דעתכם המלומדת

דעתכם המלומדת

השקעה בראשון לציון,
אחרי שנגמרו כל המציאות באזור ראשון ,
נשארה שכונת רמת אליהו
האם לדעתכם כדא להשקיע בשכונה?
יש כוונה לפרוייקט התחדשות עירונית
המחירים נעים בסביבות 900 K

שדמת

New member
למה דווקא בראשון?

כלומר אם זו דירה להשקעה ולא למגורים.
שכונת רמת אליהו היא שכונה קשה, ואתה עלול להסתבך עם שוכרים בעייתיים, כלומר שהדירה תייצר לך הרבה עבודה.
לדעתי, מוצדק לטרוח ולנהל דירה בשכונה קשה אם הדירה זולה במיוחד (למשל מתחת לחצי מליון) ומגלמת תשואה גבוהה. במחיר של 900 אלף ש"ח אתה אמור לקבל דירה בסביבה טובה יותר, שיהיה קל יותר לנהל. במחיר הזה אתה יכול למשל לרכוש דירות בשכונות סבירות לגמרי בחיפה, וגם חיפה עיר שמובילה באישור פרוייקטים להתחדשות עירונית.
עליית הערך הצפויה מהפרוייקט להתחדשות עירונית, שמי יודע מתי יצא לפועל, כבר מגולמת במחיר הגבוה הזה. עד לפני שנים ספורות דירות ברמת אליהו עלו חצי מדירות ישנות במרכז ראשון. עכשיו הן כבר עולות כמעט אותו הדבר, והשכונה עוד לא השתנתה משום בחינה...

פרל דוד

New member
שכונת "רמת אליהו" עוברת מהפך וכדאי להשקיע בה.

בניגוד לעמדתה של "שדמת" ששוב מתייחסת לצערי ברמיזה אומנם [לצבע עורם של דיירי השכונה] ומגדירה אותם כאוכלוסייה "קשה", כבר התייחסנו כאן בעבר לגבי האוכלוסיה הקיימת בשכונה שאומנם אינה מבוססת כלכלית אבל אין בה אירועי "פשע" יותר משכונות אחרות בעיר או בארץ.
ה"סטיגמה" היא "אם" הגזענות וה"התנשאות".

הכנס להשקעה בשכונה ויתכן שאף תרצה לגור בה במקום מגורך הנוכחיים
.

מדובר על שכונה שנבנתה לפני כ-70 שנה ותמיד היוותה מרכז לקליטת עולים בגלל הדירות הקטנות והזולות שנבנו לגלי העולים משנותיה הראשונות של המדינה,וכך גם אירע בשנים האחרונות, בנייני "רכבת" מכוערות וזולות מביאות אוכלוסיה מוחלשת כלכלית שעם התחזקותה עברה לשכונות אחרות.
רמת אליהו מוקפת בשכונות חדשות, מה שמוריד מערך הבתים ומזכיר לתושבי השכונה כי הם גרים בשכונה ישנה וכעורה. – השכונה ממוקמת ממערב לכביש 4, מצפון לדרך משה דיין ובצמוד לשכונת נווה ים המאופיינת בבתים צמודי קרקע.- כ 1,337- בתי אב יפונו לטובת בנייה של כ- 6016 יח'ד חדשות עם שטחים ירוקים ומוסדות ציבור , מיקומה של השכונה במערב ראשל"צ מאפשר את שינוי "פניה ותדמיתה" של השכונה בעתיד הקרוב.

תרשים על של תהליך השינוי המתבצע -
http://www.icomg.co.il/?project=פינ...צ&subtax=sub-ramat-eliahu-rishon&pcat=gallery

הנה דברים שנשא ראש עיריית ראשל"צ עם אישור תכנית ההתחדשות עירונית בשכונה-
ראש העירייה דב צור: "שקדנו על התכנית הזו זמן רב משום שלשכונה כמו רמת אליהו הספיקו הפלסטרים שניתנו לה לאורך השנים. הגיע הזמן לשינוי בסיסי מהשורש שיעמיד את השכונה בשורה אחת עם כל שאר השכונות בראשון לציון. יש לנו עוד דרך ארוכה עד ליישום התכנית, אבל תושבי רמת אליהו יכולים כבר לראות את האור ולדעת שיש להם אופק אמיתי שיבטיח שינוי מהותי באיכות החיים בשכונה".

