דעתכם?

Roni557722

New member
דעתכם?

שלום, אני בת 22, הוא בן 24, אנחנו לא ביחד כבר קרוב לשנה, ניפרדנו כי הוא היה מקלל אותי בשעת מריבה קללות נוראיות כמו: "זונה",שרמוטה", "תקבלי סרטן", וכל מיני כאלה.
במשך כל השנה הוא ניסה להחזיר אותי והתנצל ואמר שהוא השתנה ושהוא יודע שהוא עשה טעות ושזה לא יחזור על עצמו.
אתם חושבים שבן אדם אלים מילולית יכול להשתנות?! זה נראה כאלו הוא באמת מתכוון לזה.

מריוס זכריה

Member
מנהל
כן ולא

כן, אדם יכול להשתנות.
לא, הוא לא משתנה כי הוא איבד את בת זוגו.

אדם משתנה כשהוא עובר משהו משמעותי בחיים. שינוי לא קורה - עושים אותו בדם ויזע.
אדם שהתשנה, רואים את זה עליו. זה מופיע בעוד תחומים.

על כל אדם שהשתנה באמת, יש מאה או אלף מבטיחי הבטחות "השתניתי, נשבע לך, לאבד אותך זה היה ההלם של חיי". זה מאוד מחמיא, אבל לרוב זה כוזב.

אבל את יודעת מה? תנסי. רק שבפעם הבאה (חלילה) שהוא אומר לך משהו נוראי, עליך לקום וללכת ולמחוק את טלפון שלו מהספר שלך לנצח ומהחיים שלך בכלל.
תזהרי מאוד מויתור על הגבולות שלך.

Roni557722

New member
העניין הוא...

שזה לא היה משהו חד פעמי, ונשארתי כי תמיד הוא הבטיח שזה לא יחזור על עצמו. היו תקופות שזה היה קורה לעיתים רחוקות יותר והוא היה משתדל, אבל באיזשהו שלב באמת עזבתי ועמדתי בזה כבר שנה שלמה. הוא טוען שבגלל שזאת פעם ראשונה שנפרדנו לכלכך הרבה זמן הוא באמת עבר תקופה קשה מאוד ובאמת לקח את עצמו בידיים והשתנה.
אני באמת רואה את הרצון שלו, אני יודעת שהוא היה מרוסק, אני יודעת שהוא לקח את הפרידה ממש קשה אני יודעת שהוא מאוד סובל, מאוד! כואב לי עליו הוא נראה ממש נואש וחסר אונים כזה ממש מסכן!
מצד שני עד שיצאתי מהקשר הזה והתגברתי עליו, עכשיו לחזור שוב למשהו לא נודע?

מריוס זכריה

Member
מנהל
מה שאת מתארת זה בדיוק הדפוס של האדם המכה

מכה ומצטער.
אחר כך סובל נורא ולבך נשבר ואת חוזרת.
הוא לא השתנה כלל.
אם את לא רוצה להיות אישה מוכה, תברחי ממנו.

הקללות הן רק סימפטום של אישיות תוקפנית

יכול להיות שהוא יצליח לשים פלסטר ולא לקלל, אבל מה קורה עם האישיות? האם הוא למד לשלוט באמת בכעסים או שהתוקפנות תתפרץ במקום אחר?
תוקפנות ואלימות כלפי בת זוג (וגם בן זוג) יכולה להתפרץ בכל מיני דרכים, חלקן פאסיביות: הימנעות מקירבה, סנקציות כלכליות, הגבלת חופש ועוד...

adam33

New member
שיפנה למילולית ויבקש ממנה סליחה.

