דעתי על רומח הדרקון.

Felix 5

New member
דעתי על רומח הדרקון.

אני מתנצל מראש אם אני פוגע במעריציי רומח הדרקון אבל הייתי רוצה לומר מספר דברים בנוגע לסדרה. קראתי את הטרילוגייה, את האגדות, ואת סדרת 6 הספרים. כל זה היה לפני 3 שנים בערך. היום שאני חושב על הסדרה, הדרך שבה מובאת העלילה די רדודה וסה"כ חלקים רבים בסדרה הם ילדותיים העלילה סוחפת אבל יש תחושה שחסר בה משהו, היו פעמים שחשתי שזהו סיפור לגיל הרך. ושפשוט מרגרט וויס וטרייסטי היקמן יכלו "לשפר" את הדמויות, את העלילה, את הדיאלוגים, את הקרבות, את המבנה של הסיפור וכו' וכו'.. עכשיו המטרה שלי לא הייתה לתקוף את סדרת הפנטזיה הראשונה שקראתי ושבזכותה אני אוהב ספרי פנטזיה בכלל. לדעתי האישית רומח הדרקון מהווה רק כניסה לעולם הפנטזיה ויש סדרות הרבה הרבה יותר איכותיות מזו. אני לא מתיימר להיות מבין גדול בפנטזיה ואני לא מזלזל במי שקורא את "רומח הדרקון". אבל הייתי רוצה להמליץ על סדרות שהייתי אומר מוצלחות יותר מרומח הדרקון: משחקי הכס. חורף העולם. ממלכות נשכחות. גלגל הזמן. שוב אני מצטער אם פגעתי באחד או יותר ממערצי רומח הדרקון.

Wing Chan

New member
או, סוףסוף קצת רצינות :]

קודם כול, Grand dark mage, נסה להיות *טיפה* יותר בוגר בהודעות שלך בהקשר של טופיקים נורמאליים (סוף סוף אינעל העולם@$#) עכשיו, לנושא. דיעה זו דיעה. סבבה. בתכל'ס אתה חצי צודק. העלילה הראשונית קצת ילדותית ובנאלית (פייטון, איפה הדיאגרמה? :p), אבל לאחר מכן היא משתפרת והרבה. רוב הדמויות באמת רדודות ולא עמוקות, אבל מה שכן, אתה אומר שקראת גם את סדרת האגדות. אתה רומז שרייסטלין דמות שטוחה? =) איך "משחקי הכס" באמת, דרך אגב?

Miss Pigmelion

New member
משחקי הכס וכל הסדרה של../images/Emo122.gif

שיר של אש ושל קרח הם בכלל מומלצים. ספרים נורא טובים. מאוד.

strahd

New member
כתב הגנה - נא לפרסם בהאג

התמצלותך מתקבלת. מה שגם היה נחמד לו קראת את כל הסדרה שיש בה יותר מ-100 ספרים ולא רק 10 והבעת דעה עליה. האם אני עצבני? חלילה וחס. רומח הדרקון התחיל כסדרת ספרים מאוד בינונית, עלי להסכים. כשקראתי אותה לראשונה, לי להודות התלהבתי, כי הייתי ילד קטן ומאוד אהבתי דרקונים. היום אני כבר יותר מפוכח ולשמחתי, גם וייס והיקמן התפכחו והם הבינו שלא זו בדרך ושינו מספר פעמים את כיוונם בפנטזיה, כתבו סדרות שונות והשתלמו, לאחרונה הם הביאו את "מלחמת הנשמות" ששמה את כל ספרי רומח הדרקון בכיס וגרמה לאוהדיה הרבים לצהול באושר. האם קראת את הספרים האלו. לפי מיטב ידיעתי הראשון יצא לאור בעברית לא לפני זמן רב. שמעתי שהיה תרגום טוב... בקיצור, אני קראתי את הסדרות שציינת, ואגב זה "כישור הזמן", אף על פי שנהגי המוניות מנסים כבר שנים לשנות את השם. אלו סדרות מצויינות, אין מה לספר, אך הן שונות מרומח הדרקון (מלבד הממלכות הנשכחות), באופן שהסיפור שלהן הוא לא כל כך ליניארי והרבה סופרים רושמים על תקופות שונות וגיבורים שונים. פליקס, ידידי החתול, אנא ממך, קרא את רוב ספרי רומח הדרקון ואז תביע את דעתך הכנה והאמיתית.

