דעתכם על הבעיה

שמלת תחרה1

Well-known member
אלטע הקטנה סובלת מנזק מוחי בעקבות סיבוך בלידתה. בתום מאבק משפטי שארך כחצי שנה, החליט בית המשפט העליון לענייני משפחה בלונדון כי יש לנתק אותה ממכונת ההנשמה: "לנוכח הממצאים על הכאב והסבל שלה, אין זו טובתה להמשך הטיפול הרפואי שמחזיק אותה בחיים. אני מקבל את ההחלטה בעצב גדול.

בית המשפט פסק להפסיק את הטיפול.
הוריה בעד המשך טיפול
לצורך הדיון, אם הייתם צריכים לייצג צד.
איזה צד הייתם מצייגים, ומה הייתם טוענים?

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
אלטע הקטנה סובלת מנזק מוחי בעקבות סיבוך בלידתה. בתום מאבק משפטי שארך כחצי שנה, החליט בית המשפט העליון לענייני משפחה בלונדון כי יש לנתק אותה ממכונת ההנשמה: "לנוכח הממצאים על הכאב והסבל שלה, אין זו טובתה להמשך הטיפול הרפואי שמחזיק אותה בחיים. אני מקבל את ההחלטה בעצב גדול.

הוריה בעד המשך טיפול
אני בעד להקפיא את הילד בעודו בחיים, הקפאה עמוקה.
הנה רק אתמול התבשרנו שמצאו תרופה לאלצהיימר
אז מי יודע?
אולי בעוד עשור ימצאו תרופה והילד יפשיר ויהיה ככל שאר הילדים.
למה לשרוף את הגשרים?
אגב דודה שלי האהובה נפטרה מאלצהיימר
אז נכון שבשלב מאוחר של המחלה, התרופה כבר לא מועילה
אבל אלה שמתגלה אצלם אלצהיימר בהתהוותו, ניתן להציל אותם.

כוכבית מצויה

Well-known member
אני בעד להקפיא את הילד בעודו בחיים, הקפאה עמוקה.
הנה רק אתמול התבשרנו שמצאו תרופה לאלצהיימר
אז מי יודע?
אולי בעוד עשור ימצאו תרופה והילד יפשיר ויהיה ככל שאר הילדים.
למה לשרוף את הגשרים?
אגב דודה שלי האהובה נפטרה מאלצהיימר
אז נכון שבשלב מאוחר של המחלה, התרופה כבר לא מועילה
אבל אלה שמתגלה אצלם אלצהיימר בהתהוותו, ניתן להציל אותם.
אין בינתיים הוכחה שהתרופה הזו יעילה בהאטת/מניעת הדרדרות החולה.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
אין בינתיים הוכחה שהתרופה הזו יעילה בהאטת/מניעת הדרדרות החולה.
דווקא שמעתי אתמול כמה מומחים שטוענים שהפעם התרופה היא חדשנית לעומת הקודמות וזה למעשה נוגדן סינטטי שנועד לתקוף מצבורים של החלבון ביטא עמילואיד, ומונע מהם להצטבר במוח.
אז כאמור זה עוזר לאנשים שזה עתה חלו במחלה ולא אותם שכבר נעשה נזק בלתי הפיך במוח.
גם התרופה אושרה על ידי מנהל המזון והתרופות האמריקאי.
מה שכן התרופה יקרה, לא זוכר את הסכום המדוייק.
היא בתוך זריקה הניתנת אחת לחודש כמדומני.
מאחל שאף אחד מאיתנו לא יצטרך אותה. |הלוואי|

דיברגנט חדש

Well-known member
דווקא שמעתי אתמול כמה מומחים שטוענים שהפעם התרופה היא חדשנית לעומת הקודמות וזה למעשה נוגדן סינטטי שנועד לתקוף מצבורים של החלבון ביטא עמילואיד, ומונע מהם להצטבר במוח.
אז כאמור זה עוזר לאנשים שזה עתה חלו במחלה ולא אותם שכבר נעשה נזק בלתי הפיך במוח.

התרופה החדשה לאלצהיימר: האם היא אכן יעילה, ואיך ניתן יהיה להשיגה בארץ​

מינהל המזון והתרופות האמריקני אישר אתמול את שיווקה של תרופת הנוגדנים פורצת הדרך שמסירה את רובד החלבונים במוח הגורם לאלצהיימר. איך זה עובד בדיוק, עד כמה התרופה החדשה בטוחה, והאם ניתן יהיה להשיג אותה גם בישראל? כל הפרטים​

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל

התרופה החדשה לאלצהיימר: האם היא אכן יעילה, ואיך ניתן יהיה להשיגה בארץ​

מינהל המזון והתרופות האמריקני אישר אתמול את שיווקה של תרופת הנוגדנים פורצת הדרך שמסירה את רובד החלבונים במוח הגורם לאלצהיימר. איך זה עובד בדיוק, עד כמה התרופה החדשה בטוחה, והאם ניתן יהיה להשיג אותה גם בישראל? כל הפרטים​

הלוואי וימצאו תרופה אמיתית למחלות אלצהיימר ופרקינסון.

