דעתכם בבקשה...

סליחה על הבורות אבל...

אני לא מצליחה להבין כלום... יותר מידי קוים לא ברורים.... איך בכלל מבינים תכניות? יש סימנים כלשהם חוץ ממיטות ארונות ודלתות?

calya

New member
זה דורש הסתגלות של העין...

לומדים. הנה למשל התוכנית המוארת של הקומה התחתונה (בתוכנית הקודמת, לחדשה עוד לא עשיתי... אבל לא נורא, שתביני את העקרון אחר כך יהיה קל לראות את השינוי)

ITCHAKG

New member
במבט מהיר שני נושאים שתפסו את העין

במרתף, לא מסומנים עדיין חלק מקירות הממ"ד שחייבים לרדת עד הקרקע (לפחות 70% ) אני בעד ויטרינות הזזה בסלון וזה יכול להיות גם תלת כנפי וכולן זזות- באם זה קבלן טוב שמרכיב מערכת גלגלים איכותית.

calya

New member
כן, גם אני בעד הזזה. הדלתות הנפתחות

האלו לא "מדברות בשפה של הבית".

avrahac

New member
מעבר למקלחת הורים דרך חדר ארונות

התוכנית יצירתית מאד ועמוסת מחשבה ,רואים זאת מיד. משהו שקפץ לעיני הוא הקשר בין חדר הארונות למקלחת ההורים. את לא חוששת מרטיבות (מים חמים ומפנקים..) שתחדור אל חדר הארונות .

calya

New member
כן, חדר הארונות לפני המקלחת זה משהו

שמעירים לי עליו המון אבל אני מתעקשת
מאד אוהבת את זה... במיוחד כשצריך לקום ולהתקלח ולהתלבש בלי להעיר את מי שעוד ישן (לא שיש לי כרגע מי שישן במיטה שלי כשאני קמה
אבל אפשר לקוות ... לא ?
). הלכתי לראות שני בתים שיש להם כזה דבר כבר זמן ארוך (להורים של חברה שלי יש את זה כבר למעלה מ15 שנה) ולא ראיתי באף אחד מהם בעיות של רטיבות ועובש והם מאד מרוצים. אז הולכת על זה.

avrahac

New member
חדר ארונות +מקלחת

אופטימיות היא אחד המגנטים החזקים לבני זוג, וזה יגיע.... ועוד לבית חדש.
באותה הזדמנות אבקש ממך להעיף מבט בתוכנית שלנו ובמיוחד במטבח(היו לך כמה הערות חשובות שיישמנו)

avi5199

New member
נראה לי שחשבת כבר על כל פינה אלף פעמים...

נראה לי שההגשה מתעכבת כי את מחפשת שלמות וקשה לך להחליט. הזמן לא פועל לטובתך, מחיר הברזל עלה פי שניים, הסינים גם קונים את כל הבטון בעולם, ומחיר הבטון עולה ... כל מיני מיסים והיטלים חדשים ותוכניות מתאר עלולות לצוץ ...
לפעמים צריך לקבל החלטה ולחתוך, גם אם זה לא בדיוק כמו החלום הכי ורוד...ובמילא כל כמה שנים תשני ותשפצי ...

calya

New member
ההגשה לא מתעכבת, הגשתי מזמן.

אני אוטוטו מקבלת היתר.
נשאר לי ממש מעט בירוקרטיות (בעיקר החתימה של הקונסטרוקטורית). ההיתר על בית מאד דומה
החלק של הסלון-מטבח-מדרגות שונה בהגשה אבל זה לא ממש משנה כי כל השינויים שעשינו הקפדנו מאד לשנות רק זוויות של קירות ומפתחים כך שלא תהיה סיבה לסרב לנו... אז בעקרון נתחיל לבנות ואז נגיש תוכנית שינויים על מה שאנחנו בונים בפועל. אבל יש משהו במה שאמרת... זו האדריכלית שמשהו מציק לה והיא מחפשת אותו... היא אמנם תמיד צודקת אבל אולי הגיע הזמן לחתוך באמת (כי, נגיד, אתמול התברברנו יום שלם על מ"ר אחד בקומה השניה שהיה לא במקום... מממ..). האמת שאני כבר לא "בתוכניות" אלא מתעסקת בתוכניות עבודה וככל שכותבים אותן דברים צפים בנוגע לתוכניות. והבעיה שלי כנראה היא שאני יודעת שממילא תוגש תוכנית שינויים אז אני מרשה לעצמי לחזור לעסוק בתוכנית. אוף.

ITCHAKG

New member
calya -בכדי שלא יהיו הרבה שינויים

תחפי את הבית בלוחות שיש בשיטה היבשה שבה לכל לוח יש מספר וכתובת (מייבאים אותם מחו"ל) ואז לא היזם ולא האדריכל יכולים לבצע שינויים במיקום חלונות ופתחים בקירות חוץ- ממש כיף חיים למנהל הפרוייקט

calya

New member
לא, לא הבנת... יש לי "תוכנית הגשה"

שתכף מקבלת אישור. והיא שונה מהתוכנית שאבנה בפועל באזור הסלון והמטבח. את כל השאר (תוכניות עבודה, תוכנית קונסטרוקציה וכו') אני עושה לפי התוכנית שנקראת "לבניה" אותה אתם רואים פה. אנחנו בפועל נתחיל לבנות את תוכנית "לבניה" וזהו ולא נשנה אותה יותר מרגע שנסגור הסכם עם קבלן (אבוי לי, זה יעלה הרבה לשנות אחר כך). רק שנגיד אותה לאישור מיד עם התחלת הבניה בתור "תוכנית שינויים", כדי לחסוך זמן וכדי לא לבלבל את הועדה (המבולבלת ממילא) כרגע. שיגמרו את נוהל האישורים שלהם על מה שיש להם... אחר כך נדבר איתם.

