דעתי על הפייסבוק

krispytuna

New member
דעתי על הפייסבוק

הפייסבוק פוגע באנשים.
שמתי לב לתפועת הקבוצות (אחרי שנשאבתי בעצמי ל354 קבוצות סתמיות) ,שבה בלי בושה אנשים מפרסמים דברים מאוד אישיים על עצמם..כמו למשל זריקות שקיבלו אצל רופא,הליכים על גירושים,מצב נפשי ..זה דברים שמספרים לחבר\בן משפחה לא לקבוצה של 2000 איש..
עוד משהו,כולם רשומים בשמותיהם,פעם המרחב האינטרנטי היה אנונימי,זה היה היופי שבו.. אפשר לכתוב תחת שם בדוי,הפייסבוק מעלים כל סימן לאנונימיות.. במקום פוסטים רגילים על מוזיקה או סתם..אני רואה שם כל הזמן איך אנשים חושפים המון דברים אישיים.
פעם גם הייתי שם..הפסקתי לפרסם דברים אישיים..וזה מפריע לי לראות איך אחרים עושים את זה.
הקש ששבר את גב הגמל היה כשראיתי אתמול מישהי,שלקחה פוסט של בחורה שפירסמה משהו אישי ,היא שמה את הפירסום שלה בקבוצה אחרת,שהמפרסמת לא חברה שםואין מצב שתראה את הפירסום. ואז פשוט ביקרה וירדה על הפוסט הזה.. מה שנקרא רכילות מודרנית..
אני נגעתי מזה מאוד..

אני שמה לב שאני פשוט מכורה לרשת הזאת..כל פעם נכנסת לקרא על חיים של אחרים במקום לעסוק בשלי. כל פעם משתמשת בקבוצות,כאילו הם חבריי ומרגישה פתתית..זה לא באמת מעודד אותי.
לדעתי הפיסבוק גורם להרבה נזקים!

shoosh2607

Member
מנהל
ראשית, תודה לך על הדיון המעניין

שנית אני מסכימה איתך. אני חושבת שאנשים לא מודעים לסכנות שברשת. זה לא רק בקבוצות. אנשים מעלים תמונות שלהם בכל מיני סיטואציות שעלולות לפגוע בהם בעתיד (מעסיקים למשל מחפשים מידע על מועמדים ברשתות החברתות), תמונות של הילדים שלהם ועוד.
כמו בכל דבר בחיים, המינון זה מה שחשוב. אפשר להיות חברים בפייסבוק (או בכל רשת אחרת) אבל צריך לדעת שאלו לא באמת חברים שלי (כמו שכתבת) ותמיד לזכור שמה שאני לא רוצה שידעו עלי, פשוט לא להעלות לרשת.

מקבלים כאן אורחים ?

גם א לא ..
מעבר להעדר המוחלט של הפרטיות והפגיעה בעתיד של הכותבים ( זה העתיד שלהם והאחריות האישית שלהם ..) התופעה המזעזעת של השיימינג ברשת . המקום שבו הפייסבוק הפך לכיכר העיר , מקום בו מפרסמים "כתבי אישום " , שופטים ומוציאים לפועל גזרי דין נגד כל אחד וכל דבר . הפייסבוק הפך לזירת ההשמצות האולטימטיבית .
אנשים שבמקום לחיות את החיים שלהם ולנסות אפילו להנות מהם , עסוקים ללא הפסקה בהעלאת פוסטים , תגובה לפוסטים , שיתוף ותיוג ..
מוצא את עצמי כרגע במקום של : הרשת הזאת רעה לאנושות !
החשבון האישי שלי הפך ללא פעיל (עבר deactivation ). לא יודע אם יש דרך להפתר ממנו לחלוטין , אבל זה בהחלט הכיוון .

shoosh2607

Member
מנהל
לא סתם אורחים

אורחים של כבוד!
וכן, יש דרך למחוק את החשבון כליל אם תרצה

נו באמת ..

גם כשאתה רוצה לנפנף אותם לאלף עזאזל .. זה יקח עד 90 יום ושאריות ישארו..ואולי תשקול להוריד את מה שקורה בחשבון שלך .. מזכיר משהוא התנהלות של דילר מול נרקומן

BobboVilla

New member
נראה לי שעדיף למחוק את הדברים שכתבת

ואת הפרטים האישיים שלך באופן פרטני ואיטי, כדי שהם לא יקלטו מה אתה עושה ויעשו גיבוי "חירום".
&nbsp
היום או אתמול אני קראתי על זוועה חדשה, שקשורה לחייגן של פייסבוק. מסתבר שגם אם אתה לא הזנת מספר טלפון לפייסבוק, אם מישהו מאנשי מה"חברים" שלך בפייסבוק התקין את החייגן וקישר את מספר הטלפון שלך עם חשבון הפייסבוק שלך, אז עכשיו לפייסבוק יש את מספר הטלפון שלך.

