דעתם של אחרים

לירננה

New member
דעתם של אחרים

במובן קצת אחר,אבל דומה. חשבתי לעצמי עד כמה משפיעה דעתם של אחרים עליי. למשל אתמול הייתי אצל חברות שלי, ובא לבקר איזה אחד. הן קצת התלחשו וצחקו עליו במטבח ואמרו: "ששש.." ושיספרו לי אחר כך כשהוא ילך. אני משום מה תפסתי את הלחשושים האלה כאילו הם ממש לא סובלות את הבחור, ושהוא סתם נודניק וקצת אהבל. ומלכתחילה דעתי עליו היתה כאל אחד כזה. הוא היה נראה לי באמת קצת טמבל, שמדבר יותר מדי,שאומר בדיחות לא מצחיקות. והתייחסתי אליו יפה כי אני מתייחסת יפה לאנשים. אבל חשבתי עליו דברים לא טובים. אר כך הוא הלך רגע החוצה ואז הן אמרו לי למה הם התלחשו, כי הוא יוצא עם מישהי-חברה אחרת שלנו. וחברה שלי אמרה עליו שהוא ממש חכם ומוכשר ונורא מתאים לזו שהוא יוצא איתה וכו' וכו'. אחר כך הוא חזר. וזה היה נורא מוזר. כי עדיין המשכתי לחשוב עליו את מה שחשבתי קודם,שהוא קצת טמבל ומדבר יותר מדי ומשעמם. דעתי לא השתנתה. תהיתי לעצמי עד כמה השפיעה הדעה הקדומה שהיתה לי עליו, שבעצם לא היתה נכונה. מה היה קורה אם הייתי יודעת את האמת מלכתחילה ולא משערת כל מיני השערות. מוזר

דיעה של אחרים

נראה לי שזו דוקא דוגמא שמראה שלמרות דיעותיהם של אחרים, את מחזיקה בדיעותייך שלך. יכול להיות שהלחשושים ומה שחשבת שנאמר שם חיזק את דעתך, אבל את כבר התחלת עם הדיעה הזו מראש. זה מפריע לך, המחשבה שאת מושפעת מאחרים?

לירננה

New member
אני לא בטוחה אם הבנתם את הסיטואציה

עוד לפני שפגשתי אותו הבנתי מהן את הדברים השליליים עליו. ואז פשוט בניתי את דעותיי ואת יחסי אליו בהתאם. אני תוהה מה היה קורה אם הייתי פוגשת אותו על ריק לגמרי, האם אז הייתי מחבבת אותו? אין לי תשובה לזה.יכול להיות שגם אז לא הייתי מסמפטת אותו במיוחד. אבל אני פשוט תוהה. זה מאוד מפריע לי לחשוב שאני מושפעת מאחרים. ולא מצליחה להיפטר מזה. אני מרגישה הרבה פעמים שאני עושה או לא עושה דברים בגלל אנשים אחרים. ושאני אומרת או לא אומרת דברים בגלל אנשים אחרים. רק בדברים שאני ממש ממש ולגמרי בטוחה בהם בעצמי אז לא אכפת לי מה אחרים יחשבו.

magenta73

New member
ואולי

לך הוא נראה קצת טמבל, להם הוא נראה חכם והאמת היא באמצע?... העולם סוביקטיבי... אין שני אנשים שיסתכלו על אותו אירוע ויראו אותו וייחוו אותו בדיוק אותו הדבר... דעות קדומות שיש לנו זה סוג של מנגנון, לנסות ולהבין ולהכיר את האדם מולנו מהר יותר, נגיד וזו הישרדות, מה שכן, מנגנון זה יכול בכיף להוביל לסטראוטיפים... השאלה היא למה, מההתחלה, חשבת עליו ככה...

הממ...

עם כל הכנות, אני משתדלת לא לתת לאף אחד להשפיע על הדיעה שלי. בגלל זה למשל, אני כמעט תמיד עונה ורק אח"כ בודקת מה אחרים הגיבו בפורומים.

אבל

יכול להיות שהוא באמת טמבל.. זה שחברות שלך אמרו שהוא חכם ומוכשר לא עושה אותו לכזה באמת
לסמוך על עצמך זה רעיון טוב.

למעלה