כוכבית מצויה

Well-known member
רק שאין הוכחה שהפחתה כזו תאט/תמנע את התפתחות המחלה.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
רק שאין הוכחה שהפחתה כזו תאט/תמנע את התפתחות המחלה.
כטונתי מלהבין לעומק בתרופות וכן כולי תקווה שלעולם לא נזדקק להן, אבל אני מאמין שכל תרופה חדשה שיוצאת לשיווק
היא בטח נבדקת לאורכה ולרוחבה, אחרת מה הטעם למכור פלציבו?
את לא חושבת כך?

דיברגנט חדש

Well-known member
כטונתי מלהבין לעומק בתרופות וכן כולי תקווה שלעולם לא נזדקק להן, אבל אני מאמין שכל תרופה חדשה שיוצאת לשיווק
היא בטח נבדקת לאורכה ולרוחבה, אחרת מה הטעם למכור פלציבו?
את לא חושבת כך?
בתרופות להבדיל מחיסונים, הבדיקה היא מעמיקה ומתבצעת לאורך תקופה ארוכה.
תהליך ייצור תרופה לוקח כ-15 שנה להבדיל מחיסונים שלוקח בין 3-5 שנים ובמיוחד מחיסונים עונתיים שיכול להיות מאושר, אפילו, לאחר שנה.

Harrington

Well-known member
מנהל

הוריה בעד המשך טיפול
מבחינה יהודית כנראה שאסור להפסיק את הטיפול על אף מצבה הקשה של הילדה. בנסיבות אלו ולאור אמונתם של הוריה, אכן עדיף כמובן להביאה לישראל ולקוות שכן ימצאו את הדרך לטפל בה ולסייע לה. טוב עושה המדינה שהיא מנסה לסייע להורים.

SupermanZW

Well-known member

הוריה בעד המשך טיפול
את ההורים, הם אלה שאמורים לקבוע האם ימשיכו להחיות את בתם או לא. הייתי טוען שמכיוון שאת הבת לא ניתן לשאול ומכיוון שהוריה הם האפוטרופסים החוקיים, יש לכבד את רצונם.

קלייטון.ש

Well-known member
אצלם זה ככה, הם מפסיקים טיפול בחולים סופניים. בשנים האחרונות היו כמה מקרים שהתפרסמו עם תינוקות, שבית המשפט העליון שם פסק לנתק. בטח היו עוד מקרים שלא הגיעו לפרסום, כי הפסיקה שם די צפויה מראש.

אני אישית בעד הגישה שלהם. אם ידוע שאפסו הסיכויים, והילד בין כה וכה לא בהכרה ורק מחזיקים את הגוף שלו עם מכשירים, אני בעד לנתק אותו מהם.
הרפואה המודרנית מביאה תועלת רבה אבל היכולת שלה להחזיק גוף בחיים לאורך זמן, למרות שבלי כל הטכנולוגיה הזו הוא היה מת מזמן, היכולת הזו היא בעייתית.

אבי בן 1231

Well-known member
אצלם זה ככה, הם מפסיקים טיפול בחולים סופניים. בשנים האחרונות היו כמה מקרים שהתפרסמו עם תינוקות, שבית המשפט העליון שם פסק לנתק. בטח היו עוד מקרים שלא הגיעו לפרסום, כי הפסיקה שם די צפויה מראש.

אני אישית בעד הגישה שלהם. אם ידוע שאפסו הסיכויים, והילד בין כה וכה לא בהכרה ורק מחזיקים את הגוף שלו עם מכשירים, אני בעד לנתק אותו מהם.
הרפואה המודרנית מביאה תועלת רבה אבל היכולת שלה להחזיק גוף בחיים לאורך זמן, למרות שבלי כל הטכנולוגיה הזו הוא היה מת מזמן, היכולת הזו היא בעייתית.
ההורים רוצים לקחתה לישראל לשם נסיון נוסף להצילה וגם לזה התנגד בית המשפט.
בהחלטה זו איני מסכים עם בית המשפט.

דיברגנט חדש

Well-known member
ההורים רוצים לקחתה לישראל לשם נסיון נוסף להצילה וגם לזה התנגד בית המשפט.
בהחלטה זו איני מסכים עם בית המשפט.
לא ברור לי, למה זה, בכלל, הגיע לביהמ"ש?
ההורים היו צריכים לקנות כרטיס טיסה עם כל מה שצריך בכדי לקחת אותה (אני מניח שצריך לקחת אותה עם מיטתה עם מכונת ההנשמה) ולנסות את מזלם בארץ.
זאת אמורה להיות החלטה אך ורק של ההורים ולא של מישהו חיצוני.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
ההורים היו צריכים לקנות כרטיס טיסה עם כל מה שצריך בכדי לקחת אותה (אני מניח שצריך לקחת אותה עם מיטתה עם מכונת ההנשמה) ולנסות את מזלם בארץ.
השאלה אם העברה לישראל לא תזיק לחולה?

אבי בן 1231

Well-known member
נדמה לי שהיתה פניה לבית המשפט מתאם בית החולים לנתקה ממכונות החייאה.

צביה.ש

Well-known member
אם ההורים רוצים, צריך להמשיך טיפול....
ההורים מחליטים בכל מה שקשור לבת שלהם.... בגלל זה מחתימים אותם על אישור הסכמה.

למעלה