דף גמרא לגוי

הפלחית

New member
הסיפור דף גמרא לגוי מצא חן בעיני/סי

נזכרתי בסיפור אחר. היו שני סוחרים שכנים, אחד יהודי והאחר גוי. היהודי הצליח מאד בעסקיו והגוי לא. יום אחד אמר הגוי ליהודי, חשבתי הרבה זמן למה אתה מצליח ואני לא, גם דברתי עם אישתי וגם עם הכומר. אני חושב שאתה מצליח בגלל שאתה יהודי, אני רוצה להתחלף איתך לכמה זמן. הסכים היהודי להתחלף עם הגוי. וכך יום אחד הגוי הפך ליהודי והיהודי לגוי. אחרי חודש בא שוב הגוי שהפך ליהודי ליהודי שהפך לגוי וראה שמצבו של האחרון עוד יותר טוב בעוד מצבו יותר גרוע. שאל הגוי/יהודי את היהודי/גוי" איך זה יכול להיות?" ענה לו היהודי/גוי אתה נשארת עם הראש הגוי שלך בנוסף לכך קבלת גם את המזל של היהודים. ואני להפך.

love lev

New member
סיפור נוסף שאבי אהב לספר לי

גוי אחד ניגש לרב העיר ושאל אותו: "אמור לי, איך זה שאתם חכמים כל כך. גם אני רוצה להיות". אמר הרב: אם תרצה, אלמדך". הסכים הגוי. "נו, מהו הסוד?" "הסוד הוא" ענה הרב "ראש הדג-מלוח שאנחנו אוכלים". "מה סוד יש בו?" אני מוכן למכור לך ראש דג-מלוח ומיד תחכים. אבל זה יעלה לך 10 זהובים". "מסכים", אמר הגוי ונתן לרב עשרה זהובים. הגוי אכל את ראש הדג-מלוח כך במשך 10 ימים, לאחר מכן ניגש לרב ואמר: "אני לא מבין. אני אוכל ראש דג מלוח כבר עשרה ימים, וזה עולה לי 100 זהובים? הרי זה שוד לאור היום". "אתה רואה" חייך הרב "כבר נהיית יותר חכם"....

למעלה