דע מה שתשיב לחילוני !

סיטרא

New member
דע מה שתשיב לחילוני !

בראשית בראתי את תודעתי ותודעתי הייתה תוהו ובוהו, חושך על פני תהום ורוח אלוהים מרחפת אי שם, ותנחם תודעתי על העוול שנעשה לה שנים אינספור ותחשוק בדרור ובחיי חופש, ויהי ערב ויהי בוקר, והנה אני בן 18, וולקאם חיי חילוניות, ביי ביי חיי דת. והנה בעודי מנסה להשתלב זעיר פה וזעיר שם, באו להם אנשי דלא מעליא הקרויים "חילונים מלידה" ויעלו תהיות רבות בקשר למוצאי האתני, הגאוגרפי והמנטאלי, ומחמת כך והייתי נער עול לימים, לא הרהבתי עוז לענות להם את אשר לא קיים, ועניתי להם בשפתם, מן החרדים באתי ובחיי חופש אני חפץ, והיו טוענים מולי מיני טענות מוזרות ושאלות אשר לא העלתי בדעתי מחמת תומתי, וכך הייתי עונה לכל דיכפין, איש איש בשפתו הוא, עד שהייתי מתעייף או עד שכל חילוני ברדיוס של 22 ק"מ מסביבי היה יכול לדקלם חופשי ובלי להתבלבל את י"ג העיקרים. וכך עברו הימים, נקפו החודשים, ונעצבתי אל ליבי, הרי התעייפו שפתותיי מלחרוש שוב ושוב על אותה המעשיה, והגם שחילונים אשר היו מצויים הרבה בד' אמותיי נתעייפו אוזניהם מלשמוע שוב ושוב בסיפורי גבורה, וכך מצאתי את עצמי נכשל בשקרים רבים אינספור, וכל חילוני שהיה נאלץ לדור עימי בכפיפה אחת, נאלץ הוא היה לשמוע שקרים רבים, והיות ואין השקר שגור בפי, לעתים הייתי סותר את עצמי, עד שבר שיחי היה מתעייף ושוקע בשאננות אין קץ ובכמיהה עצומה שהסיפור השקרי יגיע לסיומו. ולא הייתי מסכים לספר לאיש חילוני על מוצאי הנ"ל, ואל תשאלו לפשר הדבר כי איני יודע מה לענות. וכך עבר לו עוד עידן, והנה מצאתי את עצמי מספר למקורבים בלבד על היותי אקס חרדי, ולשאר העולם הייתי בודה מעשיות כיד הדמיון הטובה, אליה וקוץ בה, כשהיה אי מי עולה על הסיפור האמיתי רע ומר היה גורלי, ושמתי לב כי אנשים מסויימים אף ניתקו כל קשר, והכל מעצם היותי שקרן. ( כך הם היו טוענים ). אך בד בבד פיתחתי פטנטים לחפות על חלל של 17 שנים, והנה המצאתי מעשיה אחת מפותלת ושזורה ללא רבב, מסתדרת עם עצמה, כדי שלא אתבלבל בכל פעם ששקר יוצא מפי, והייתי דבק בסיפורי עד תום, אלמלא גורמים אשר שמו להם למטרה להכפיש את שמי ברבים, והיו טוענים לכל מאן דבעי כי שקר בפי. ובעצם מאז ועד היום, כשחילוני שואל אותי מתמימות ( אולי מעושה לפעמים, ) על הוריי / מוצאי / וכו' מתבלבל אני קלות, האם לשקר ? האם לשנות מן האמת ? האם לאלתר מעשיה ? ואם הוא יעלב ? אז אולי כן לגלות ? ואם אגלה, האיש לא יניח לי ללכת לדרכי מחמת הסקרנות, אז מה אעשה ? מה אומר ומה אדבר ? אנשים !!! נתקעתי !!! את עזרתכם אני מבקש, מה עושים במקרה הנ"ל ? ? ? מה אתם עושים במקרה הנ"ל ? ? ? אשמח לתגובות וכו' ........... ברכת ערב קסום ומלא בניחוח של מטהר אויר ( אפרסק ) שלוחה בזה לכל עמינו היושבים בציון ובגולה. ומי שנתן לשמן לדלוק, ייתן גם לחומץ, וכשם שזיכתני במצוות כתיבה בפורום, כך אזכה לשנים הרבה, וכו' ( עיין שם בשעת כאב ראש קל ). סיטרא, ( אופטימי ללא תקנה באיצטלה של מלנכולי
)