python 4

New member
אני חותם על כל מילה

של עמיתי המלומד ראש
(ברוך השב, אגב). פליקס (חלפון?) אני מסכים איתך בקשר לזה שממלכות נשכחות הם מוצלחים קצת יותר מהרומח, כלומר אם מסתכלים על הסדרה כולה כמכלול. אגב, אם אהבת את 'כישור הזמן' של ג'ורדן אז תרשה לי להמליץ לך (ולכל האחרים, אגב) על 'חרב האמת' של טרי גודקינד שהיא סדרה בכמה רמות יותר טובה, לדעתי. לצערי היא עוד לא תורגמה, וחבל!

strahd

New member
../images/Emo3.gif

נאמר "יהללך זר ולא פיך" ואפשר להבין את זה בשני מובנים. וחוץ מזה, אף אחד לא אמר לי. איך היה?

תרגום פנטסטי!

הטוב ביותר עד עכשיו הספרים שתרגמו! הבעיה היחידה היא שהיו כמה שגיאות הקלדה שלא עלו אליהן בהגהה.

Felix 5

New member
גם חתולים טועים.

כן.. שמעתי שסדרת רומח הדרקון מכילה עשרות כרכים. אבל ממה שחשבתי, הייתי בטוח שהם באותו סגנון כמו מה שקראתי עד היום, בהזדמנות אני אנסה לקרוא קצת מהסדרות החדשות. שכחתי לציין קראתי את "כבשן הנשמה" שמגולל את התבגרותו של רייסטלין. הספר הכי טוב בסדרת רומח הדרקון שקראתי.

Felix 5

New member
חתולים טועים שנית.

The Wheel of time זה השם של הספר באנגלית. ובלי לשים לב רשמתי "גלגל הזמן" צריך לשים יותר לב!

כישור הזמן שולט!! גם הרומח לא רע..

רומח הדרקון מאוד טובה.. אך אני מסכים שיש יותר טובים ממנה.. קראתי את כישור הזמן פעמיים ואין יותר טוב ממנה.. אני כבר מת שיצא הספר החדש!! אני מסכים שכבשן הנשמה הוא ספר אדיר!!... אני עכשיו קורא את דשש"א אבל בינתיים..כבשן הנשמה מצוין.. אך כפי שאמרתי מקודם..הכישור שולט!!

*-*../images/Emo72.gif../images/Emo113.gif

כישור הזמן זו הסדרה הכי מייגעת שקראתי בחיים שלי! אני עכשיו בספר 17 ופשוט אין לי כוח להמשיך! זה כל כך ארוךךך ולא קורה שום דבר
וכבשן הנשמה הוא ספר מדהים. הרבה יותר מרשומות, אין בכלל מה להשוות, וגם יותר מאגדות (חוץ מהספר האחרון).

nikita j y

New member
כבשן הנשמה....

יפה אבל לפי דעתי הוא ממש לא יותר טוב מרשומות....

SaberTooth

New member
מסכים עם כל מילה... ../images/Emo45.gif

ואם יורשה לי להוסיף (ואני חושב שיורשה לי...), כמו שכבר ציינת, קראת את הספרים הראשונים לפני כשלוש שנים, ורק עכשיו אתה כותב את הביקורת המלומדת שלך. אני ממליץ לך לחזור לספרים ולרענן את זיכרונך, לפני שאתה בא לכתוב פה. ואני מתנצל מראש אם זה יצא קצת כועס.

צו צאנג

New member
תום, לא כולנו זוכרים את הספרים בע"פ

*אהמ אהמ* *קופצת לביקור* ותודה שוב, הצלת אותי
^_____^

סרינה99

New member
חחחחחחחחח

בחרת בפורום מאוד מעניין לכתוב על זה משחקי הכס זה שיר של אש ושל קרח??

למעלה