דעתכם בבקשה על משטח העבודה במטבח

דעתכם בבקשה על משטח העבודה במטבח

ובכוונה לא כתבתי שיש מהטעם הבא: שיש סינטתי, כשמו כן הוא, ולכן הוא לא נראה טבעי. שיש טבעי, כשמו כן הוא, ולכן הוא סופג ומקבל כתמים. לכן חשבתי לי להתקין משטח סנדוויץ' ולהדביק עליו קרמיקה. דיברתי עם שתי נשים שיש/היה להן את זה במטבח. אחת אמרה שנפלו לה דברים מהידיים ואז הקרמיקה נשברה. שניה אמרה שגם אם נופל לא קורה כלום ושזה עמיד ופנטסטי. יש לכם דעה על הסידור הזה? ונא לא להתיחס לפן האסתטי, כי כל אחד וטעמו שלו.
 

fireman

New member
בכל יתרון יש חסרון

או "אי אפשר לאכול את העוגה וגם להשאיר אותה שלמה" לכל אופציה יש את החסרונות שלה, בכל אופציה יש את ה"סיכונים" ואת האפשרויות להתמודד\לטפל\להמנע בהם\מהם שיש טבעי ניתן לאטום עם סילר בכדי שלא יספוג שום דבר. מדובר בתהליך שמאוד דומה לצביעה אשר צריך לחזור עליו אחת לתקופה ואז השיש לא יספוג דבר. לקרמיקה יש בעיה עם נפלית חפצים כבדים, בין אם זה במשטח במטבח ובין אם מדובר על הרצפה כאריחי ריצוף, הסיבה לבעייתיות הזו נגרמת בעיקר בגלל בעיות בישום שעליו צריך להקפיד מאוד. ההבדל בתסבולת של אריח מסויים במידה ונופל עליו חפץ כבד עלול להיות הגבול שבין שבירה של האריח או הישארות שלם בגלל איכות היישום. אריח שמתחתיו חללים יישבר בקלות משמעותית יחסית לעומת אריח שמתחתיו קיים מילוי טוב ואחיד של חומר (דבק\טיט) צריח לחשוב גם על ההיבט הפרקטי, כאשר מבצעים משטח באריחים יש ליצור מישקים (פוגות) אותן יש למלא בחומר מילוי (רובה) שמתלכלכת, סופגת (אלא אם היא אפוקסית) כל דבר ומקשה על גריפת מים מהמשטח.
 
למעלה