דעתי לגבי יצחק רבין

דעתי לגבי יצחק רבין

פעם אני חשבתי שיצחק רבין היה אדם טוב, אבל אחרי שגיליתי על 'טבח אלטלנה' ועל איך שרבין קרא לאנשים שנרצחו בגלל הסכם האוסלו דעתי לגביו השתנתה. אחרי שגיליתי שחוץ מזה שנרצחו יותר מאלף יהודים בגלל הסכם האוסלו יצחק רבין גם קרה לאנשים שנרצחו בגלל הסכם האוסלו "קורבנות השלום" כל טיפת כבוד שאיי פעם הייתה לי כלפיו נעלמה. השמאל מקלל את ברוך גולדשטיין שהרג מחבלים ערבים ובכך הציל הרבה אנשים חפים מפשע, אבל השמאל לא אומר כלום על כך שיצחק רבין רצח ב'טבח אלטנה' ניצולי שואה שבאו להילחם למען מדינת ישראל.

ועוד

יצחק רבין רצח יהודים ניצולי שואה שהניפו דגל לבן לאות כניעה מאות מטרים מחופה של ת"א.

MS6

New member
להגנתו של רבין

אני חייב לציין שהוא הצטער על המעשה הזה והוא אמר שזה רדף אותו, עדיין המעשה שעשה היה חמור מאוד אבל הפושע הגדול ביותר של המקרה המצער הזה היה דוד בן גוריון, ראש הממשלה הראשון והגרוע ביותר בתולדות המדינה.

ראליסט

New member
גאווה לפורום הזה,

המופרע "מקס העליון".... איפה "מנהל" הפורום ,הצבוע???

238

New member
נו בחייך

בס"ד מהודעות כאלו הכי טוב להתעלם.

תגובה

אתה המופרע היחיד פה. ורק שלא תשכח זה פורום ימין ולא שמאל, הסיבה שלא מוחקים את ההודעות שלך היא שיש לנו מנהל פורום מצויין ושאנחנו תומכים בחופש הדיבור ולכן אנחנו נותנים גם לשמאל לומר פה את מה שהם חושבים (לא כמו בפורום מרצ השמאלנים שמוחקים את כל מי שהם לא מסכימים איתו).

רגע, מה לא נכון?

אני מסכים שאני הייתי מעדן את הדברים שהוא כתב, והרבה. אבל האם רבין לא לקח חלק בהפצצת אלטלנה? אזמח אם תאיר את עיניי.

ראליסט

New member
נכון,והוא ביצע פקודה שקיבל!

ופקודה חוקית ! לפי פקודה זאת כל גורם שמתנגד לצה"ל,ומנסה לערער את היותו הכוח היחיד הלגיטימי במדינה (שלא כמו בלבנון-להבדיל),ובזמן מלחמה כה קשה,דינו אחד-או שיעתר לפקודות הצבא,או שיאלץ לקבל עליו את כל האחריות. אבוי לו היה מסרב לשמוע לפקודה לירות באלטלנה.הרי היה נוצר תקדים לפיו ניתן לסרב לכל פקודה.

תגובה

קודם כל רבין באמת קיבל פקודה לא חוקית. ורק שתדע שהאנשים שהיו על אלטלנה הניפו דגל לבן לאות כניעה מאות מטרים מחופה של ת"א.

MS6

New member
בגלל זה לדעתי הימין צריך לשפוט...

בסלחנות יותר את יצחק רבין. כי הרי מי שאשם בהכל זה דוד בן גוריון, ראש ממשלה שאני בטוח שאם היה בימינו לא היה שורד חודשיים בגלל השחיתויות, הפה הגדול והשנאה התהומית שרחש כלפי אנשי הימין.

ראליסט

New member
שוב יש מחזור של

ענינים היסטוריים שלגביהם קיים ויכוח בין היסטוריונים גדולים. ולעניין היותר חשוב: בן-גוריון,עם כל הטעויות שעשה (ולידיעתך,הוא שנא גם את השמאל הסוציאליסטי,ואת מק"י),היה האדם היחיד,בזמן הנכון ובמקום הנכון,כשקמה המדינה. אולי מישהו רואה מנהיג אחר בעל אומץ לב,להכריז על הקמת המדינה,ביודעו שעם ההכרזה תפתח מלחמה-הנוראית ביותר בתולדות המדינה,שכלל לא ברור מה יהיו תוצאותיה (5 מדינות ערב,עם נשק אדיר,יחסית לישראל חסרת הנשק וכוח האדם). אולי מישהו רואה מנהיג אחר,שהיה מעז לפרק את כל הארגונים המחתרתיים,בכדי להקים צבא ישראלי אחד? וב"ג פירק לא רק את האצ"ל,אלא גם את הפלמ"ח,שהיה הצבא המפלגתי של מפא"י. האמת-הדוגמאות כ"כ רבות.לכן כבר מזמן רוב ההיסטוריונים בארץ ובעולם רואים בו את אחד מהמנהיגים הגדולים של המאה ה-20,ורק פה הוא עוד מושמץ.

שמע אחי, אתה בעצמך יודע

שמה שאתה אומר ממש לא מדויק. בן גוריון הוא שאישר את בוא האוניה בעצמו. האצ"ל לא התכוון מעולם לקחת נשק לעצמו, אלא רק ליחידותיו בירושלים, שלא הייתה בריבונות ישראל. למה לסלף?

ראליסט

New member
ומאיפה לך האינפורמציה הזאת?

אני עינתי בספרים עבי כרס,שכולם עסקו בעניין "אלטלנה",ויש שם חילוקי דיעות בין היסטוריונים השייכים לשמאל (מאיר פעיל),לבין כאילו שהיו שייכים לימין. למה שאני אאמין דווקא להיסטוריונים המוטים ימינה? האם הם נקיים משקרים,בעוד שהאחרים הם שקרנים,או להבדיל לא מבינים בהיסטוריה????

תגובה

אבל למרות הדבר הנורא שעשה יצחק רבין אסור היה לרצוח אותו, אחרי שרבין נרצח את מקומו תפס שמעון פרס שעשה שטויות אפילו יותר גדולות ממה שעשו לפניו.

למעלה