בתור חילוני מלידה

אני בהחלט מבין חילונים שמתעניינים בסיפור חייך (לא סתם אני קורא בפורום). אבל אני יכול להעיד על עצמי שאני אכבד תשובה כמו: "אני מעדיף לא לדבר על זה" או "אין לי כח לדבר על זה". וזה נראה לי לגיטימי לחלוטין. שקרים לעומת זאת מורידים בעיניי מערכו של אדם, בעיקר אם אני לא מכיר אותו טוב ולא מודע לסיבות השקר. אני לא חושב שזה קשור לזה שאני חילוני. אז אני ממליץ להמעיט בשקרים ולהמנע מאנשים שלא מכבדים את רצונך. (קל להגיד). דורון

סיטרא חביב

הרי ידוע לך מראש מה אענה. אין טעם בכלל שאומר משהו (כבר סיכמנו שאני צפוייה). בתור אחת שמכירה חלק מהסיפור (קטון קטן פיץ פיצפון טיפה בים קצה המזלג קמצוץ קורט רגע שנייה אטום אלקטרון פוזיטרון...) אשמח שתמציא לי סיפורים נהדרים (בתנאי שתספר לי מייד אחרי, שסיפרת בדותות מוחלטות). למשל הסיפור על היום בו רכבת על נמר גדול וורוד לתוך יער של עצי שוקולד. השמש נטתה למות והירח עלה על כל הציפיות... כאלה סיפורים אשמח לשמוע.

סיטרא

New member
אט לך ידידתי !

האם שמת לב כי לא ענית לשאלה המנקרת בראשי זה זמן רב ? האם נשמט מזכרונך הקסום סיפורי על הפוסט מלנכוליה ? אני מזכיר : משהו פוסט מלנכולי מזדחל באפלה מנסה להגיע לתת מודע דרך התודעה... כינור זוועתי חסר מיתרים רוצח את הדממה האופורית בקקפוניה מושלמת ההולמת את הכאוס השורר דרך קבע בתודעה הקיימת.... נמרים ורודים מתנגשים בעמודי טלפון מהמאה הי"ח ואשר ישותם הרשעה עומדת בסתירה גמורה לאלכימאים.... אלכימאים אלה, דרכם דרך חתחתים, וכל הרואיהם מתפלץ לו, ומת בו במקום, נשמתו מעופפת לה חסרת מנוחה ואין היא מוצאת מנוח לכף רגלה השסועה... הייטקיסטים מאבדים עצמם למוות בדרכים בלתי קונבנציונליות והמוות הנושא בכנפיו את השכול הנורא מכל והוא ( למות ע"י השפרצת קפה רותח ) כמהה למעט שלווה מציאותית, אך איכה ימצאה, והרי בתוך היגון הוא שרוי, היגון הנורא מכל שאופף את נשמתם ( של האלכימאים והנמרים הורודים, אלה מבנק חלאומי, אם זכור לי טוב ), ואני ביושבי על נהר האבדון, עטוף בתכריכי המת הנצחי, ודמעותיי נשרו להן אל תוך מי הנהר החדגוניים, ותבוא אהובתי ( מלנכוליה ) הנצחית, ותשב לה מנגד כמטחווי קשת, ותשא את קולה ותבכה על אשר איבדה, ואען ואומר : " מה לך אהובתי כי תבכי? " ותען ותאמר : " קצה נפשי בנמרים הוורודים כי רבים המה" . ואקוץ מחלומי הלז ואשטוף את פניי, ואצא ואחולל בכרמים, ואקטוף שוקולדות רבות מספור, ואוכל ואתעלף, והנה אני בחלומי האפל שרוי במין עיסה דביקה של פרעושים וגחליליות כסופות, אור נוגה נוגע בנוגה, ואני ספק מרחף, ספק ער, ספק משפריץ, ספק צוחק, ובכלל, נמאסו עליי כל הודעות האס אמ אס, ובכלל למה כל הדתיים האלה ? ולמה זה אנוכי ? ועוד שאלות רבות שאינן נפתרו, ובחלומי ראיתי את דוד יוחנן שר שירי אבל ותוגה, נמאס לי לזיין את השכל, עדיף שאלך לישון. הלכתי לישון, חשבי כאילו איני קיים יותר, אני ישן עכשיו
לא להפריע, התעוררתי, חלמתי שרודפות אחריי שוקולדות בצבעים עליזים. היה זה חלום טוב, והוגדר כלא יוצא מן הכלל. לכזה סיפור התכוונת ? אוף, שי

מני3

New member
אתה כותב ממש יפה

ועל זה נאמר (כנראה) אין שלם מלב שבור.

