דעתי על הפייסבוק

גםצופה

Member
מנהל
מימד ההפצה של הפייסבוק הוא באמת אדיר...

ומסכימה מאד עם מה שכתבת בהמשך - כדי לשרוד כיום צריך שמישהו בעסק יזהה איפה כולם כיום נמצאים....

מהצד שלי ..

הפסקנו להיות אנונימיים .. אני אישית לא חושב שקשור לבגרות . זה נעשה בכל השכבות ולרוחב כל האוכלוסיה . אני די רואה את זה בתור הצורך "להשתלב " . לזרום עם כולם , להיות כמו/יחד עם כולם . אני אפילו די רואה את החיים ה"משותפים " של אנשים במרחב הוירטואלי כחוסר בגרות , מבחינת "צרת רבים , חצי נחמה"..
ואמור .. זה שם של נהר ענק בצפון סין . לכל "חבר " יש עוד "חבר" והלאה והלאה . מהרגע שפוסט כזה או אחר פורסם ( אלא אם פורסם בקבוצה סגורה עם התראה/בקשה לא להוציא מגבולות הקבוצה ), הפוסט מקבל חיים משלו , ובעידן בו אנשים נמדדים ע"ס כמה ויראלי היה הפוסט שלהם , וכמה שיתופים/לייקים הוא קיבל , השמיים ( או מתחת לפני האדמה בחלק מהמקרים ) הם הגבול .
ה*בעיה בפייסבוק היא הויתור על חיים חברתיים של ממש והעברת החיים למרחב דיגיטלי/וירטואלי מנוכר שבו "חברים" נמדדים בכמות ולא באיכות .
שיהיה שבוע טוב לכולם

trilliane

Well-known member
מנהל
זו בחירה ואחריות אישית של כל אחד...

מי שלא רוצה לשתף לא חייב. אני אגב מבקשת באירועים חברתיים שלא יצלמו אותי ושלא יעלו לפייסבוק (אף שבלאו הכי אי אפשר לתייג אותי). אני מכירה כמה וכמה אנשים שיש להם חשבון פייסבוק פסיבי רדום שמשמש אותם נקודתית למקרי הצורך ותו לא, אם תרצי אין זו אגדה.

מצד אחד צודקת

מצד שני .. רע לי עם הקטע שאנשים מצלמים ובצורה הכי טבעית שבעולם מעלים לרשת , בלי לטרוח לשאול אותי לרשותי . אחת הסיבות שאני מתרחק מכל מצלמה/סלולרי .. לא רוצה לבקש או להסביר .

זה בינתיים לא הזיק לחשבון הבנק של צוקברגר!

שמהאתר הזה ספר הפנים, הוא גלגל ושלשל לכיסו מיליארדי דולרים
הצעד הזה מאוד שנויי במחלוקת שהרבה אנשים חושפים יותר מיידי את זהותם
ומלבד הלינץ במקלדת, הפייסבוק עלול לגרום גם להסתגרות, שלא צריך להיות בחברת אנשים
וכן גם משפחה, יודעים מה עובר איתם דרך הקופסא, אני לדוגמא גיליתי שלבן דודי נולד בן בכור
מבלי שאביו סיפר לנו, יש בו לא מעט חיסרון שגורם להתנתקות חברתית, ולחיי קהילה וירטואלית
האמת יותר מטלויזיה, ובכלל הדרך השפויה היא לאשר אנשים רק שמכירים אותם אישית
כמובן קרובי משפחה, אנשים זרים רצוי שלא!

shoosh2607

Member
מנהל
אני מכירה את כל החברים שלי בפייסבוק

לא כולם חברים שלי בחיים אבל את כולם אני מכירה.
אני מכירה מישהו שאבא שלו סיפר לו על מות הסבא על גבי הפייסבוק. אין ספק שזה נהיה הזוי

ואת בדרך כלל עושה את זה ?

נכנסת לקבוצות האלו ואומרת כמה את חושבת שהדברים שבהם עוסק הפורום מזיקים?

krispytuna

New member
מעניין..

אני חושבת שזה שאיבדנו את האנונימיות בפייסבוק קשור למין התפתחות של האינטרנט.
מטריד אותי גם העובדה,שאנשים חופשים בכזאת קלות סיפור אישי תחת הפרטים המזהים שלהם,אבל בעצם..בעוד יומיים המדינה \קהילה תשכח מזה ונעבור לשיתוף הבה\לדרמה הבאה\להתאבדות הבאה..
&nbsp
אני בינתיים מנסה להשתמש כמה שפחות בפייסבוק. בעיקר מנצלת אותו ליצירת שיתופי פעולה שלא היו קורים בלעדיו..למשל פגישה של חבר'ה שבאותו תחום עניין כמוני..בחיים לא הייתי מגלה על מפגשים וירידים והרצאות..בלי פייסבוק..לפחות ככה זה נראה.. פעם היו מפרסמים בלוחות מודעות..עכשיו זה שם.

למעלה