avi5199

New member
את מסתכנת בזה שלא יאשרו לך את השינויים

הארכיטקט שלי גם רצה להיות "חכם" ואחרי ההגשה שינה כמה דברים והגיש לקונסטרוקטור תוכנית לא בדיוק כמו שבגרמושקה. למזלי עצרתי את זה בזמן, ודרשתי ממנו להחזיר את המצב בדיוק לפי גרמושקה, כי לא רציתי לקחת סיכון. לכמה פרטים לא שמתי לב שהוא שינה, שינוי בקיר תמיכה וגדרות בגינה ומקום החניה של המכונית.. עכשיו אחרי הביקורת של טופס 4...אני צריך להחזיר את המצב למה שהיה בתוכנית המקורית. את יכולה לסגור\לשנות קצת חלונות ודלתות (לבטל ולהקטין ולהזיז קצת... אבל לא להוסיף), ולעשות שינויים בתוך הבית בלי שום אישור, אבל אל תגעי במעטפת החיצונית ברצפת המסד, בגדרות, בפיתוח , במיקום של החניה הבלונים של הגז, פח האשפה, פילר ... בלי אישור שלהם. מייד אחרי היציקה של הרצפה צריך להגיש מפה של מודד כדי שיאשרו לך להמשיך לבנות, ובסוף לפני קבלת טופס 4 את צריכה להביא שוב מודד כדי להכין מפה מצבית של מודד לכל המבנה והפיתוח ( בלי מדידות גובה) את גובה הבית הם לא דורשים למדוד אלא אם יש תלונה מהשכנים. המבקר שבא בסוף סופר את החלונות והדלתות, אבל לא מודד אותם, אם סגרת פתח הוא לא יגיד כלום. מה שהכי מעניין מבקר הוא הבטיחות , גובה המעקות, חוזק הגדרות והמעקות, ושאין הפרשי גבהים גדולים מחצי מטר בגינה .

calya

New member
אני יודעת ../images/Emo13.gif מסתכנת ושווה לי הסיכון.

את תוכנית השינויים אני מגישה *מייד* אחרי קבלת ההיתר. לכן אין לי שום בעיה להתחיל לבנות - המרתף יבנה קודם ולא היו בו שום שינויים. כמו כן הקפדנו לא לעשות שינויים במיקומים של עמודים ויסודות. עד שאגמור את המרתף יש לי זמן לקבל את אישור השינויים או לא לקבל אותו... גדרות, פיתוח, פילרים וכאלו לא יכולה לגעת ממילא כי ההרחבה בנויה כבר 10 שנים, הכל ניצב במקומו...

simenhouse

New member
למה לך החתכים? אני מחכה לתלת מימד

CALYA, אני משוחד ממך קצת. בכל מקרה, בית נהדר. כבר אני רואה שיהיה מצויין ומעניין. נדמה לי שהתכניות שלו יותר חזקות מהתלת מימד, ולכן ביקש ידידי את החתכים. החללים מעניינים והסלון לא קטן, הוא לא תחום בקירות ולכן לא ייראה קטן. מאוד אוהב את כמות ההשקעה והמחשבה שמשתקפות מהתכניות, אשרייך. דרך אגב, אוהב את 2 דלתות הכנף שהיו קודם יותר, אבל קטונתי.... אם תשלחי לי הודעה בפרטי, אנסה לתת לך הפתעה, לא מבטיח....

זהבה נ

New member
אני אוהבת את השינוי שבסלון יותר מהקודם

מאחר ויש כעת יותר קשר של מי שיושב על הספה ומתארח למי שנמצא באי המטבח. ההערות/הארות שלי לשינויי: 1 במטבח לכיוון הכניסה לדעתי שווה לעשות אותו מקום למקרר ואולי אף מזווה קטן בתוך הארון כהמשך ולוותר לוותר על החלון לכיוון הכניסה כמו בהגשה המקורית 2 בסלון אני יותר אוהבת את נושא דלת ויטרינה אחת גדולה במרכז או פינתית ובצד אחד חלון. אבל ההחלטה כמובן אצלך. זכרי שלעתים רק כאשר רואים את המבנה בנוי יש את הרצון להחליט על גודל המפתח ותני לעצמך את האפשרות לשנות את המפתחים הללו גם לאחר הבניה ואל תסגרי לעצמך את האפשרות לשינוי הזה כי אתו את צריכה לחיות בעתיד. אני מאמינה שיהיו עוד שינויים עד לסיום השלד כי דברים שרואים מכאן לא תמיד רואים משם וכפי הנראה זה קורה אצל כולם. הקפידי אם אפשר לא לשנות קוים חיצונים בצורה משמעותית כי זה יכול לסבך לך את ההמשך ויש בזה סיכונים. יש דברים שמשאירים להחלטה בשטח והשתמשי עם האפשרות הזו אל תשללי אותה... מחזיקה לך אצבעות. אצלי ביום א' האחרון התוכניות החדשות נכנסו לדיון בוועדה סוף כל סוף כידוע לך זו הפעם השניה שהן נכנסות לאחר השינויים....אפרופו שינויים... מחר אחה"צ אלך לבדוק היכן זה עומד אצלם כי לוקח להם שלושה שבועות להוציא את הפרוטוקול של הוועדה ואני לא יכולה להמתין את כל הזמן הזה, מקווה שלא יכעסו עלי ויזרקו אותי מהמשרדים שלהם..

למעלה