דעות לגבי מעבר לקטנוע

elibs2306

New member
דעות לגבי מעבר לקטנוע

שלום לכולם :)

בימים אלה אני בלבטים רציניים בנוגע לקניית קטנוע.

ככל הנראה אתחיל ללמוד באוקטובר. לא סגור עדיין איפה, אבל זה יהיה כמעט בוודאות חיפה או ירושלים (עליות, חורף וכו') עם סיכויי קטן לתל אביב.
עד אז אני עובד כמעט כל יום (כביש בינעירוני בצפון, מרחק של 10 ק"מ לכיוון).

כרגע אין לי כלי תחבורה. קצת נמאס לי מהתחבורה הציבורית ומהמחסור בהתניידות עצמאית. לגבי רכב, כרגע אני עובד, אבל כשאתחיל ללמוד כנראה שלא אעבוד (לכל הפחות בשנה הראשונה), ככה שאני חושב שיהיה לי קשה מאוד מבחינה כלכלית להחזיק אוטו...

הדילמות הן כאלה:
1. הוריי, שכמובן אינם מתלהבים מהרעיון, מנסים לשכנע אותי שאמתין עד שאדע איפה אלמד. כנראה שאדע סופית רק בקיץ, כך שחבל מבחינתי שאפסיד את החודשים הקרובים של הנוחות ואולי גם להשתפשף ולקבל ניסיון על קטנוע בשטח שהוא מוכר, להבדיל מירושלים/חיפה, בהן אני לא מכיר את הכבישים, בייחוד עם העליות והכבישים המהירים יחסית להיכן שאני גר.
חשבתי על כך שבכל מקרה, לכאן או לכאן, 125 יענה טוב על הדרישות (נסיעות לאוניברסיטה, לסידורים בעיר וכו'). אציין שאני לא אדם גדול (65 ק"ג), אם זה משנה מבחינת הנפח והיכולת בעליות...

2. כמה להערכתכם יעלה לי להחזיק קטנוע 125 לחודש? כמובן ללא הוצאות הקנייה. האם זה משמעותית עדיף כלכלית על רכב קטן?

3. ובכל זאת... מבחינת הבטיחות? והחורף? אלה החסרונות העיקריים שאני רואה לנגד עיניי כרגע. האם הם לא יתקזזו עם ההוצאות הגבוהות יותר של רכב? (נוחות וכו')

הידע שלי בתחום שואף לאפס, אז אשמח לעזרה :)

זרגרי

New member
ע"פ הנתונים שכתבת..

נראה לי שיצא לך באיזור ה200 ש"ח בחודש (בכלל לא בטוח, זה תלוי בהמון דברים, אבל ככה באופן כללי)
תקנה מובי של קימקו, אמין, לא יקר, עושה את העבודה כמו שצריך.
אם יהיו לך שאלות יותר ספציפיות, בשמחה.
בהצלחה!

אם פי 3

New member
בעליות לאוניברסיטה

בחיפה, 125 הוא קצת קטן. אפשר לעשות את זה, אבל אתה איטי משמעותית מרוב התנועה (במיוחד בעליה מנשר, שמתאימה למי שמגיע מחוץ לחיפה) ש"טסה" שם וזה מסוכן, במיוחד שבגלל הפיתולים, רואים אותך די ברגע האחרון.
אם אתה מתכוון לעשות את זה על בסיס יומיומי (ולא לגור בחיפה), הייתי מכוונת ל-250.

מבחינת רשיון - בכל מקרה עדיף לעשות A1, מה שמאפשר לך גמישות ולא מכתיב לך להשאר ב-125.

מבחינת הוצאות: החסכון הגדול הוא בעלות הרכישה. סכום שאתה יכול לקנות בו קטנוע 250 משומש במצב טוב, יאפשר לך לקנות רכב ענתיקה שעלול להסתבר כשוכן מוסכים, ובור ללא תחתית מבחינת הוצאות.
מעבר לכך - עלות הביטוח משמעותית יותר גבוהה בקטנוע, ותלוי בפרמטרים האישיים שלך (בדוק במחשבון ביטוח) עד כמה זה מאזן את ההוצאות השוטפות לעומת רכב. דלק יותר זול בהרבה.

מבחינת בטיחות - כן, יש בדו"ג סיכונים שאין במכונית, אבל יש גם יתרונות (ראות טובה יותר, ריכוז יותר גבוה, זריזות ויכולת חמיקה יותר טובים). יש גם חוסר-נוחות בתנאי מזג אוויר שונים (חום (במיוחד אם אתה מקפיד על בטיחות, ורוכב עם מעיל, כפפות וקסדה מלאה בכל מצב - וזה מאד מומלץ), קור, גשם, רוח(*)...), אבל במצב הפקקים באיזור חיפה כרגע, אם אתה מתכנן נסיעות יומיומיות, היתרון של דו"ג הוא עצום.
אישית - מעט ימים גורמים לי להשאיר את הקטנוע בבית, ולנסוע באוטו, למרות שלי זה בחינם (ליסינג...).

