דעתכם על אקספנשנים?

• פותח הנושא GK_FF
  • פורסם בתאריך

GK_FF

New member
דעתכם על אקספנשנים?

תהיתי על הנושא לאחרונה ורציתי לשמוע את דעתכם..

האם בכלליות אתם בעד אקספנשנים ואוהבים את הרעיון?
אילו אקספנשנים ממש אהבתם?
האם יש משחקים שלדעתכם האקספנשנים הם בעצם מה שעושה אותם?

GK_FF

New member
אני עוד לא נתקלתי באחד שאהבתי...

משום מה תמיד אקספנשנים הרגישו לי חסרי טעם עוד מימיי המחשב (
),
במשחקי קופסא עוד לא יצא לי לשחק אקספנשן שהיה נראה לי הכרחי למשחק, אדרבה לא אחד שהייתי משלם עליו כסף נוסף למשחק.
מבחינתי אם המשחק הגיע לשלב שהוא מיצה את עצמו אז ספק אם אקספנשן זה מה שיעזור לי.

אני כן מתעניין באקספנשן ה-dames של סמול וורלד.. אבל עדיין אין לי סמול וורלד.

sonde

New member
תוספות

קודם כל, לדעתי, אנחנו פורום ישראלי ואין סיבה לא לכתוב מילים בעברית תקינה במקום איזה בלגן של אותיות.
ועכשיו לנושא עצמו:
תוספות תלויות, שוב לדעתי, בשתי דברים -
1. תוספת שמשנה את המשחק או משפרת אותו מהקצה אל הקצה - דוגמה קלסית: Cities and Knights התוספת למתיישבי קאטן, (יצא עכשיו בעברית תחת שרביט הקוביה)
2. תוספות שלא משנות משהוא במשחק אלא מוסיפות מפות, דמויות, מבנים, משימות וכו'

בכל מקרה זה תלוי ברמת העניין שלך במשחק, במידה ואתה מאוד אוהב משחק, בד"כ אתה תקנה כל דבר שיוסיף לו גיוון בכדי שתוכל לשחק יותר והוא לא ישעמם.
במידה ואתה לא מת על משחק אתה פשוט לא קונה תוספות

כשאתה ממליץ
תוכל לספר על האבירים של קטאן?

אני מאד אוהבת המלצות שלך, הלכתי לבדוק לגבי ההרחבה של קטאן,

תודה רבה

ycyclop

New member
די לא קונה הרחבות

שתי סיבות עקריות
1: רוב ההרחבות שקניתי איכזבו. יש כמה יוצאות דופן. לדוגמא sea fares of catan הולך מצויין אצלינו. או ההרחבה ל-kingsburg
2: עם כל כך הרבה משחקים שיש לי, אני מעדיף לשחק משחק אחר במקום לקנות עוד הרחבה למשחק קיים

regex

New member
אוהב הרחבות...

כי בד"כ הן לא מצריכות עוד נפח איחסון!

C r o n o

New member
אני מרוצה מרוב ההרחבות שקניתי.

חלקן אפילו הרגישו הכרחיות והפכו את משחקים מוצלחים למשחקים טובים מאוד, כמו ההרחבות של Rune Age ו-Kingsburg.
הרחבות לא הכרחיות, שעדיין מוסיפות תוכן איכותי הן ההרחבות הגדולות של ארקהאם הורור (אינסמות', קינגספורט ודאנוויץ').
הרחבות שאפשר להתעלם מהן לא מוסיפות באמת שום דבר הכרחי, כמו אחת ההרחבות הקטנות שקניתי לארקהאם הורור (The Black Goat).
מרוב ההרחבות שקניתי, עם זאת, הייתי מרוצה. מעטות הן ההרחבות שלא אהבתי.

ולי יש רק הרחבה אחת

ואפילו אותה טרם פתחתי

ההרחבה היא הרחבה גדולה למשחק GalaxyTrucker
בינתיים היא מחכה ליום המתאים

בפלון

New member
הרחבות למשחקי אירו

קניתי את ה alea treasure chest
בכדי להרחיב את puerto rico ן san juan
לטעמי זה רענן את המשחקים, בעיקר את PR

בדומה ההרחבות לagricola מאוד מוצלחות, (Decks I and K)
אבל האחרות כבר נראות לי חוזרות על עצמן

אייני

New member
זה מאוד תלוי במשחק.

עקרונית, אם מדובר במשחק שהוא מבוסס הרפתקאות, או מבוסס משימות - אז זה מעולה בעיניי כי זה מוסיף גיוון נחמד למשחק עצמו. (למשל משחקים כמו טליסמן, רונבאונד, מייג' נייט, אשארדלון וכד'). בנוסף - גם משחקים צבאיים זה תמיד נחמד כשיש לך יחידות חדשות או אפילו צבאות חדשים (כמו בהרחבה של רונאייג', או לדוגמא בהרחבות של סאמונר וורס).

במקרים אחרים - כשיש לך משחק שהוא כבר סגור פחות או יותר - אז ההרחבה היא טיפה מיותרת, אבל לפעמים זה עדיין נחמד - אם היא באמת מוסיפה גיוון כלשהו למשחק או אספקט חדש כלשהו.

הרחבות שאהבתי - ההרחבה של מייג' נייט (כי אני מת על המשחק הזה בכללי, אז כמה שיותר אפשרויות למשימות, כמה שיותר דמויות, כמה שיותר קלפים שונים ומפלצות שונות ומקומות חדשים - יותר כיף!) וההרחבה של רונאייג' שהוסיפה צבאות חדשים ויחידות חדשות!

(אני אגב לא מתייחס למשחקי קלפים שדוגרי נוצרו בשביל הרחבות נטו, כמו מג'יק נגיד, או שר הטבעות LCG, וכד' - משחקים כאלה ברור שחייבים הרחבות, זה כל הרעיון במשחק בתכלס
)

SaidinsTaint

New member
מבחינת הרחבות

קניתי את ההרחבות 2 ו-3 של מנצ'קין שמוסיפות לו עוד תוכן (למרות שהמשחק די נזנח באחרונה)

קניתי גם שתי ההרחבות ל Ticket to Ride - אירופה והודו+שווייץ - שמוסיפות מפות חדשות ותכנים חדשים - מומלצות מאוד אבל לא מחליפות את המקורי מבחינת עניין.

Power Up של King of Tokyo מומלץ ביותר - משדרג את המשחק המקורי ונותן אינדיבידואליות לכל מפלצת.

Arkham Horror - התפתיתי אבל לא קניתי אף הרחבה בשל הכמות המצומצמת של פעמים שיוצא לשחק בו.

Lords of Waterdeep - Scoundrels of Skullport -טרם קניתי אבל אני מתפתה אחרי הביקורות החיוביות שראיתי. המשחק הבסיסי מעולה ואני צופה שגם בלי שינוי אפשר לשחק בו עוד הרבה זמן, אבל נראה שההרחבות מוסיפות עניין

למעלה