אני לא חסיד שינויים באנשים.
אני כן חסיד שתכונות מתועלות לאפיקים אחרים אבל בפועל האדם לא משתנה.
הרי כעת הוא לא רב איתך ולכן כפי שאת אומרת הוא לא השתנה.
הוא אומר שהוא השתנה ואת כעת לא יכולה להוכיח זאת כי הוא נמצא בעצבים רק כשהוא במריבה איתך .
אז איך תבחני את רצינות כוונותיו???
אני חושב שאת זכאית למישהו יותר ניחוח ורגוע גם בשעת מריבה.
יכול להיות שתחזרו וחודשיים ראשונים הכל יהיה על מני מנוחות אבל זה הרי יקרה ! ( לשיטתי).
ולכן היתי סקפטי אליו, לא בגלל שאין לו תכונות טובות אחרות אלא שזה בכלל לא בשליטתו .

גארוטה

New member
מה שקרה לו

זה דבר אחד, נפגע לו האגו ושום דבר מעבר לזה.
הוא יבטיח לך הבטחות , ישבע ויתמסכן רק כדי שתאמיני לו ותחזרי אליו ויחד עם חזרתך תחזירי לו את טיפת הגאווה
וזהו...עד לויכוח הבא.
כבר הלכת והתגברת והמשכת הלאה, מה המטרה בלחזור אחורה?

Liat841

New member
לא טוב

עץ עקום לא מתיישר מניסיון. אין לך שום סיבה לספוג את העלבונות שלו. תחתכי איתו כי מגיע לך יותר.

דובי1401

New member
דעתי..

אז דעתי היא שקודם כל אתם ילדים.....
דבר שני לא, הוא לא ישתנה בלי טיפול פסיכולוגי טוב...
ואת לא צריכה לסבול שום דבר מהקללות שהוא מרעיף עלייך בכל כך הרבה אהבה....פשוט תת רמה ולא הייתי ממליצה להיכנס לקשר הזה שוב פעם , שלא לדבר על להימשך לדבר כזה .. הוא ישר היה יורד לי מהעיניים.

אמרלדה

Active member
אני חושבת שבמצב כזה לא חוזרים

אלא אם כן יש לשינוי הוכחות.
כלומר: הבן אדם היה בטיפול בכעסים בשנה הזאת,
בדק לעומק מאיפה באה האלימות, הכעסים, וטיפל בזה בצורה מקצועית.
אחרת - בשום אופן לא לחזור. זו אלימות ככל אלימות אחרת.
שומר נפשו ירחק.
&nbsp
אבל, גם לך יש עבודה.
נשאלת השאלה שאת צריכה לשאול את עצמך: למה זה קרה כמה וכמה פעמים
עד שקמת והלכת? כי לי זה היה קורה פעם אחת בלבד, ושום דבר בעולם לא היה
מחזיר אותי לשם.
ברור, שאת לא מכבדת את עצמך מספיק, לא חושבת שמגיע לך טוב מזה וכן חושבת
שזה הסטנדרט שמגיע לך. גם את זקוקה לטיפול כדי לא ליפול בפחים דומים שוב ושוב.

etib2310

New member
ככה זה מתחיל.. ונגמר באלימות פיזית

אני מדברת לצערי מניסיון מקשר קודם.
בקשר הקודם זה גם התחיל בקללה פה וקללה שם. עם הזמן הקללות נעשו יותר ויותר גרועות, היו אינספור פרידות ובקשות סליחה כמובן ואז הגיעה המכה.לא פעם אחת, אלא מספר פעמים. את עוד צעירה וכל החיים עוד לפנייך. תמחקי אותו מחייך. הדבר הכי טוב שעשיתי בשנים האחרונות היה להיפרד מהאפס ההוא.. והפלא ופלא, מאז שעשיתי את זה הכרתי את החצי השני שלי, ממש נשמה תאומה. נשואים כבר שנתיים + ילדה קטנה אוטוטו ומודה כל יום לאלוהים על הצעד שעשיתי.

אייבורי

New member
אני חושב

&nbsp
שאתם שמשחק הכוח כבר שנה.
&nbsp
וכמו כל משחק כוח, צריך לדעת גם מתי להפסיק אותו

למעלה