דעותיכם בבקשה

Styles Clasher

New member
דעותיכם בבקשה

שלום, רציתי לדעת למה אתם כותבים דוקא בPHP? איזו עדיפות יש לשפה על פני השימוש בג'אווה, פרל או ASP לדעתכם? האם אפשר בPHP לייצר ו/או לקרוא נתונים מXML? במידה ואני בוחר לעבוד עם PHP, כמה קל או קשה אחר כך להחליף זאת בג'אווה?

selalerer

New member
למה PHP?

הסיבה העיקרית שאני משתמש בה זה כי אפשר להריץ אותה גם על WINDOWS וגם על לינוקס. קוד אחד לכל השרתים. חוץ מזה יש לה כתיב שאני מוצא אותו נוח מאוד (על אף שלא עברתי שפה בגללו). על תמיכה בXML אני לא יודע, אבל אני כן יודע שאין פה שום קשר לJAVA. ה JAVA היא שפת תכנות לכל דבר, אין ממש קשר לטכנולוגיות צד שרת לאתרים כמו ASP וPHP על אף שהרבה פעמים משתמשים בJAVA עבור אפליקציות שרת לקוח.

Styles Clasher

New member
תודה על התגובה.

לג'אווה יש מרכיבים כמו סרבלטס וJSP אשר מיועדים לשימוש לתכנות שרתי אינטרנט. גם ג'אווה וגם פרל הן שפות שמתאימות לכל פלטפורמה כך שמבחינה זו אני לא חושב שלPHP יש יתרון. אשמח לשמוע (או לקרוא) עוד תגובות

SpecialNight

New member
Java

ל Java יש רכיבים מתאימים שיכולים בהחלט לשמש כעזרה בפיתוח אפליקציות לצד שרת כגון applets (לדוגמא צאטים,משחקי online וכו') אך אין זה התפקיד של Java לשמש כשפת צד שרת. אין כאן קשר של "עדיפות",אתה יכול לשאול מה עדיף,php או asp.net לדוגמה...אבל ל Java יש תפקידים אחרים.

Styles Clasher

New member
לא מבין למה הדה-לגיטימציה הזו לJSP.

יש לה פונקציונאליות דומה לPHP וכמובן היא נהנית מהיתרון שג'אווה היא שפה מונחית-עצמים. תחת המהדורה השנייה של ג'אווה לאנטרפרייז הפונקציונאליות נעשית גבוהה פי כמה מאשר PHP, ASP או כל דבר אחר...

nezek2003

New member
תראה

אם אתה מסתכל על הצד המסחרי שבעניין אז ללקוח עדיף PHP כי השרת עולה פחות כסף כי הרישיונות הם בחינם לעומת ASP שזה רישון אותו דבר לגבי ה MYSQL. לגבי ה .NET כמה שאני יודע יש שם הרבה מודולים מוכנים דבר שאני לא הכי בעדו בעולם כי הם "מכבידים" על העבודה מכיוון שהם כוללים את "כל האופציות" למרות שאולי אתה לא צריך אותם. מעבר לכך בנוגע ל XML יצא לפני שבוע PHP 5 גרסה חדשה ויש לה ממשק מעולה מאוד ל XML תסתכל קצת באתר שלהם ותראה אין עבדים עם SIMPLEXMP ...... תהנה

SpecialNight

New member
חלק קטן ממה שאמרת לא נכון כל כך

ב .Net אתה משתמש ב using כך שאתה מגדיר באיזה פונקציות אתה רוצה להשתמש ואם אתה לא משתמש בזה אז זה לא מכביד על כלום.

nezek2003

New member
כתבתי שאני לא בטוח

חוצמזה מה אתה מגן על השפה הזו מה היא של אמא שלך

SpecialNight

New member
לא,מה הקשר?

להפך,אתה מסית אנשים ללמוד php ע"י כך שאתה מציין עובדות לא נכונות בקשר לשפות אחרות.

nezek2003

New member
אנחנו לא גולשים קצת

חוצמזה שאני יודע מאנשים שעובדים ב NET שיש אובייקטים מוכנים לכל מיני דברים וגם לגבי השאר אני אמרתי שאני לא בטוח!!! (שזה אומר שיכול להיות שאני טועה) מענין מה עונים אנשים אם שואלים את אותה שאלה רק להיפך בפורום NET??? אני אישית לא בעד האובייקטים המוכנים כי 1)אתה לא יודע ב 100% מה יש בפנים 2)אתה לא יכול ללמוד ממה יש בפנים 3)זה קצת מוריד מרמת המתכנט (לדעתי) כי יש הרבה מוכן ולא צריך לעשות אפילו אם זה עבודה שחורה מישהו בונה לעצמו את האובייקטים שלו פעם אחת ועובד איתם ב PHP שזה דבר שאפשר לעשות גם ב NET מעבר לכל זה אני לא ממש מכיר את הטכנולוגיה הזו מעבר למה ששמעתי מצטער אם פגעתי בך בצורה כלשהי... אל תקח ללב...לא בכוונה

Styles Clasher

New member
חחח, בכלל לא שאלתי על דוט נט... ../images/Emo13.gif

אבל תודה לכם על התשובות.

SpecialNight

New member
זה בסדר אחי לא נפגעתי..

הממ היופי ב .net זה שיש לך את הבחירה בין אם ליצור את האובייקט בעצמך לבין להשתמש באובייקטים מוכנים ש .net מציעה. הממ ב msdn גם מספרים לך מה יש בפנים

Mr Boggy Man

New member
למה php?

כי היא נוחה, זולה, איכותית, וקוד פתוח יותר מasp. זה למה.

למעלה