סיטרא

New member
את מי בכלל מעניין איך אני כותב ?

שאלתי היא מה אענה לחילוני אשר בא לפשפש בעברי ? לא ענית לי !! מחכה לעצות / עידודים / סיפורים אישיים / דוגמאות / קושיות / וכו' .... סיטרא, בשממון קל.

מני3

New member
ידידי, אני הפסקתי מזמן להתפתל בנושא

הנ"ל. אני פשוט אומר את האמת. אם אתה לא מספר את האמת לעצמך, איך תוכל להגיד אותה לאחר? אם אתה לא נושא את המשא שלך, למה שאחר, ישא אותו ? אם לך זה כבד , זה יהיה כבד גם לו. פשוט תניח למשא הזה, עזוב, אתה לא חייב להתייחס לעבר שלך כאל קופת שרצים שאותה, אתה צריך להסתיר מאחרים.

סיטרא

New member
אנסה להסביר

האם אני נושא קופת שרצים ? חלילה !! ההיפך הוא הנכון !! אני נושא מאחוריי סיפור גבורה ( בעיניי לפחות ) , ואני מאוד גאה על כך , אך יש חילונים הרואים בי עוף מוזר, וכל מה שאגיד הם יעבירו בזכוכית מגדלת, וכל פעם שאומר משפט מסויים, הם יחליטו בינם לבין עצמם האם דיברתי מתוך בורות או מתוך גאונות, נמאסו עליי אותם חילונים !! למה שאומר את האמת אם אח"כ הם מסתכלים עליי כנציג הציבור החרדי ? למה שאומר את האמת אם אי אפשר אחרי זה לפתח שיחה נורמלית, וכל משפט שני הם שואלים שובושוב את אותן השאלות ? למה שאומר את האמת אם יש כאלה שתופסים דיסטנס ומסתכלים עליי במין יראה, כאילו שהילה לא ברורה נודפת ממני ? נמאסו עליי אותם אנשים, עדיף בכלל שאסתיר את הנושא, לא כן ? הסיפא של הודעתך נכתבה כנראה מתוך חוסר ידע או רקע כללי אודותיי, המשא שלי כבד ? גילוי ! בכולופן, אשמח לפטפט איתך על נושא זה וגם על נושאים רבים אחרים , היה שלום בינתיים, סע בזהירות, ואך תתקל בחוצנים שוחרי רע. סיטרא, ( אגב, פעם תיכננתי להפיץ סטיקר עליו רשום: "אני דתל"ש גאה!" )

מני3

New member
אני באמת לא ממש מכיר אותך

ראיתי אותך פעם או פעמיים בסך הכל, אבל מה שאתה מתאר פה, זה משו שכל אחד מאיתנו עבר (גם אני חויתי את זה, וגם שמעתי מעוד חבר'ה) זה באמת מוזר לפגוש מישהו שיצא מחברה חרדית, זה לא משהו נפוץ שכל יום פוגשים ומדברים עם אדם חרדי לשעבר. אתה מתאר את זה כ-"עוף מוזר" והמושג עוף מוזר נותן לזה קונוטציות שליליות. זה שאתה חושב שהחילוניים מסתכלים עליך כמו נציג של החרדים, זאת פרשנות שלך לדברים, אלא אם זה נאמר לך במפורש. "וכל פעם שאומר משפט מסויים, הם יחליטו בינם לבין עצמם".....מאיפה אתה יודע מה חושב אותו אדם שעומד מולך? באותה מידה "העיוותים, הפירכוסים והטיקים" שתוקפים אותו יכולים להיות בגלל כאבי שיניים שיש לו

סלסרו

New member
וואוו!

