דף הבית

tsrs

New member
דף הבית

בהמשך לשאלה של אור -
לקראת פנייה למשרות:
איך נראה דף-הבית שלכם? (או דף של מישהו אחר שאתם חושבים שנראה טוב).
מה יש בו?
רשימת מאמרים? פרסים? הרצאות? תחביבים?
כמה הוא אישי וכמה מקצועי?

אשמח לטיפים, כשהמטרה היא כמובן לשדר מקצועיות ולא לפתוח חשבון פייסבוק.

אור302

New member
אצלי אין הרבה

עמוד שער עם תמונה ולינק לרזומה, עמוד על הוראה ועמוד מחקר. זהו.

FPNH

New member
כשהייתי בפוסט

שם ותמונה
כתובת, טלפון, מייל
תארים (שנה, איפה, נושא, מנחה)
משרות (עוזר הוראה, עוזר מחקר, פוסט דוקטורנט...)
פירסומים

היום:
שם ותמונה
כתובת ופרטי קשר
תארים והכשרות אקדמיות
תחומי עניין מחקריים
פרוייקטים נוכחיים
חברי המעבדה
פירסומים

ayulli

New member
היה לי אחד באקדמיה.אדו

לפני כמה שבועות היגרתי לדומיין משל עצמי ב-www.peledy.com שנותן לי קצת יותר גמישות עם הפורמט והעיצוב.

ABD2b

New member
אצלי

כשהייתי דוקטורנטית -- דף אחד שבו
תמונה ושם
שם המנחה, שם עבודת הדוקטורט, החוגים
תיאור קצר של תוכנית המחקר עם רשימת פרסומים מייצגים
רשימת קורסים שלימדתי
לינק לCV

היום יש לי אתר שבניתי ב WORDPRESS עם כמה דפים:
דף ביו קצר
דף על המחקר (תיאור המחקר ורשימת פרסומים מייצגים)
רשימת קורסים שלימדתי (עם תיאור של כל קורס מהקטלוג)
מכל דף יש לניק CV

אצלי יש שני דפי בית

כיון שיש לי מנוי משותף לשתי מחלקות. האחד לא התעדכן כבר 5 שנים כיון שאני לא יכול לעדכן אותו בעצמי. השני בנוי לפי הסטנדרט של הפקולטה:
- פרטי קשר
- השכלה
- תפקידים אדמיניסטרטיביים (ועדות וכד')
- פסקה אחת של מידע ביוגרפי
- פרסים, מלגות וכד'
- תיאור של תחומי המחקר שלי (בערך חצי עמוד)
- רשימת פרסומים
- הנחיה: תיזות ופרוייקטים שהנחיתי
- אגודות מקצועיות

בנוסף יש לי גם דף די מפורט בלינקדאין

tsrs

New member
לינקדאין

יש דרך לעדכן בלי שזה ישלח אימייל לכל ה"חברים" ?

זה תלוי בהגדרות אצלם

אפשר לשנות את ההגדרות בלינקדאין ולקבוע על מה לקבל הודעות למייל ואל מה לא, אבל למיטב ידיעתי זה צריך להיעשות בצד המקבל.

tsrs

New member
תודה על התשובות. שאלת המשך

- כמה רלוונטי קורסים שתירגלתי? מעבדות שהדרכתי?
- האם מקובל דף של שיתופי פעולה עם לינקים לאתרים של האנשים הספציפים?
- אני מבינה מכל התשובות עד כה שלא מומלץ להכניס דברים לא אקדמיים, נכון?
-יוצא לי דף קצת משעמם, קצת כמו קו"ח. האם אין דרך להכניס "טוויסט" שישאיר את הדף מקצועי אבל מעניין?

אור302

New member
שיהיה משעמם.

איש לא קורא מתוך עניין להתעמק ולהכיר אותך. זו פלטפורמה שמאפשרת להציג מידע נוסף למה שמופיע בקורות חיים.

ABD2b

New member
ודרך לראות תמונה שלך

שידעו את מי הם אוספים בשדה התעופה/מלון

זה תלוי על איזה דף מדובר ומה הקונטקסט.

בדף המחלקה בד"כ שמים מינימום מידע שמופנה בעיקר לסטודנטים נוכחיים או פוטנציאליים. במחלקה שלנו זה גם מאוד מובנה ויש מעט מאוד מקום למשחק. הנה הדף שלי למשל - http://comcul.ucalgary.ca/profiles/ofer-berenstein

משהו 'חוץ אקדמי' או 'אקדמי למחצה' כמו הפרוייקט הזה יתקשה למצוא מקום בדף ה'רשמי' של המחלקה.
<במאמר מוסגר, אם מישהו מתעניין בהשתתפות בפרוייקט הזה, בקנדה או בארה"ב (יש לי קשרים גם שם) שלחו לי מייל או מסר או משהו>

http://www.ucalgary.ca/utoday/issue...fessors-break-new-ground-edmonton-comics-expo

אם יש לך אתר בית אישי עם דומיין שלך וכד', אז בטח שזה יכול למצוא מקום עם דף משל עצמו (תחביבים, community engagement או תחת כל כותרת אחרת). מן הסתם יש לזה מקום ב CV בקלות.

