגמרי שיודפס עליהם הסמל ועד לסט מוחלט של בגדים בעיצוב קבוע), צבע וכיוצא בזאת. - התחשבות מוחלטת בחוקי הדמוקרטיה בנקודה שמעל זאת, זה אומר ללכת עם דעת הרוב אך להתחשב בדעת המיעוט. - עלול להיווצר מצב שהממשלה תחסוך בהוצאות ותשתמש בבד בזול, מה שאומר שההוצאה הכספית וההשקעה של ההורים והתלמידים תהפוך לגדולה יותר, הוצאה נוספת על תיקונים וכדומה.

אני מרגישה שאני לא ממש...

מבהירה את עצמי. אחרי שקוראים את ההודעות שלי כאן יש את ההרגשה שאני לגמרי נגד תלבושת אחידה מה שלא לגמרי נכון, אני פשוט מוצאת את עצמי במצב שאני יכולה לסתור כל אחת ואחת מהטענות בעד קיום תלבושת יחידה (מלבד תחושת השייכות שלדעתי היא בין הייתרונות היחידים בקיום תלבושת אחידה) מה שאני לא יכולה לעשות לטיעונים נגדה, וזה אכן דבר שהושקעה בו מחשבה רבה מצידי. אני מקווה שעכשיו אני ברורה יותר בעמדתי (למראת שעכשיו זה נראה לי פחות ברור
)

למעלה