משום מה אתה מקצין לשני הכיוונים: או שאתה מספר לכל אחד שרק יקשיב את כל קורות חייך, עד הפרט האחרון, ב real time, שעות על גבי שעות עד שזה יוצא להם מכל חור אפשרי, או שאתה משקר וממציא פנטזיות והזיות שאוזן אדם לא שמעתם מעולם. האם חשבת, שאולי יש איזה דרך באמצע - דהיינו שאתה אומר את האמת.. ואומר רק כמה שאתה רוצה ולא יותר? לפעמים זהו רק משפט לקוני קצר - וזהו! שואלים אותך: איפה גדלת? אתה: בירושלים. איפה עשית תיכון? באיזו ישיבה. מה, היית דתי? אתה: כן. מה ת'אומר? מה קרה? היה נחמד, רק שאני באמת לא רוצה להכנס לזה כעת, בסדר? כשתפסיק להתייחס לעבר שלך כאל ביג דיל, אני ערב לך שמשהו מאד משונה יקרה לך: גם אחרים יפסקו לראות את זה כביג דיל. הסיבה לראקציות שלהם נובעת ממשהו שאתה משדר להם. הצורה בה אחרים רואים אותך בדר"כ משקפת, בצורה די מדוייקת, את הצורה שבה אתה רואה את עצמך. הצורה שבה אתה רואה את עצמך משתקפת בטון הדיבור שלך, ובשפת הגוף. כשתתחיל לראות את עצמך באור אחר, טון הדיבור ושפת הגוף שלך ישתנו בהתאם. וידידי - אני מדבר מנסיון. אתה נורא נורא חושש ממה שאחרים חושבים עליך. אתה מפחד שאם תהיה כן איתם, הם לא יניחו ללך ללכת (מה, אתה תינוק מגודל שמכריחים אותו לדבר?). אתה מפחד שאם לא תענה להם הם יעלבו (נו, דחילאק!!). אתה מפחד שהם יסתכלו עליך בזכוכית מגדלת (ואז מה? מה יש להם כבר לגלות?). אתה מפחד שהם ישפטו אותך באם אתה גאון או בור (למי זה מזיז?) או שיחשבו שאתה נציג הציבור החרדי (התשובה: הי, חברה, אני לא נציג הציבור החרדי.. אם תרצו, אתן לכם כתובת של איזה נציג שלהם.. אז, יללה, בואו נעביר נושא..). Jesus!! והדרך הטובה ביותר לצאת ממצבים כאלו היא.... טיפת חוש הומור!

well said סיטרא- זה אחלה ניסוח

למחשבותי המתרוצצות בעניין (אני עדיין מנסה לתפוש כמה שברחו לי מתחת לשולחן). הכוח שלך הוא ביחס שלך לעצמך. סיטרא, נמרים ורודים זה טוב לסיפור לפני השינה. הסיפור שלך מתאים כסיפור לפני קפיצת ראש לבריכת בטון. אתה כותב כל כך יפה. תכתוב לי עוד סיפור?

סלסרו

New member
דורון צודק - יושר!

פתרון פשוט: דבר אמת ונדב רק כמה אינפורמציה שאתה מוצא לנכון. זכור:
אנשים מעריכים אנשים דוברי אמת.
אנשים מעריכים אנשים בעלי עקרונות.
אנשים מעריכים אנשים שאינם מוטרדים ממה שאחרים חושבים עליהם.
אנשים מעריכים אנשים שאינם מנסים להרשים.
אנשים מעריכים אנשים שאינם טפילים.
אנשים מעריכים אנשים המכתיבים לעצמם את החיים.
ואנשים מעריכים אנשים שיש להם את היכולת להגיד "לא" (לא עכשיו, לא רוצה, אין לי כוח לזה, אני מעדיף שלא וכד'). וכבר אמר החכם" THE TRUTH WILL SET YOU FREE.

סלסרו צודק פעמיים

(את שתי התגובות שלו כדאי להדפיס ולתלות במקום נוח ויזואלית) אני רוצה להדגיש רק דבר אחד. אל תהיה מוטרד ממה שאנשים אחרים חושבים עליך, כי הם מוטרדים ממה שאנשים אחרים (כולל אותך) חושבים עליהם. ונועם הכוכב נתן דוגמא לשאלה שמפילה ומהיכן היא נובעת מנק' מבט חילונית. הוא צודק. אם יש לך שאלות נוספות שמפילות אותך, תגיד מה הן, ואנחנו נעזור לך להבין מאיפה הן נובעות. רוב האנשים (כן, גם החילונים...) פועלים מתוך כוונות טובות (טוב זה מושג יחסי!). >ספל חמאה מסתפקת ב'עזוב' כשלא בא לה<

ELI20007

New member
לדעתי צריך להגדיר ככה

כאילו אם זה מישהוא שאתה מעוניין לדבר איתו ונראה לך מישהוא שהוא יעניין גם אותך אז ספר לו ואם אין לך זמן תגיד לו פשוט שאין לך זמן ובהזדמנות תספר לן אתה אז גם תקבל ערך חשוב בעיניו כי זה יעניין אותו... ואם זה מישהוא שאין לך עניין לספר לו אז תגיד לו שיצאת אבל מה זה משנה איך ולמה תגיד לו במילה אחד שככה החלטת ואין לך עניין להיכנס איתו לשיחה... אבל אף פעם לא כדאי לשקר...

