דעתי על הפייסבוק

אתמול בערב היינו במסעדה..

כל הצעירים התבקשו להניח בצד את הסלולרים שלהם ( יחד עם של המבוגרים כמובן ) עד הקינוח . זה בכל מקרה קר .. עובד נהדר

shoosh2607

Member
מנהל
התבקשו ע"י מי?

זוכר את הדיון שהיה על המסעדה שנותנת הנחה למי שמסכים להפקיד את הטלפון? זוכר את התגובות?

התבקשו ע"י שני המבוגרים האחראיים

זוכר במעומעם .. לדעתי הייתי מוכן להיות שם גם ללא הנחה .

BobboVilla

New member
זה הזכיר לי משהו. ביום שישי הייתי באירוע משפחתי גדול

ובשלב מסוים דוד שלי ואני התחלנו לשלוח אחד לשני שטויות בוואטסאפ
. זוגתי לא הבינה למה אנחנו לא פשוט יושבים אחד ליד השני ומראים את השטויות האלה
.

shoosh2607

Member
מנהל
איזה כיף לך!!

ואתה צודק. יש לי כמה כאלו בפייסבוק ועוד כמה שאני מכירה - לא צילמת? לא היית שם.
אני שומעת על הדור הצעיר יותר, בטיולים במזרח, כל היום מתעסקים רק בזה...
יש לי חבר שהבת שלו בהודו בטיול. לפני כמה ימים סימסתי לו בבוקר שהיתה תאונה בדרך שלו לעבודה ושישקול לצאת מאוחר יותר. ענה לי שהבת שלו כבר הודיעה לו.
הבת שלו, כן? זו שבהודו.
אני חושבת, בהשוואה לטיול שאני עשיתי, שחלק גדול מהחוויה של הטיול, שכולל התנתקות מהבית ומכולם, די מתפספס פה....

את נעצרת בחווית הטיול

אני מתייחס לכל חווית החיים שמתפספסת לאנשים . כולל העדר מוחלט של פרופורציה ושיקול דעת ( ע"ע סלפי באושוויץ/ דכאו , סלפי עם עצירים , סלפי בצמוד לתאונות דרכים )

shoosh2607

Member
מנהל
ואתה יודע מה הכי מדהים?

זה לא רק צעירים. רוב החברים שלי בפייסבוק הם אנשים בגילי פחות או יותר. יש כמה שממש חיים שם...
&nbsp

ברשתות אחרות

ישנם תגובות שבודקים אותם לפני שמאשרים פרסומם

כי חלק גדול הינם פוגענים, וזה מתרחש עוד לפני שנולד הפייסבוק, הרי האינטרנט באופן כללי

הגיע אלינו לפני 20 שנה אומנם היה מוגבל בזמן, אז ישנם תגובות שרצוי למחוק אותם

והאיש שיש לו את החשבון, לא חייב להתייחס לכל תגובה, ואפשר פשוט למחוק ולהתעלם

אסור שחולה הנפש האלה ישפיעו לרעה!

גםצופה

Member
מנהל
השבוע חשבתי על זה...

על כך שבאמת הפייסבוק גרם לכך שהפסקנו להיות אנונימיים - חשבתי שאולי כי התבגרנו קצת...
&nbsp
כעקרון הפרסום שאדם מעלה לא אמור להגיע לכל העולם - כי זה בעצם אמור להגיע לאנשים שהוא בקשר איתם (חברים שלו) ולא לכולם....
&nbsp
ואנשים שפוגעים באחרים/נפגעים מאחרים זה הרי קיים גם כבר קודם - אמנם ההפצה של הפייסבוק באמת ענקית - לכן המימד הזה קצת מבהיל - אבל אם זה לא היה דרך הפייסבוק זה היה בוודאי דרך גורם אחר...
&nbsp

BobboVilla

New member
"נפגעים" זה חתיכת אנדרסטייטמנט - אנשים *מתאבדים*

בעקבות שיימינג שעשו להם בפייסבוק. לפני פייסבוק, כל אדם שמרגיש שהוא נפגע היה באמת מתלונן בפני החברים שלו, ובזה זה היה נגמר. עכשיו מישהו כותב צד אחד של סיפור, ולפני שנותנים לצד השני להגיב, הוא כבר אשם, ושום דבר לא ישנה יותר. לא מזמן אישה באוסטרליה העלתה תמונה של "פדופיל מסוכן שצילם את הילדים שלי", רק כדי לגלות שהאדם הזה עשה צילום סלפי, וכמובן שהוא לא פדופיל, ובטח שלא מסוכן. לאנשים יש יד קלה על ההדק ואף אחד לא עוצר לרגע לחשוב.

shoosh2607

Member
מנהל
מצד שני, זוכרים את האחות באנגליה

שהתאבדה אחרי שחשבה שהיא משוחחת עם המלכה?
אז אנשים מתאבדים מכל מיני סיבות.
אבל כן, השיימינג בפייסבוק וזה שכל אחד שופט, מוציא לאור ותליין גורם המון נזק.
כשלמדתי ניהול רשתות חברתיות, אחד השיעורים היה על ניהול משברים כי ועל זה שצריך להתמודד מידית כי אם תבוא (מנהל הדף) בעוד שעתיים זה כבר יהיה מאחר מדי

BobboVilla

New member
הסיפור עם האחות לא היה בתוכנית רדיו?

או שאני מתבלבל עם משהו אחר?

גםצופה

Member
מנהל
בכוונה לא ציינתי את המונח 'מתאבדים'

כי כאמור יש כל מיני סיפורים שלא מגיעים לכותרות (בבתי ספר למשל) בהם מנצלים את כוח השיתוף ופוגעים באחרים....
&nbsp
לגבי המקרה הזה - בעיני זה גם מקרה בודד שלא בטוח שאפשר ללמוד/ללמד אותו על הכלל...
&nbsp
אני מניחה שיש עוד אנשים שעשו עליהם שייריניג שלילי שלא הלכו והתאבדו...
&nbsp
&nbsp

shoosh2607

Member
מנהל
אני מסכימה איתך

אולם לא צריך להגיע לקיצוניות (מתאבדים). מספיק שמישהו מעלה שיימינג על מסעדה מסויימת והעסק נהרס.
אז נכון, זו לא פגיעה של מוות, אבל זה קורה. והרבה.
קודם זה לא היה ככה. קודם היית מספרת לחברים שלך ובזה זה היה נגמר.

BobboVilla

New member
לגבי מסעדות זה יכול להיות יותר גרוע

קראתי שיש מסעדות שכתבו עליהם דברים לא נכונים באתרים כמו yelp, למשל שהן סגורות בסופ"ש, ובגלל שלמסעדות האלה לא היה אדם שמתעסק עם מדיה חברתית, הן בכלל לא ידעו מה קרה ולמה מגיעים אליהן פחות לקוחות.

BobboVilla

New member
Easier said than done, במיוחד אם זו מסעדה "ותיקה"

של אנשים לא טכנולוגיים, שאין להם נוכחות ברשת, או לפחות לא כזו שהם מודעים אליה. את יודעת, יש אנשים שעדיין לא "מחוברים" לכל העולם
.

shoosh2607

Member
מנהל
לגמרי נכון

אבל היום הבן שלהם/הנכד שלהם או מישהו דומה כבר אומר להם.
טכנאי המזגנים שלי סיפר לי שדף הפייסבוק שלו נוצר עקב המלצה של הבן שלו.

למעלה