דעות לכאן ולכאן . . .

אץ קוצץ

New member
אין לי מושג מה זה "אצלכם"

אבל אני יודע שראש ישיבת "דרך ה" מתייעץ עם הרב שטיינמן על כל צעד ושעל. מה בחור צריך לעשות בעולמו זה נושא לשרשור אחר. בכל מקרה תגובתך נשמעת מושפעת מהשיטה הבני ברקית [הלא יהודית לדעתי] לצעוד אחרי הכבשה שבראש העדר ויקרה מה שיקרה. מסיפורים על "גדוילים" קצתי מזמן, עוד לא מצאתי סיפורים שמתארים את העבירות שלהם, "החכם מכל אדם [שלמה המלך] אמר 'שבע יפול צדיק וקם'. והטפשים חושבים כי כונתו בדרך רבותא, אע"פ ששבע יפול צדיק מכל מקום הוא קם. אבל החכמים יודעים היטב שהכוונה היא שמהות הקימה של הצדיק היא דרך ה'שבע נפילות' שלו." [רבי יצחק הוטנר זצ''ל אגרות ה"פחד יצחק" קכח]

מיידלע19

New member
לא התכוונתי

לצעוד עפ"י העדר... מורה אחת לימדה אותי בשיעור פדגוגיה שכשמחנכים צריך לחנך לנער לפי דרכו.. ויש פירוש אחד שלא זכור לי של מי שאומר על פי טבעו ומזלו.. זה הפירוש הידוע שאם נולד במזל מאדים יהיה שוחט מוהל או ח"ו אם הוא רשע יהיה שו]ך דמים.. ומורה זו היא בני ברקית ואפשר לומר שהיא ממש מבינה לנפש האדם... לי אישית קרה הרבה פאשלות איתה... כמו שהיא ראתה אותי עם פון לא כשר, או עם חולצה לא בדיוק מתאימה.. וכמה שהיא בני ברקית היא לא דיברה מילה!! והיא ממש בני ברקית.... אז.... ודבר שני אני שמעתי פירוש יפה ל"שבע יפול צדיק"... שזה כך שבע יפול.... אבל צדיק? וקם... - צדיק, מי שקם...

דעתי

ישיבת דרך ה מקום מצויין. מה שהציבור החרדי ברובו לא מבין והיום יש לזה יותר מודעות זה שלא כל בחור מסוגל לשבת וללמוד!!! חשוב לדעת, עדיף שבחור יעשה משהו עם עצמו וירגיש שהוא עושה משהו עם עצמו מאשר שהוא יהיה רשום בישיבה אבל ירגיש שהוא לא ממצא את עצמו. מה עדיף? בחור שנקרא לומד אבל הוא כל היום מסתובב וכו... או בחור שאוקי יצא מההגדרה של לומד אבל עדיין קשור לאיזה מסגרת תורנית אפילו כמה שעות ביום. בעיני סתם ככה אדם שלומד יום שלם הוא לא מעריך כל שעה של לימוד כמו אדם שיש לו שעתיים לימוד ביום. זה השני כל דקה מנוצלת.

שומר 23

New member
הנקודה הסופית היא

שזה מיועד לחברה שעוד לא הגיעו להבנה שאתה הגעת. אבל יש המון במה שאתה אומר..

תראו אל תשכחו

שיש פה אלף סגנונות ואלפיים דעות כל אחד חושב שהדרך חיים שלו היא הכי נכונה אני לא פוסלת אף אחד אבל גם אף אחד לא יתן לי הרגשה בחיים שהוא יותר טוב ממני כי לבסוף כולנו נמצאים באותו מקום.................

אץ קוצץ

New member
דעתי בנושא

אני מכיר את הבר מיום היווסדו ואת המפעילים. עשרות אם לא מאות בחורים נעזרו בצוות שם, חזרו לישיבות, השתקמו וכו' מה לדעתך נקרא "בחורים ירודים/ מקולקלים" ? האם בחור שלא מקבל מספיק תמיכה רגשית בישיבה ומקבל אותה שם נקרא "מקולקל" ? לדאבוננו להרבה בחורים חסר אוזן קשבת וב"בר דעת" הם יכולים לקבל אותה. אם לך אין את הצורך הזה, אשריך! רוב בחורי הישיבה שם [לדעתי] לא יודעים איך נראה מועדון מבפנים , והם חוזרים לישיבה אחרי הבר. בחור שכן ילך למועדון אין לכך שום קשר לבר !!

מWIי

New member
אני איתך!!! צודק בכל מילה....

נראה לי שנפגש שם היום.... סיכמנו?

אץ קוצץ

New member
לא בטוח שאהיה שם

בכל מקרה אני לא בטוח שיש לך לחפש שם. אם אתה מרגיש זקוק לזה תוכל תמיד לבוא לראות שם את חקר האמת..

מWIי

New member
וואלה. זה הפתעה! גם חקר שם?

אני מעריץ!!!!! אוהד נלהב...

אני לא בא לצעוק עליך...

אבל רק לבקש לא ללכלך סתם על מקום אני לא יודע אם היית שם או לא וכמה היית שם? מה שאני רוצה לומר בבקשה כל הבנות אתם לא הייתם שם ולא תהיו בבקשה לא לדבר נגד וכן גם כל הבנים שעדיין לא היו שם ב.אני הייתי שם והמקום לדעתי חיובי כל החסרונות שהוא כתב לא נמצאים בכלל להפך אוירה הכי טובה שיש ג.באמת אני חושב שאם יש כאן בחור שלא מסתובב בעיר ובמקומות כאלו עדיף שלא יגיע כי זה יכול רק לגרור אותו.

למה ``עדיף שלא יגיע``?????

אבל זה מקום חיובי לטענתך?! עדיף, כדאי, רצוי שיבואו לשם בחורים, זה מקום טוב... אלא מה... גם אתה יודע שהמקום הזה בתכלס רק הורס יותר מאשר מתקן.

תבין!

המקום עצמו הוא טוב מאד,רק זה נמצא בעיר והעיר כל אחד מסכים שזה מקום רע לכן מי שבין כך מסתובב מצוה שיבוא אבל מי שלא חבל שיעבור דרך העיר ויטמא את העניים, הבנת???

מהכרות שלי מהצד השני של המתרס

זאת אומרת מהצד של העומדים מאחורי חיזוק העניין, ``בר דעת`` נועד אך ורק לנוער הצריך אוזן קשב ותמיכה לפני הידרדרות תהומית... ואין בזה משום לטהר את השרץ כשבמוצהר הקהל יעד הנ``ל הוא היעד.. וה` יגדור !

אולי עד מחר 1

מה שכתבת זה הכללה, כנראה מחוסר ידע. אתה כנראה לא מבין מספיק בחינוך (אני גם לא..) וגם לא בהשקפה ... ולא שאני מכריע בעד או נגד הבר. גדולי ישראל מחליטים בדברים גדולים כאלה, וודאי שאף אחד מהבעלים של זה לא פתח אתזה כדי להנות שם...

למעלה