ב-22 מרץ 2015 נערך כנס נוסף במתנ"ס רמת אליהו בנושא פינוי בינוי/התחדשות עירונית, ראש העיר הציג את התכנית המורכבת שעומדת לעבור השכונה בקרוב
https://www.facebook.com/5241204876...4120487653662/864448056954235/?type=1&theater

[נכון לדצמבר 2013] אורן מור, מנכ"ל חברת 'אייקום יזמות', הוא אחד היזמים שהחלו לעבוד ברמת אליהו. "החתמנו כבר 1,050 משפחות לפרויקט פינוי-בינוי, ועכשיו אנחנו בשלבים מתקדמים של החתמת הדיירים על חוזים. זה מהלך לא פשוט שכן מדובר באוכלוסייה שברובה אינה דוברת עברית. יש לנו צוותים עם מתורגמנים בשפה האמהרית והרוסית, שמסייעים בהסברה", הוא מספר על ההליך. "האוכלוסייה כאן מחבקת את הרעיון, שכן כולם מרוויחים ממנו. בתמורה לדירות המתפוררות שלהם כיום, הם יקבלו דירות חדשות וגדולות יותר. הם יוכלו להמשיך ולהתגורר בדירות החדשות או למכור אותן ברווח גדול במיוחד".
מור מסביר כי כיום, דירה של שניים עד שלושה חדרים באיזור בו הפרויקט עומד להתבצע, נמכרת במחיר של 600 אלף שקל. להערכתו, הדירות אליהן יעברו אותן משפחות, יהיו שוות בעתיד כ־1.3 מיליון שקל לפחות, כך שהרווח שלהן ממכירת הנכס יהיה פי שניים ויותר.

"זה יוביל לאינטגרציה, יוציא מרמת אליהו אוכלוסייה ויפזר אותה, ויכניס אליה אוכלוסייה חדשה וחזקה יותר", מסביר מור. "אעשה כל שביכולתי כדי שהתושבים יזכו במהרה לאיכות חיים ולרמת חיים, שאינן נופלות משאר השכונות במערב ראשון לציון".

כתבה בגלובס מנוב' 2014 על חתימת הסכמי פיתוח בין משרד השיכון/רמ"י ועיריית ראשל"צ.
http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000988471#fromelement=hp_morearticles
במקביל הכריזו השרים, מנהל רמ"י וראש עיריית ראשון לציון כי המדינה תקדם פרויקט פינוי-בינוי בשכונת רמת אליהו בעיר שיכלול פינוי של כ-2,600 יחידות דיור קיימות בבנייני רכבת ישנים ובניית למעלה מ-5,000 יחידות דיור במקומן.
בעירייה גם מתכננים לקדם חיזוק מבני מגורים בשכונה זו במסגרת תמ"א 38 שיוכלו להוסיף עוד כ-450 דירות חדשות. בסך הכל מדובר בתוכניות להיצע עתידי של יחידות דיור בעיר בהיקף של כ-21 אלף יחידות דיור.
הסכם הגג מגלם היקף השקעה התשתיות של כ-1.35 מיליארד שקל, רובו במימון המדינה. מכיוון שכ-20% מהשטחים אליהם מתייחסים ההסכמים הם קרקע פרטית, מתכננת העירייה לגבות אגרות והיטלים מבעלי הקרקע כדי לממן שידרוג התשתיות גם בשטחים אלו.
"מי שלא מבין שהטקסים הללו מגלמים ומייצרים דיור לא מבין איפה הוא נמצא. משהו אחר קורה כאן, הממשלה הזו משקיעה מיליארדים רבים בפיתרון מצוקת הדיור. אנחנו נמצאים בתקופה של חירום בדיור וכך אנחנו מתייחסים לנושא. 55 אלף יחידות דיור עד כה מגולמות בהסכמי הגג שנחתמו. נגיע גם להרצליה ובאר שבע ולערים נוספות. הסכמי הגג ושאר התוכניות יובילו לירידת מחירים בשנת 2015 ועוד יותר ב-2016. נגיע למצב שלא יהיה צורך ביותר ממאה משכורות לרכישת דירה בישראל", כך אמר שר הבינוי, אורי אריאל, בטקס חתימת הסכם הגג.