הרבה יותר פשוט ..

בתקופה שאני שם מעולם לא כתבתי פוסטים , לא תייגתי ולא שיתפתי כלום .. על תקן " המאזין הדומם"

יש כמה תמונות שלי שאנשים אחרים העלו , לא מפריעות לי ( לא שיכור באף אחת
)
היהודי הצעיר צוקרברג במקום ללמוד משפטים ולמצוא כלה פולניה ממרר לנו את החיים

* בוצעו תיקוני כתיב

shoosh2607

Member
מנהל
אני בטוחה שהאמא שלו

מאד מבסוטית אלא אם היא פולניה אמיתית ואז באמת לא מובן למה הילד שלה מתעסק בשטויות

krispytuna

New member
אולי נוציא סרט אימה "הרשת החברתית 2"

אחרי אתמול,אני מרגישה שהרשת הזאת תביא עלינו חורבן.. לא מלחמות ולא רעב..אלא רשת חברים שנראית תמימה למדי ומוכרת זבל..

העניין הוא לא להוציא סרט , אלא לצאת מהסרט

לצאת מהסרט הרע שנקרא "רשת חברתית " . אין הרבה חברתי ברשת הזאת . תחליף דיגיטלי לכיכר השוק . מקום שבו כל אחד נהיה לוחם מקלדת ומרשה לעצמו לשחרר אמירות כאילו אין מחר . אמירות שאם היה בעולם האמיתי ולא הוירטואלי היה חושב 89 פעמים לפני ובסוף שותק ..
פשוט כיכר השוק , גדושה בזבל ש"חברים" וירטואליים מנוכרים מוכרים אחד לשני .
* יכול להיות שהפורום הזה הוא לא המקום לדיון כזה , ואם יש חריגה - מתנצל מראש בפני הדיירים וההנהלה . כמה "חוויות" בשבוע האחרון כולל הארוע של אתמול שכולן קשורות ל"רשת החברתית " הביאו אותי לעצור , לחשוב טוב טוב , ולסגור ללא חזרה את החשבון שלי שם .

shoosh2607

Member
מנהל
תראי, זה לא חדש

זה גם היה קודם, פה בפורומים למשל.
אמנם כאן זה אנונימי כמו שציינת אבל לגמרי יש שיימינג.
יש כאן שני דברים שונים -
אחד הפיכתה של פייסבוק לכיכר העיר והשתלחויות בלתי פוסקות כמו שהמאזין ציין והשני הוא מה שאת אמרת - שכל אחד חושב שאלו החיים האמיתיים.
אז בדבר השני אני יכולה לשלוט אבל בראשון לא.
והבעיה היא שהרבה פעמים, אחרי שיימינג כזה או אחר, לך תוכיח שאין לך אחות.
היה סיפור על בית קפה בת"א שסירב להכניס חיילים במדים בזמן צוק איתן. יצר רעש והמולה גדולה.
בסוף התברר שלא דובים ולא יער. היתה סיבה ספציפית למעשה הזה, הבעלים בכלל היה קצין, עשה מילואים באותו מבצע וכן הלאה.עכשיו מה? הנזק כבר נעשה. אנשים החרימו לו את המקום...
&nbsp

בדבר השני את , אני ועוד כמה , יכולים לשלוט

לדעתי האישית אנחנו מיעוט . אצל הרוב נעלם ההבדל בין החיים הממשיים , האמיתיים לוירטואליים . חיים בשביל לתייג , או מתייגים בשביל לחיות ?
הייתי שבוע שעבר ברעננה (
לא בחירה שלי ..
) בפורטיסחרוב . אנשים ( המונים , לא בודדים ) היו עסוקים חלק נרחב מההופעה ( משובחת
) בלצלם את הבמה , לצלם את עצמם על רקע הבמה , להעלות תמונות לרשת ולתייג ..
זה מבחינתי אובדן שליטה מוחלט .

BobboVilla

New member
ומה לגבי אנשים שמצלמים את האוכל עד שהוא מתקרר?

ואז מתלוננים למסעדה שהמנה קרה
. נדמה לי ששוש העלתה כתבה בנושא מתישהו.

למעלה