Kimbal1

New member
לא לשקר

יש כמה בעיות עם לשקר. קודם כל, לדעתי, זה פשוט פוגע באיכות החיים של הבנאדם. להתרגל לשקר זה בעייני כמו להתרשל בנושאים של הגיינה אישית או להתרגל לדבר בחוסר נימוס. שנית, אתה תמצא את עצמך (וכבר מוצא כפי שהבנתי)משקיע אנרגיה על מנת לזכור את השקר ולשכלל אותו - לא חבל על המאמץ? שלישית, מה יהיה אם תפתח קשר עמוק יותר עם חילוני ששיקרת לו? תצטרך להתוודות על השקר וגם זה כרוך באי נעימות. רביעית, מה יקרה אם "תיתפס"? איזה שם יצא לך? בין שאר הסטיגמות הלא מחמיאות שיש לחרדים אצל חילונים קיימת גם הסטיגמה של "שקרנים - רמאים", אתה מעוניין לחזק אותה? אתה רוצה שכשתיתפס בשקר החילוני יגיד:"טוב ככה זה אצלם, הוא התחנך שם והתרגל לשקר..."? קימבאל

אני למדתי בתיכון "יד יצחק"

העונש של הכותבים המעולים, של ה"סופרים" שבינינו הוא שמתייחסים לדברים כאילו זה קטע ספרותי או אמנותי
ועכשיו לעצם העניין (או לשולי העניין): צר לי אחי שאתה נאלץ לעבור את הגיהנום הזה. אני זוכר את השנים הראשונות שלי לאחר היציאה כאשר כל שאלה מחשידה מפי חילוני היה מקפיץ אותי ומכניס אותי לסחרור. לא ידעתי מה לענות. האם להגיד את האמת ואז להיחשף בפני אדם זר, שבסך הכל סקרן ולא יודע שבשאלה הזאת הוא פולש לתחום אינטימי ביותר, או להרביץ איזה שקר קטנטן ולהעיף את הנושא לקיבינימט. החילוני השואל אינו מודע לרגישות של העניין. השאלה "איפה למדת" נובעת לפעמים מכך שהחילוני חושב שהוא מכיר אותך והוא רוצה לבדוק מנין. אבל אתה נופל בשאלה הזאת בפחץ אם תענה לו שלמדת ב"חדר" הוא יפתח עליך זוג עינים ואם תגיד לו שלמדת ל"בליך" או ב"אורט" בירושלים אתה עלול להסתבך בשאלות שלא תדע איך לצאת מזה. לדידי, היום, אין שום בעיה. אני עונה: למדתי ב"חדר" תולדות אהרן. ההוא פותח את הפה בתמהון ואני אומר לו: עזוב, אין לי כוח להתעסק בזה עכשיו! סיטרא, הדילמה שהצגת נובעת אך ורק מכיוון שכללי ההתנהגות החילוניים אינם נהירים לך דיים, גם לי הם לא היו מובנים בשנים הראשונות. הכלל הוא פשוט: ברגע שאתה לא רוצה להיכנס לנושא הזה אתה פשוט אומר כהאי לישנא: לא עכשיו! אין לי עניין לדבר על זה עכשיו! תמיד יהיו הערסים או הפרחות שימשיכו: נו נו, החור בסדין זה אמת או… ואתה תמשיך בשלך: אמרתי שאני לא רוצה לדבר על זה, זה לא מובן?! אח שלי, תאמץ את הגישה הזאת, זה בריא, זה מקובל וזה יפה. לפני זמן לא רב השתעשעתי שאני יכול להמציא סיפור כיסוי. מישהו שאל אותי איפה למדתי ועניתי לו מיד ללא היסוס: ב"יד יצחק" ליד קטמון בירושלים. ההוא מיד אמר שהוא לא מכיר, אבל זה לא אומר כלום כי הוא לא מכיר את כל בתי הספר, ואני הוספתי: כן, זה בית ספר לא כל כך מוכר…

למעלה