דעיכת הפורום

ש מים

New member
דעיכת הפורום

הוותיקים כאן שמו לב שאני ועוד כמה הורדנו בצורה דרסטית את מינון הכתיבה בפורום. התחושה שלי היא שהפורום עומד להיסגר בקרוב, ומכיוון שהוא היה (וחלק מהכותבים - עדיין) קרוב לליבי, הרגשתי צורך לכתוב כמה מילים שהן לא ממש הספד, אלא יותר: "איך הגענו עד הלום?". ברור לשלכל אחד ואחת סיבותיו שלו/ה, כמו כן אני לא רוצה להשתלח ו/או לצלוב אנשים (בעיקר כאלו שכבר אינם בפורום), שחלקם עשו רבות למענו, אז אכתוב ללא שמות ובלשון רבים (מטעמי נוחות אני משתמש בלשון זכר רבים, למרות שייתכן מאוד והכוונה היא בכלל ללשון יחיד/ה). אתן לכל אחד/ת לפרש ולהחליט. ללא שמות!
מנקודת המבט שלי, מדובר היה בתהליך לא קצר, שנקודת השבר שלו היתה לפני מספר חודשים. התחושה היתה ש-"גורם/ים מרכזי/יים" בפורום כותבים "בסמכותיות רבה" ובחוסר הבנה רב, שנובעים מ- בניגוד לשבועון המיתולוגי של אורי אבנרי - "עם המון משוא פנים". לאחר תקופה מאוד מאוד ארוכה של הבלגה והכלה, החלטתי שחבל. חבל לי על בזבוז הזמן, חבל על הזמן ובכלל - בשביל מה זה טוב (לקרא ולכתוב) בבמה רדודה ומוטה כזו. לפיכך חדלתי (עם גיחה מזערית - פה ושם).
חבל. היתה תקופה טובה ויפה. כמו שכתבו לפני - נוצרו כאן חברויות והכרויות שממשיכות ללוות אותי גם "בחיים האמיתיים". השכלתי ולמדתי לא מעט, אבל די. צריך לעזוב. לא בוכים על חלב שנשפך. החברויות ימשיכו והפורום - חבל עליו.
הייה שלום ותודה על הדגים.

תהליך הדעיכה

התהליך שתיארת קרה מספר סיבות:
1. טרולים חסרי חיים שנדבקו לפורום ונהנים מלהציק.
2. יכולת מוגבלת של מערכת תפוז בניהול הפורום, בפרט בטיפול באותם טרולים.
3. עליית הפייסבוק כפלטפורמה פשוטה ונוחה (כולל האפליקציה לנייד), ופתיחה של קבוצות דומות שם, כולל יכולת ניהול הרבה יותר קשוחה עם שליטה מלאה של מנהלי הקבוצה.
4. "התבגרות" הכותבים הותיקים והשתנות התקופה. לכל שלב בחיים התאימה פלטפורמה אחרת.

לא הייתי כותב ש*צריך* לעזוב. כשמרגישים צורך לכתוב, כותבים, ובוחרים איפה. כשלא, לא. לי למשל בשנים האחרונות היה פחות ופחות זמן לכתוב פה, והיה לי הרבה יותר נוח להכנס דרך הנייד לפייסבוק ולא לפה.
אם הפורום ייסגר, והוא בהחלט הולך לשם כרגע ללא ניהול, אז זה יהיה סגירה של תקופה.. רובינו נמצאים בקשר גם בדרכים אחרות ולא זקוקים לפורום הזה כדי לשמור על קשר.

הפורום אכן נדמה כאילו הוא בדרכו להיסגר...

אך מי יודע/ת?

בכל אופן, הוא אכן עבר הרבה...
וכולנו עברנו הרבה איתו...

ואני מקווה שכולנו נמשיך ונזכור לו "חסד נעורים"

חתיכת תקופה "תפוזית" זאת היתה.

ומה הלאה?
אם הפורום ייסגר, יווצר אולי משהו חדש ומשודרג במקומו...

אישית, אני עדיין לא מרגיש ש"פייסבוק" ממלא את אותה המשבצת עבורי.

ש מים

New member
גם אצלי הפורום הפייסבוקי לא תופס כ"כ

אבל למדתי כמה לקחים מהכישלון הנוכחי ואני מקווה שלא אחזור על הטעויות הללו בפורומים ופורמטים שאני מוליך.

החלק הזה נשמע מעניין

אם כי קצת מוזר לי לקרוא לפורום הכל-כך מוצלח הזה, שליווה אותנו כל-כך הרבה זמן, "כשלון". נדמה לי שיותר מתאים לכנות אותו הצלחה מסחררת, גם אם הגיע זמנו לחלוף, מסיבות אלה ואחרות.

כמה מילים אודות פורום פייסבוקי

כיום בעידן הפייסבוק, כל אחד רואה את מה שאתה כותב. לא *חייבים* פורום אחד שצריך להכנס אליו כדי לדון ולהגיב בנושאים מסויימים. במובן הזה כל קיר של חבר הוא סוג של פורום.
קבוצות בפייסבוק הן כן *מקום נוח* למי שרוצה להתמקד בשיחות בנושא מסויים. השאלה כמה כותבים שם ומשתפים. אני חבר במספר לא קטן של קבוצות ממש טובות בפייסבוק בנושאים שונים (אמנויות לחימה, סלולר, קהילה...) וזה עובד נהדר לטעמי.
אני מצטרף לדבריו של בן טל-שחר. ממש לא הייתי קורא לפורום כישלון. הוא שירת את הקהילה פה במשך שנים רבות מאוד ועמד כצוק איתן בהרבה סערות שעברו סביבו ולא יכלו לו.

מעניין. אפילו במצבו הנוכחי של הפורום...

לפי מספר הכניסות לכל הודעה, זהו עדיין פורום "תפוזי" מצליח יחסית.
אולי הפורום יכול פשוט להמשיך על הילוך יותר נמוך.
Just thinking.

Pyongwon

New member
מסכימה עם טל בן שחר.. וגם

פורום הזה הוא - מראה שיש אנשים שכן עושים וכן כותבים.
פייסבוק זה כבר דרך מהיר להפיץ מידע על תחרויות.
כל אחד לומד מכל דבר. העניין להמשיך ללמוד ולהשתפר.
אם מסתכלים, כל אחד כאן עבר כיברת דרך מאז תחילת הפורום ועד היום.
וכולנו - ממשיכים הלאה.

כל סיום זה התחלה חדשה - כך אמרו לי.
אני - את זה - קונה.:)

למעלה