דף הבית

possum2

New member
I don't have one, and thing that having one

as a postdoc is pretentious. Same with a personal card. Will have both when I have my own lab. .

tsrs

New member
כנראה תלוי תחום.

אצלינו יש לכולם החל מהשנה השניה לד"ר.

possum2

New member
definitely

As grad-students and post-docs we Science folks work under a principle investigator, in his/hers lab, and we're not independent as post-docs in the Humanities. It make perfect sense that a post-doc in the Humanities will have a personal professional web page, but for a post-doc in Sciences, I think that having a private professional page apart from the small entry you get on your lab's page or on consortiums you're on, etc., is a little pathetic.

tsrs

New member
לא - כנראה לא הסברתי את עצמי טוב

אני מתכוונת לדף הבית שהוא תחת המנחה -( או תחת האוניברסיטה)
גם אני שייכת לאתר שלו אבל יש לי שם דף לעצמי, ללא הגבלת מיקום.
גם המנחה וגם אני רוצים שהדפים האישיים יהיו מעודכנים.

possum2

New member
Ah

We had a it made by the department. Was very standard: a photo, a very short self statement. our email, and a list of publications. Could not deviate from the given format.

Gidi Shemer

New member
למה פתאטי?

חוקר, דוקטורנט או פוסט דוקטורנט, רוצה לכתוב על מה שמרתק אותו במדע, מאמרים מצוינים שהוא קרא לאחרונה, טכניקות שהוא עזר לפתח. למה פתאטי?

Philip Jr

New member

ורק אוסיף שאני חושב שיש פה הבדלים בין-דוריים, או לא בין-דוריים אבל בין שנתונים לאור ההתקדמות המהירה של הטכנולוגיה. לי נראה מאד טבעי ואף מתבקש שיהיה לדוקטורנט אתר מקצועי אישי, בנוסף להיותו או היותה ברשתות החברתיות והמקצועיות השונות וכדומה.

tsrs

New member
מנסה לחדד את השאלות שנשארו לי:

תודה על התשובות!
כמה שאלות נוספות (לא צריך לענות לכולן כמובן)
1. מה בעצם ההבדל בין הדף לקורות חיים? מה ה"ערך המוסף" שיש בו?
2. האם מתאים לדעתכם לשים לינק לאתר של מלגה שקיבלתי עם תמונות מהטקס (שאני מופיעה בהן)? שחצני מדי? סתם לא מתאים?
3. לינקים לאתרים של משתפי פעולה (זה נשמע רע...) - יכול להיות שזה יפריע למישהו?
4. לינקים לאתרים (מקצועיים או ערכים בויקיפדיה, לא בתחום המקצועי שלי) של קרובי משפחה (בן זוג/ אמא/ אחים) - נחמד או סתם רכילותי?
5. לא לגמרי קשור - איך מזכירים סטודנטים שעזרתי בהנחיה שלהם בצורה משמעותית? אני לא מוגדרת כמנחה ולא חתומה על התיזות שלהם. כן שותפה למאמרים.

d a p h n a

New member
תשובות

1. ההבדל מאוד פשוט: את קורות החיים את שולחת לאנשים באופן יזום. אל דף הבית שלך, אם את שמה אליו לינקים במקומות חיצוניים (כמו academia.edu או אתר החוג), אנשים יכולים להגיע גם באמצעות חיפוש בגוגל או דברים דומים. כלומר, הוא מאפשר לאנשים לגלות פרטים על זהותך המקצועית גם בלי שאת תפעלי להביא אותם לידיעתם.

2. אני חושבת שכשאת כותבת את שם המלגה תחת "awards" או מה שלא יהיה, אפשר להפוך אותו ללחיץ. נראה לי סביר. לא הייתי שמה בהכרח לינק לדף עם התמונות, כמו לדף שבו מוסבר על המלגה.