offir11

New member
המוטו שלי הוא

תשקיע במיקום בו לא היית מוכן לגור ותתגורר במיקום בו לא היית משקיע
העיקרון תופס גם בארץ וגם בחו"ל.
הכוונה שלי היא רק להשקעה לצורך תשואה שוטפת ולא לעסקאות יזמות.
איזורים שמאופיינים באוכלוסיה חזקה מאוד יובילו למחירי דירות גבוהים ולפרופורציות לא תואמות מבחינת דמי השכירות שניתן לגבות. מן הסתם, במונחים אבסולוטיים (שקלים), דמי שכירות של דירת 4 חדרים נניח באיזור מעולה ("חזק") יהיו גבוהים מדמי השכירות של אותה דירה באיזור חלש.
הפער נובע מכך שבאיזור חזק שווי הדירה גבוה פי כמה וכמה (לעיתים מאות אחוזים) ודירה זהה באיזור חלש ואילו דמי השכירות יכולים להיות גבוהים בעשרות אחוזים בלבד.
לדוגמא (גסה מאוד ומבלי להיכנס לרזולוציות של שכונות)
שווי דירת 4 חדרים במרכז תל אביב הינו 3,000,000 ש"ח ודמי השכירות הינם 6,000 ש"ח .
שווי דירת 4 חדרים בבאר שבע הינו 700,000 ש"ח ודמי השכירות הינם 3,000 ש"ח.
בתל אביב המחיר גבוה פי יותר מארבעה מאשר בבאר שבע אולם דמי השכירות "רק" כפולים.
למה להסתפק בתשואה של 2.4% (איזור חזק בו הייתי גר) שאני יכול לקבל יותר מכפול באיזור "חלש"?

הדיון כמובן לא מסתיים במספרים היבשים ועשוי לגלוש ל"קל לי יותר לנהל את הדירה שממול ולא לנסוע שעעה לבאר שבע בכל פעם שיש נזילה בכיור", אבל העיקרון שלי נשאר תומך בחוק המספרים הגדולים ויוביל ככל הנראה תתשואה כוללת גבוהה יותר בטווח הארוך דווקא בהשקעה באיזורים הפחות חזקים מבחינת האוכלוסיה.

שדמת

New member
כמו שכתבתי - ב 600 אלף ש"ח כדאי לדעתי לקנות שם דירה

ב- 900 אלף ש"ח לא, כי זה כבר מגלם את הרווח הצפוי מהפינוי בינוי שעוד לא התקיים, ומי יודע מתי יקרה, ובבניין ספציפי יכולות להיות התנגדויות ועיכובים שידחו אותו בשנים ארוכות.
לא התייחסתי לצבע העור של התושבים, ולא גרים שם תושבים מצבע עור אחד.
גרות שם אוכלוסיות חלשות, כפי שתיארת היטב: עולים חדשים שמתבססים קצת ומוצאים עבודות מסודרות, בורחים משם. שם גרים האנשים שמתקשים לשלם, שיש להם הכנסה לא סדירה, שחיים מקצבאות (למשל סיוע בשכר דירה מהמדינה, שמכסה רק חלק משכר הדירה האמיתי). למשכיר דירה (שלא מתכוון לגור שם) אוכלוסיה "קשה" זו אוכלוסיה שלא יכולה להעמיד ערבויות מינימליות או ערבים, ושיש סיכוי גבוה שלא תצליח לשלם. לאו דווקא שכונת פשע.
כאשר הדירה זולה והתשואה גבוהה, אולי כדאי לקחת סיכון בשכונה מסוג כזה, לקחת בחשבון שגם אם הדירה מכניסה שכר דירה רק 9-10 חודשים בשנה, זה עדיין משתלם (והטרחה לפנות שוכרים בעיתיים, להחליף שוכרים לעתים קרובות וכו'). ב- 900 אלף ש"ח לדעתי זה לא משתלם, אבל כל אחד יעשה את השיקול לעצמו. פשוט האדם צריך לדעת למה הוא נכנס, שהדירה עלולה להיות כרוכה ביותר עבודה מדירה ממוצעת, ולבדוק אם זה מתאים לו.

