דעתכם על ספר!!!

שירה38

New member
דעתכם על ספר!!!

לפני כשנה קראתי את הספר "על העיוורון" ונהניתי ממנו מאוד. מי שקרא את "רפסודת האבן" - מה דעתכם עליו? אשמח לשמוע דעתכם. שירה.

לאה_מ

New member
רפסודת האבן

מצויין בעיני. זה הספר הראשון של סאראמאגו שקראתי. קראתי את כל אלה שתורגמו לעברית, ואהבתי את כולם. יש לי מקום מיוחד בלב ל"רפסודת האבן" כי הוא הראשון. יש בו שילוב, שמאד אהוב עלי, בין המציאותי לפנטסטי. קחי בחשבון ש"על העוורון" הוא ספר הרבה יותר קל לקריאה מאשר "רפסודת האבן" (ובכלל, לדעתי, "על העוורון" הוא הקריא בספריו של סאראמאגו). המאמץ, בכל אופן, שווה!

שירה38

New member
תודה רבה!

אני אהיה חוצפנית אם אבקש ממך להמליץ לי על עוד ספרים המשלבים מציאות ופנטזיה? (אני לא מתכוונת לספרים כדוגמת "שר הטבעות" וכד´ אלא כאלה שבאמת משלבים בין השניים?). תודה מראש. שירה.

לאה_מ

New member
חוצפנית? ממש לא!

נדמה לי שזה מאד אפייני לספרות דרום אמריקאית. קראת את "מאה שנים של בדידות" המצויין של מארקס (וגם "אהבה בימי כולירה" ו"הסיפור העצוב שלא יאמן על ארנדירה התמה וסבתה האכזרית"). מה עם "מותו ומותו של קינקאס שואג מים" של אמאדו (ובכלל הספרים המופלאים שלו). "דודה חוליה והכתבן"... ספרים שלפעמים קשה לדעת איפה נגמרת המציאות ומתחיל הדמיון... או שמא להיפך? ותקראי גם את "תולדות המצור על ליסבון" של סאראמאגו, אם את בעניין.

einat-z

New member
המלחמה בסלמנדרות ו- ספר לבן

המלחמה בסלמנדרות / קארל צ´אפק מדבר על התרבות של זן מאוד אינטיליגנטי של סלמנדרות, וכל היחס של האנושות אליהן, כאילו נולד עוד עַם, שאותו האנושות טיפחה כעבדים, ועכשיו נאלצת להתמודד עם התוצאות. ועוד ספר - ספר לבן / פָוֶול הוֹקוּט אדם (ולא סתם אלא מורה לפיסיקה) קם בוקר אחד ומגלה שהוא מצליח להתנגד לכח המשיכה. מכיוון שהוא חי במדינה קומוניסטית, נוצר שם בלגן גדול. שני ספרים מאוד מעוררי מחשבה. מעניין, שניהם נכתבו בידי סופרים צ´כיים.

Boojie

New member
תיקון קל: פאוול קוהוט.

ואני מצטרפת להמלצה מקרב לבי.

גנגי

New member
עינת, נדמה לי שכבר אמרתי לך

שהייתי שמחה להחליף איתך ספרים, לא? ספר לבן זה הספר האהוב עליי!

een ogenblik

New member
עוד צ´אפק

(תמיד נדמה לי שצ´אפק כתב את "ספר לבן"/פאול קוהוט, מאחר ואני מתבלבלת עם שם הספר "האיש שידע לעופף" - אוסף סיפורים קצרים של קארל צ´אפק, קשה לי להאמין שעדיין ניתן למצוא אותו לקנייה, אבל כידאי לנסות.) ספר נוסף של קארל צ´אפק שכידאי לקרוא הוא "בית חרושת למוחלט" בהוצאת ירון גולן. הספר מתאר את העולם בו אנשים משחררים אלוהים לעולם, ומה קורה בעקבות זאת. צ´אפק מפליא לכתוב בהומור גם כאשר הסיפור אינו הומוריסטי. אני מקווה שאפשר להשיג את הספר - הוצאת ירון גולן אינה זוכה לזמן מדף ארוך בחנויות, וחבל. דרך אגב, את "המלחמה בסלמנדרות" ראיתי ב-25 ש"ח בצומת ספרים.

דורותיא

New member
האיש שידע לעופף

ניתן למצוא את "האיש שידע לעופף" בצומת ספרים, במחיר 15 או 20 ש"ח.

coolit

New member
רגע רגע, אני רוצה להבין..|בלוןכ|

את *נהנית* מ"על העוורון"?... זה מזעזע!!! האחים שלי ניסו לקרוא אותו, הם חשבו שבאמצע ישתפר, אבל זה לא השתפר.. הם פשוט לא יכלו להמשיך. ברית. בעעעעעעעעעעע

למעלה