(*) קח בחשבון, שבאיזור האוניברסיטה יש "מנהרת רוח", והרוחות שם ממש מפחידות לפעמים. המזל הוא שזה לפרק דרך לא ארוך. כמו כן, עם קטנוע, תוכל להכנס לקמפוס ולחנות בפנים, בעוד ברכב ככל הנראה תצטרך לחנות בחוץ ולהכנס ברגל (ושוב - למרות שלי דווקא יש אישור כניסה ברכב, אני עדיין מעדיפה את הקטנוע).

RoyceGracie

New member
אני סטודנט בירושלים וממליץ בחום

על קטנוע, היה לי דיוק 125 שהסתדר מצויין עם ירושלים, לא הייתה שום בעיה להגיע לאוניברסיטה.

גם שקטנועים מקבלים תו חניה בחינם לכל החניות באוניברסיטה, כך שזה פינוק רציני (וכל הבחורות רוצות ממך טרמפ אז בכלל פינוק)

kalorit35

New member
החיים הופכים להיות קלים ופשוטים בהתנהלות

אני מאוד ממליץ ,יש כאן מרכיב עצום של נוחות פרקטיות וחיסכון אדיר בהוצאות .
כל הסידורים ואמצעי ההגעה פתאום מתקצרים לך באחת .

לך על זה !

elibs2306

New member
תודה רבה לכולכם! שאלות נוספות..

קודם כל, תודה רבה לכולכם על ההיענות המהירה והמפורטת :)

שאלות נוספות שקצת מטרידות אותי..

1. בנושא הגניבות - בהנחה שיהיו מדי פעם סופ"שים (פעם בשבועיים בערך) שאצטרך להשאיר את הקטנוע בחניית הבניין (ובתור סטודנט כנראה שלא תהיה לי חנייה פרטית) ולחזור למשפחה בצפון בתחבורה ציבורית - האם צריך לחשוש? שוב, אני לא מבין הרבה, אבל זה נראה כאילו קטנוע זה משהו שהרבה יותר קל לגנוב.. האם זה באמת כזה קל? האם זה נפוץ? מה עושים נגד זה? האם נהוג לבטח בביטוח שכולל גניבות?

2. כל כמה זמן עושים טיפול בקטנועים? מה טווח המחירים?

3. חבר שרוכב אמר לי שאם בסוף אעבור לירושלים, יהיה לי בעייתי להעביר את הקטנוע מנהריה לשם. האם יש בזה משהו? הוא התייחס לבעייתיות שכרוכה גם מהבחינה בטיחותית וגם מבחינת יכולות הקטנוע...
כמובן שאני מדבר על נסיעה חד פעמית. את החזרות הבייתה לסופ"שים אני אעשה בתחבורה ציבורית/טרמפים...

שוב, תודה רבה על ההיענות :)

פרארי1

New member
תשובות נוספות

גניבות קטנועים אכן מתרחשות, לצערינו ואין אפשרות למנוע אותן לחלוטין.
אתה צריך להקשות כמה שיותר על הגנב המזדמן, בטח כאשר אתה משאיר את הקטנוע לסופ"ש.
יש מנעולים, יש אזעקות, יש כיסוי, כולם אמצעם מקובלים שלא יעצרו את מי שהחליט שיגנוב את הקטנוע ויהי מה, אבל בהחלט ימנעו חלק לא מבוטל מהגניבות המזדמנות.
מה שבאמת יתן לך לישון בשקט זה ביטוח מקיף, אבל הוא לא זול ואני לא יודע אם משתלם לקטנוע 125, אולי מקיף מצומצם נגד גניבה ושריפה בלבד (לא יכסה נזק לקטנוע אם חלילה תחליק ותשבור פלסטיקה יקרה).

טיפולים מתבצעים במרווחים של 3000-4000 קילומטר, בהתאם לדגם.
עלותם נעה בין כ-150-200 לטיפול קטן ועד אלף ויותר לגדול, שוב משתנה בין דגמים ויש גם טיפולים שניתן לבצע לבד כמו החלפת שמנים, פילטרים וכולי, אם יש לך קצת ידע טכני וידיים טובות.

אפשר לעשות נסיעה חד פעמית מנהריה לירושלים, זה באמת לא יהיה הדבר הכי בטוח.
אפשר גם באופן חד פעמי להזמין גרר בשביל ההעברה או אם אתה מעביר רהיטים וכדומה, לבקש שיעמיסו גם את הקטנוע בתוספת תשלום.

אם אכן תלמד בירושלים, נשמח לראות אותך בימי ששי בהם לא תיסע להורים, במפגשי רוכבים שמתקיימים ונועדו לאימון ושיפור הרכיבה.

למעלה