3-4. לא חושבת שזה יפריע למישהו שאת שמה לינק לדפים של משתפי פעולה. לא הייתי שמה לינקים לאתרים שלא קשורים לפן המקצועי שלך אם המטרה של הדף היא להיות דף מקצועי.

5. את יכולה להוסיף סעיף של academic service או משהו כזה, ולכתוב תחתיו משהו כמו mentoring students in....

אור302

New member
לינקים צריך לעדכן תדירות, בל נשכח.

לא פעם הם נודדים או מתבטלים ואז יוצא שיש לך אתר לא מעודכן ויש בו קישורים שלא עובדים. לא מחמיא במיוחד. כדאי לצמצם בתמונות לדעתי. לא מחפשים שידוכים שם. גם יהיה פער בין התמונה לאדם במציאות, תמיד יש, וזה קצת מפתיע בריאיון. פתאום מגיע מי שנראה אחרת ממה שדימיינת. לא שיורידו לך נקודות כי עלית במשקל או השתזפת, אבל לי תמיד ישנה איזו תחושה של חוסר נוחות - אישית כמובן - שאני מדבר עם אדם שחשבתי שנראה אחרת לגמרי.

22ק ו ס ם

New member
קורות חיים זה משהו רשמי וטכני

יש רק דרך אחת לכתוב אותם וזה בצורה יבשה ועניינית. דף בית לעומת זאת מאפשר לך לכתוב בצורה חופשית על עצמך והמחקר שלך, מה שאת לא יכולה לעשות בקורות החיים. את יכולה להרחיב בנושאים שאת חוקרת, פרוייקטים שאת עובדת עליהם עכשיו, תחומי מחקר כלליים וכו'. בהחלט מקובל לשים לינקים לדפי בית או אתרים של אנשים שעובדים איתך או של דברים שקשורים למחקר שלך. לגבי השאלה הרביעית, בהרבה דפים כאלו יש לינק לשונות או personal שם אנשים כותבים על התחביבים שלהם שלא קשורים לאקדמיה, משפחה וכו'. אין בזה שום פסול ולדעתי זה יכול להוסיף לצד האנושי שלך. למעשה, הרבה אנשים סקרנים ללמוד עלייך מעבר לפירסומים ומחקר וזו דרך נחמד להציג את זה. כדי ללמוד איך לעשות את זה ומה עובד פשוט תכנסי לאתרים של כל מיני מרצים או חוקרים שאת מעריכה ומכירה ותראי מה הם שמים בדף שלהם.

BigMatilda

New member
יש לי אתר מקצועי די בסיסי

כולל פרוייקטים עכשוויים -- בשביל שאם אני נוסעת לאנשהו ופוגשת אנשים, הם יוכלו למצוא עלי מידע לגבי מה אני עושה עכשיו. כולל רשימת מאמרים, עם לינקים להורדה של פידיאף ולינק לאתר הז'ורנל. כולל קו"ח. בעמוד הראשי טיפה תמונות ופרטי התקשרות.
ולמי שעדיין לא הבין מי אני ומה שמי:
http://www.ldeo.columbia.edu/~einatlev/About.html

Gidi Shemer

New member
לא מדוייק

ראשית, קוסם הוא אכן שמו של הניק "קוסם".

שנית, רואים שאתה לא בארה"ב ולבטח לא משתייך לקומונת ישראלים בארה"ב.היו שם כבר לא מעט דיונים בעניין וטענות שונות שאני למעשה stalker של גידי שמר האמיתי.

tsrs

New member
זו דוגמה לאתר מעולה בעיני

הוא ממש מוסיף לקורות חיים-
לי זה נתן תחושה שאת ממש נהנית ממה שאת עושה + שזה נושא מחקר "מגניב", שזה דברים שלא כתובים בקו"ח...
יחד עם זה הוא נשאר אתר מקצועי.
כמובן כנראה שגם זה שאת טובה במה שאת עושה משפיע :)
תודה!

למעלה