h a j b i

New member
זה לא מדוייק שהשכונה לא השתנתה

בתור ראשוני אני יכול להגיד לך שהבתים הישנים אמנם נשארו אבל האוכלוסייה השתנתה קצת (משקיעים קנו דירות לאנשים מבוגרים והשכירו אותם לאוכלוסיות שונות, יש לך יותר זוגות צעירים צברים בשכונה שלא יכולים\רוצים לעמוד בחירי השכירות בשאר העיר), כתוצאה מזה לא מעט דירות שופצו בצורה משמעותית.
&nbsp
כמו כן השכונה בכללותה שופצה ונראית יותר טוב מבעבר.
&nbsp
אבל כן, האוכלוסייה עדיין ענייה ויש ריכוז גדול של אתיופים, רוסים ודתיים והיא עדיין מלאה בבנייני רכבת ישנים וחלקם אף מוזנחים.

עד לפני שנים

גם במערב ראשון יכולת לקנות דירת 4 חדרים ב800
או בית פרטי בנחלת יהודה ב1000

שהיום עולה 4 מליון אז מה זה אומר?
בשנת 2008 מכרו דירת 2 חדרים ברמת אליהו ב250K והיום נמכרות ב755 K

דיברת על הנושא שהמחיר כבר מגלם כבר את הנושא של הפינוי בינוי אז נראה
לך הגיוני שאם יהיה פינוי בינוי המחיר ישאר 900 ?

מה דעתך על חתימת הסכם הגג שיש בשכונה?

תודה

שדמת

New member
לדעתי פינוי-בינוי של בניין אחד שכל דייריו מעוניינים בזה

(כמו בתמ"א 38/2)
זה דבר עם סיכוי גבוה להתממש תוך זמן סביר. זמן סביר זה עד עשר שנים.
יש לי דירה בבניין שבו כל השכנים מעוניינים וחתמו על הסכם תמ"א 38/2 מרצונם החופשי, יש יזם שגם חתם על ההסכם. זה קרה לפני 4 שנים, ושום דבר עוד לא התחיל לקרות, למרות שכולם נורא רוצים. כל פעם מסיבה אחרת, פעם סיבה שקשורה ביזם, פעם סיבה שקשורה לעירייה.
אבל אני מאמינה שתוך שנה-שנתיים (כלומר 6 שנים מהחתימה!) הפרוייקט יתחיל לצאת לדרך.
&nbsp
כשרוצים לעשות פינוי-בינוי של שכונה שלמה או קבוצה גדולה של בניינים, שהוא לא יוזמת הדיירים אלא גוף חיצוני (העירייה, המדינה), הסיכוי שלא ימצא איזשהו מתנגד שיתקע את כל הפרויקט לשנים רבות שואף לאפס. תבדוק כמה זמן לקח לעיריות אחרות להתחיל ליישם תכניות כאלה מהרגע שהחליטו עליהן. זה יכול לקחת גם עשרות שנים. מספיק שבבניין שתקנה יגור קשיש , שלא מוכן לעזוב את הדירה שהוא חי בה כל חייו ויש לו זכרונות בה מאישתו וילדיו, ולא אכפת לו מהשבחת ערך, אלא הוא פשוט לא מסוגל נפשית לעבור דירה - וכבר זה נתקע עד אחרי 120 של הקשיש (כי אף אחד לא יכריח אדם כזה לפנות דירה נגד רצונו).
אם את רוצה פינוי בינוי בסיכוי גבוה יותר - תמצא בניין ישן שכל דייריו מעוניינים בתמ"א, אבל עוד לא חתמו על הסכם עם יזם (כלומר המחיר עוד לא מגלם את התמ"א). זה יתן לך סיכוי הרבה יותר גבוה להשבחה בטווח הבינוני..
מצד שני, אם אתה מעוניין בהשקעה לטווח ארוך, שיש לה סיכוי להשבחה משמעותית, ומוכן במשך הטווח הארוך הזה לעבוד קשה כדי להשכיר את הדירה - גם רמת אליהו יכולה להתאים לך. אבל שים לב שזה פרוייקט לטווח ארוך. אל תצפה שבעוד שנתיים או 4 שנים תקבל דירה חדשה. זה בסדר שאנשים נכנסים להשקעות ארוכות טווח (הפנסיה היא השקעה כזו), רק שהם צריכים לדעת מראש למה הם נכנסים, בכמה עבודה זה כרוך, כדי שלא יופתעו. אז תעשה את השיקולים שלך. אני לא אומרת שלא תצליח להרוויח כאן הרבה, אני רק חושבת שלא בטוח מתי זה יקרה, והאם יש לך סבלנות עד אז.
אני אישית הסתבכתי עם דירה בשכונת מצוקה (לא בראשון), שגרמה לי הרבה מאוד כאב ראש, מאמץ, עבודה ותסכול. אני לא מוכרת אותה, כי באמת מצפה להשבחה (שמי יודע מתי תקרה). אבל בדיעבד, אם הייתי יודעת מראש - לא הייתי נכנסת לזה. במקרה שלי הדירה גם רחוקה ממקום מגורי, וזה עוד יותר מקשה. אני משווה דירות ישנות בשכונות של מעמד הביניים עם הדירה הזו, והן לא מייצרות לי כמעט עבודה. פעם בכמה חודשים צריך להזמין איש מקצוע לתקן משהו, פעם בשנה צריך לחתום חוזה או הארכת חוזה, פעם בכמה שנים מתחלפים שוכרים. הדירה בשכונת המצוקה עשתה לי בי"ס: הפכתי להיות מומחית למסלול המהיר של ההוצאה לפועל, לפינוי דיירים, לערבויות שאסור להתפשר עליהן, לשיפוץ דירה הרוסה על חשבוני במינימום עלות (ומקסימום מאמץ), כמעט כל שנה מתחלפים שם דיירים. בעיני דירה להשקעה אמורה להכניס תשואה בלי הרבה מאמץ, כמו חסכון בבנק. בשביל לעבוד קשה - יש לי עבודה בה אני עובדת במקצוע שלי. אז כל הבלגן הזה לא משתלם לי. אבל אם אתה לוקח את זה כפרויקט, יש לך זמן פנוי וסבלנות, אתה באמת יכול להרוויח בטווח הארוך. פשוט קח בחשבון שזה ידרוש זמן, סבלנות, כסף רזרבי בצד שיעביר אותך תקופות קשות בלי להכנס למצוקה כלכלית (פינוי דייר שהפסיק לשלם + שיפוץ הדירה אחריו = דירה ריקה ולא מושכרת במשך 4 חודשים לפחות + עשרות שעות עבודה מצידך). וזה יכול לקחת עשרות שנים. יכול גם לקחת פחות. עניין של מזל.
&nbsp