מהבחינה הזו ACADEMIA.EDU מוגבל בערך כמו אתר הבית המחלקתי. אולי קצת יותר גמיש כי זה בכל זאת קצת פחות רשמי ומחייב.
אגב, דווקא שם עדיין לא העלתי שום דבר מהותי. רק ה-CV שלי שם מתעדכן באופן שוטף. וזה מעלה את השאלה, מה דעת חכמי הפורום על זה? שווה להעלות לשם דברים? אתם מוצאים שזה מועיל במשהו?
אני מתכוון בעיקר לדברים שלא התפרסמו או שאין שום כוונה לפרסם בג'ורנל מקצועי אי פעם ממגוון גדול של סיבות, אבל הם עדיין אינפורמטיביים וכתובים בסטנדרט גבוה שחבל לשמור במגירה.

אור302

New member
יותר אתרים, יותר עידכונים.

יש גבול. באתר שלי באקדמיה.אידיו יש שני משפטים ולינק לאתר הרגיל שלי. את האתר הרגיל אני ממעט לעדכן. מה כבר יש לעדכן? עוד מאמר שכתבתי? את מי זה מעניין. מה שכן אני אומר שפעם קיבלתי הזמנה להגיש מועמדות לעבודה בזכות האתר. התכתבתי עם מישהו בתחום והוא חיפש אותי בגוגל, קרא את האתר והחליט שאני מתאים לו.

את הבעיה היחידה באתר זיהה אבא שלי: כיצד מרצה לעברית מציג תמונה של עצמו כשברקע Stonehenge? צריך רקע של ירושלים או משהו. רק שאין לי תמונות טובות מהארץ. בביקור הבא יהא עליי לייצר כמה.

התמונה... אכן בעיה קשה...

בתור מי שמתעסק בתקשורת ויזואלית (ומתמחה בקומיקס) אני יכול לומר לך שעל התמונה חשבתי הרבה יותר מכל דבר אחר בעצם.
ולמעשה, ברגע בו היא צולמה, כבר ידעתי שהתמונה בה אני משתמש תהיה ה-א-ח-ת.
וזה מצחיק, כי במובנים רבים אני אתפוס פחות ממישהו בתחום שלי שלא מבין מה הקטע עם התמונה... (ויש הרבה שלא מהתחום שיבינו זאת גם כן).
אבל חזרה אליך - אני חושב שירושלים זה דווקא לא בהכרח "הדבר" הנכון. זה תלוי איזה רושם של לימודי ישראל אתה מנסה לשדר. אני יכול לדמיין תמונות אחרות לא פחות אפקטיביות (מגדלי עזריאלי ברקע, על רקע מפרץ חיפה מדן פנורמה, על רקע הכנרת מהר כורזין, בסמטאות יפו/עכו/צפת/ים' העתיקה - מחק את המיותר, גדר ההפרדה, מצדה וכד' וכולי עד בלי סוף).

ABD2b

New member
אז תוכל לשתף בבקשה את הרציונל?

הסתכלתי בלינק שצרפת למעלה ותהיתי באמת מה המשמעות של התמונה. מה עניין הכפפות גומי (כאילו אתה עושה מחקר מדעים מדויקים) וחיתוך התמונה על הכתב עת כך שרואים רק AMAZING. מה יש בתמונה שהפך אותה ל-התמונה, מה היא משדרת וכו'?

amazing fantasy #15

הפנטסי קצת חתוך בתמונה הזו אבל עדיין קריא.
ברגע שמבינים איזו חוברת קומיקס זו, הכפפות פתאום נעשות הגיוניות גם כן (עניין של ערך החוברת וכד').

מה - הבחירה בתמונה?

ובכן, כחוקר קומיקס וחובב קומיקס, 'לגעת' באמייזינג #15 (או עוד כמה חוברות קומיקס בקליבר דומה) זה כמו לבחון דפים מתנ"ך גוטנברג בשביל חוקרי תרבות הספר באופן כללי יותר. גם מבחינת ערך זו חוברת מאוד יקרה (מיליון $ - הצעה פתוחה לקנות אחד אם יש לך למכור). אם כי, לא הכי יקרה ולא הכי יקרה שיצא לי אישית לעבוד איתה (, world finest #1, detective comics #27 ,Crime does not pay #6 יקרות יותר).

דווקא סופר גיבורים לגמרי לא הקטע שלי ובאופן כללי אלמלא מה שקראתי בשביל התזה, סביר להניח שלא הייתי קורא בחיים את מרביתם.

אבל בשביל לבסס באופן ויזואלי - הנה מה שאני עושה, זו תמונה טובה.

למעלה