דעות על Kingsburg?

C r o n o

New member
דעות על Kingsburg?

שלום שוב, חברים. משך את תשומת הלב שלי משחק שמשום מה בקושי ניתן למצוא ביקורות שלו - אפילו טום ואסל וסקוט ניקולסון הסתפקו בלהזכיר אותו כבדרך אגב (בתור משחק טוב אמנם). מי מכם שיחק בו ויכול לחלוק רשמים?

sonde

New member
Kingsburg

אחד המשחקים האהובים עלינו פה בבית, ואפילו אשתי מסכימה עם הטענה הזאת. עובד גם ב- 2 שחקנים וגם ב- 5. לכאורה יש במשחק מזל בגלל הקוביות אבל בפועל בזכות האופציות השונות הניתנות ליישום לאור תוצאות הקוביה, המשחק הופך למעניין ויותר אסטרטגי. יש גם את התוספת שמספקת לו אורך חיים רב. נ.ב. ברוך הבא לפורם נ.ב. כאן ניתן לרכוש אותו במחיר מצוין ותוך שבוע הוא אצלך בבית (+-): http://www.bookdepository.co.uk/Kingsburg-Andrea-Chiarvesio/9781589942981

C r o n o

New member
תודה רבה :)

על הברכות ועל הלינק - שהוא אחת הסיבות בגללן שאלתי. מזה זמן די רב חיפשתי משחק שדומה-לסטלרז-אבל-לא-בדיוק, עד שהגעתי אליו במקרה ברשימות של BGG. מה ההרחבה משנה בו?

ycyclop

New member
ההרחבה

ההרחבה כוללת חמש הרחבות קטנות שניתן לשלב כל אחת מהן או קומבינציה של ההרחבות 1: לוח מבנים גדול יותר - יותר אפשרויות 2: שורות חלופיות ללוח הקיים - כל שחקן מקבל שתי שורות חלופיות מתוך 5 (או שזה 7 לא זוכר עכשיו) מהשורות כך שלכל שחקן נוצר למעשה לוח קצת שונה 3: צבאות - בשלב הקרב בכל תקופה לא נזרקת קוביה אלא השחקן מוסיף צבא מתוך מבחר צבאות. הצבא שלא משתמשים בו נותן נקודות בסוף המשחק. מוריד אלמנט מזל אחד מהמשחק 4: מויות מיוחדות - כל שחקן מקבל בתחילת המשחק דמות שעוזרת לו בתחילת המשחק או לאורך המשחק. (השחקן בוחר דמות מתוך 3 או 4 דמויות שהוא מקבל) 5: ארועים - בתחילת כל שנה שולפים אירוע שמשפיע על השנה. משנה את מהלח המשחק כי יש דברים בלתי צפויים לטוב ולרע. האמת אני חושב שכל ההרחבות חביבות ואנחנו בד"כ משלבים 2 מתוך ה-5

C r o n o

New member
אה, נשמע טוב...

נראה לי שאשחק כמה משחקים עם הקבוצה הקבועה שלי ואז אחליט אם לקנות גם אותה. למה אתם משלבים מעט מהן? המשחק הופך לקשה מדי, או שאתם פשוט לא אוהבים את חלקן?

ycyclop

New member
משחק חביב

אפילו הילדים שלי בני 15 ו-12 אוהבים אותו. אנחנו קנינו גם את ההרחבה שזוכה להגיעה לשולחן יחד עם המשחק אכן יש משמעות למזל (ז"א אם הממוצע של שחקן יהיה משמעותי גבוה יותר לאורך המשחק מהשחקנים האחרים, אני חושב שזה בהחלט ישפיע) אבל לארוך זמן (15 עונות = 15 זריקות של שלוש קוביות כל פעם) הממוצע נשמר או לפחות ההבדל קטן מכדי להיות כל כך משמעותי ואכן יש משמעות לטקטיקה

Sir Schmoopy

New member
כיף בהתחלה אבל נשחק מהר

אני מאוד נהניתי ממנו בהתחלה, גם מהמכניקה וגם כי יש לו את הלוח הכי יפה שאני מכיר. הבעיה היא שגם עם ההרחבה, אחרי כמה משחקים האסטרטגיות שלנו פחות או יותר קבועות וברורות, וזה נהיה משעמם.

C r o n o

New member
אבל זו, לדעתי, הבעיה עם רוב המשחקים בסגנון

לפי מיטב הבנתי אפילו פורטו ריקו המהולל הופך לדי מונוטוני אחרי מספר משחקים. ככה זה כשאלמנט האקראיות נמוך מאוד. תוך כמה משחקים נמאס לך ממנו?

sonde

New member
אכן ניתן להגיד זאת על כל משחק

בגלל זה, גם במידה ואנחנו מאוד מתלהבים ממשחק חדש שמגיע, אנחנו נמנעים מלחרוש אותו. משחקים שלוש ארבע פעמים, נותנים לו לנוח על המדף וחוזרים אליו אחרי תקופת צינון. כך פחות משחקים מאבדים את ארכם. בנוסף ב- KINGSBURG הרעיון הוא לחבר כל פעם תוספת אחת או 2, כך שכל משחק הדברים שונים. לדעתי אחרי זמן עם הבסיס התוספת מגדילה את אורך החיים של המשחק.

למעלה