לדעתי לא

אני מכיר די טוב את ראשון, לא רואה פוטנציאל בטווח הקרוב. פרויקטים של התחדשות עירונים לוקחים לנצח. יש לי דירה בבניין שמוכרז לפינוי בינוי כבר בערך 15 שנה ובכנות, אינני לי מאמין שאראה את זה קורה בימי חיי....

Ronyoter

New member
נדל"ן בראשון

העניין הוא כזה: עד כמה המכה תכאב במידה וההשקעה בשכונה הזאת בראשון לא תניב פירות?
אני מכיר כמה סיפורי הצלחה כבירים בראשון מצד אחד, ומצד שני יצא לי לשמוע על כמה אנשים שלקח להם זמן רב לצאת מהבוץ אחרי השקעה בראשון.

אתה צריך לבדוק מה המצב של השכונה והאם יש פוטנציאל לאיזור (חשוב להיות אובייקטיבי, לשחרר את האגוז מה שנקרא).

h a j b i

New member
המחירים שם כבר גבוהים ומגלמים את היתכנות הפרויקט

לדעתי עדיין לא במלואו ואנחנו צפויים להמשיך לראות שם עלייה בתקופה הקרובה עד שיגיעו למחירי דירות ישנות בשאר העיר (שכרגע עומדים על כמיליון ש"ח לדירת 3 חדרים).
&nbsp
עדיין ניתן לקנות שם דירות 3 חדרים בסביבות ה- 800K (מחיר מבוקש 850K) ולקבל עליהן כ- 3,000 ש"ח שכירות בערך (תשואה של 4.5%) ככה שזו עסקה ששווה לשקול בכל מקרה.
&nbsp
גורם בשכונה אמר לי שהתהליך יצא לדרך אבל לא הביא שום הוכחות לכך (הדבר האחרון ששמעתי מלבד זה היה הכנס הזה של ראש העיר שדוד ציין ב- 22.3).
&nbsp
למרות כל זאת, כפי שכבר כתבו, לאור המחיר ייתכן בהחלט שאפשר למצוא עסקאות טובות יותר במחירים נמוכים בהרבה. הכל שאלה של אם ומתי יתחיל הפרויקט ולא נראה לי שלמישהו יש תשובה לזה.

הדירות שאתה רואה

נמצאות ברחובות כמו חיים אריאב השאלה אם לא שווה להוסיף עוד 50K
ולקנות ברחובות הראשיים (דירה קצת יותר גדולה)
דרך אגב שבוע שעבר נמכרה דירה 2 חדרים לא משופצת ב 755 (40 מטר)
תראה באתר מדלן
מה דעתכם?

h a j b i

New member
לדעתי שווה להוסיף 50K אם זו דירת 4 חדרים במקום 3

ואם לא אז לא.
המפתח של הפינוי בינוי לפחות בפרויקטים אחרים שראיתי היה עוד חדר ועוד כ- 25 מ"ר. כלומר על 3 חדרים תקבל 4 ועל 4 תקבל 5.
&nbsp
עכשיו, אם יש לך 3 חדרים שהיא 60 מ"ר ולאחר 3 חדרים שהיא 70 מ"ר או אפילו 80, האם זה מבטיח שבעלי הדירות הגדולות יקבלו דירות גדולות יותר? לא בטוח. יותר מזה, בפרויקט הזה רוצים לפזר אוכלוסיה כלומר שאת הדירה החדשה יכול להיות שבכלל תקבל בשכונה אחרת (אני מניח שליד צריפין או במתחם ה- 1,000 במערב) ככה שאני לא בטוח האם המיקום הנוכחי של הדירה בכלל יבטיח לך משהו. לפי התכניות השכונה תיראה כל שונה שיכול להיות שלא תהיה משמעות למיקום הנוכחי של הדירות בכלל. אם הייתי צריך לנחש הייתי אומר שיקבעו מפתח מאוד פשוט לא מה אתה מקבל מול מה שיש לך ובלי יותר מידי התניות אחרת זה פשוט לא יוכל לצאת לפועל.
&nbsp
ואתר מדלן לא תמיד מדייק, ראיתי דירות שכתבו שהן 2 חדרים אבל בפועל היו 3 (במקור לפי תשריטים של העירייה)

תודה, בכל מצב את

דירת ה2 חדרים ראיתי בשטח,
אבל במצב הנוכחי כרגע המיקום יותר טוב מבחינת השכרת הדירה ,
לדעתי יהיה יותר קל להשכיר דירה ברחוב המרכזי מאשר באחת הסימטאות,
ויותר מזה את הדירה היותר גדולה ניתן להוסיף קיר אחד ולהפוך אותה ל 4 חדרים
האם זה משנה משהו?

h a j b i

New member
משנה מאיזו בחינה?

אם אתה יכול להפוך את הדירה ל - 4 חדרים אז כנראה תוכל להשכיר אותה ביותר כסף. לפינוי בינוי זה כנראה לא ישנה. עו"ד בתחום אמר לי שאפילו אם תרחיב אותה (ולא מעט עשו זאת או רצו לעשות זאת בשכונה הזו) בשלב כזה כשהתכניות ידועות תקבל במקרה הטוב החזר על עלויות הבניה ולא דירה של 5 חדרים כאילו יש לך 4.
כמובן שזה משהו שצריך לבדוק אותו להתייעץ כדי להיות בטוח.
&nbsp
האם יותר קל להשכיר? לא יודע. דירות מושכרות בכל רחבי השכונה הזו בטווחי המחירים שציינתי (פלוס מינוס 3,000 ל - 3 חדרים). אני לא יודע על איזה רחוב מרכזי אתה מדבר אבל אם זה זלמן שניאור וזו דירה חזיתית זה קצת רועש (אבל נסבל). כמובן שזה תלוי, חלק מהבניינים יותר קרובים לכביש וחלק פחות. אם אתה רוצה יותר פרטים לך ליד 2 וחפש דירות להשכרה קרוב לאיפה שאתה שוקל לקנות.

למעלה