דעה

d a n i e l s 5

New member
רק על עצמי לספר ידעתי :)

ושוב ממשיכה את אותה שיחה שהיתה לי עם אותה אשה בעקבות השרשור ההוא ועוד כמה ..... היא טענה , שכאן ע"ג הפורום לא תמיד צריך להגיד את הדברים הקשים , מה שבחיים בגלל ההכרות זה אפשרי ...אני אמרתי כמובן שלא ....אני טוענת שברגע שאת מביאה נושא לדיון פומבי ...אין שום סיבה בעולם שאני אכתוב אחרת ממה שאני חושבת אין שום סיבה בעולם שכאן אני אלטף ובחיים אני אתן אגרוף . (זה לגבי הדיעות השונות) אם את שואלת אותי כאן בכתובים ניהול הדיונים הוא יותר נעים ולו רק בגלל ש....כאן לא נכנסים לך לדברים, כאן את כותבת את דעתך , אני קוראת את כולה, ורק אז מגיבה.....(לפעמים גם סופרת עד 10 לפני שאני מגיבה). בחיים....הרבה אנשים בכלל לא מאפשרים לך לסיים את המשפט , כי מאוד מאוד חשוב להם להשמיע את דעתם כמה שיותר מהר ובעיקר בקול :) . אני רוצה להאמין שמה שאת (או כל אחד אחר) כותב כאן ...זה באמת מה שהוא חושב . אני כן בעד מה שהערס כתב למעלה...להביא דיעות מנוגדות בכדי ליצור דיון , בכדי לשמוע מה ואיך אנשים חושבים על זוית ראיה אחרת ....אני כן בעד (בכל דיון) להביא את הצד האחר .....זה מעורר שיח, זה מעורר את המחשבה....זה העניין :)

יערית

New member
ומוסיפה עוד משפט חשוב ברשותך ג'ינה

לכל הדיונים כככל ובכלל יש כלל.

רק על עצמי ידעתי לספר..גם

חצי מהאנשים סביבי לא מכירים אותי...כמו אלה שכאן בפורום.. וזאת בהנחה שם למדו לקרוא אותי נכון.. כאן..הכרתי את עצמי.. כאן אכתוב בדר"כ מעצמי.. מכאן לקחתי לחיים בחוץ.. מעבר לכך.. שלא ממש חושבת שיש הבדל לפחות אצלי בין החיים בחוץ לכאן.. חוץ אולי מיכולת ניסוח טובה יותר מאשר בשיחה בעלפה... ואולי עניתי בכלל לשאלה במקרה..למה אני עוד כאן..

שאלה מעולה, תשובה ברורה!!

מתאר לעצמי שאת יודעת את התשובה על השאלה.. האם אנשים בפורום, אומרים בדיוק את מה שהם חושבים ובאותה צורה ואותם מילים בהן היו משתמשים גם בחיי היום יום...?? לי התשובה ברורה.

לי ..

היא הכי ברורה... השאלה היא.. כמה מעיזים לחיות את החיים שלהם בדיוק לפי צו ליבם וצו לשונם...????????? מעט ביותר. זכיתי מההפקר מסתבר... מעולם לא פיקפקתי לשניה בכתובים שלי, בדיעתי, ובהתנסחות.. אמה מה.. כל אחד בוחר לקרוא את זה מהזווית שהכי מתאימה לו ולקחת את זה בדיוק היכן שזה מתלבש עליו. האסרטיביות, ההשתלחות, הכתיבה הברוטלית, הסיגנון, אוצר המילים, הנושא והנשוא... הם חלק אינטגרלי מהאישיות... לשניה לא מסתירה את השילוב המנצח הזה.... כישרון מולד שכמוני..

ערסlight

New member
אישי

אין זה מדרכי, להתלהם ולהכנס לעימותים אישיים בפורום. אני כותב את דעותי תחת ניק קבוע ולא נכנס לוכחנות. [השירשור עם חיפושית היה דיון ולא ויכוח] אבל היה גם "אקסייטרית והנגררים". אין לי בעיה עם השירשור עצמו [וחבל שנימחק] אבל... הותקפתי אישית [הייתה איזו הזדנבות מתמשכת אחריי מתוך רצון להציק] ועשיתי נסיון אחר להתמודד [מעבר להתעלמות], לפעמים שווה לתת מכה מדודה אחת ולראות מה יצא. דווקא היה יעיל. אילולי הגבתי גם כנראה לא הייתה מחיקה. גם זה משהו שאפשר ללמוד ממנו. לבקר אותי עניינית על התכנים והסגנון. [בוטות, התנשאות וכדומה] - לגיטימי לחלוטין.

d a n i e l s 5

New member
תודה שזה היה שיעור/שירשור מאלף....

בכל מה שנוגע ל..... יחס גורר יחס :) תצטרף אלי לשיר...... אני ואתה , לא נשנה ת'עולם ......

מזל חי

New member
../images/Emo13.gif

בכל פעם שאני קוראת אותך אני דוקא מתחילה בחתימה שלך "נאה דורש נאה מקיים" ..ואופס...זה מתקשקש

roksan

New member
כשיש תגובה תוקפנית

צריך להבין שהתוקפנות היא לא אישית. אלא משהו שהעלית ,דרך למישהו על יבלת. התגובה התוקפנית בתשובה לדיעה שהעלית, היא לא אליך ולא עליך אלא על אותו תוקפן ואליו. ראיתי אנשים מגיבים ונגררים לאותו משחק תוקפני ובעצם מספקים שק איגרוף . אז פה הבחירה. אפשר להגיב על תוקפנות . אפשר להגיב בהומור אפשר להגיב בצחוק. או לא להגיב ולהמשיך הלאה איך מתפרשת אי התגובה? זא השאלה שלי.

יערית

New member
כל במה

שהיא עוד מימים ימימה נועדה להבעת דיעות באשר הם,כל אחד בטונים שלו,בשפה שלו והיכולת שלו לשכנע או להעביר מידע שהוא רוצה לחלוק אחרים בו,טוב אז לא חידשת כלום מעצם הרצון שלך לבאלגן,לא לכבד אחרים תוך שימוש במילים משפילות ובזויות ,פה למעשה כבר פיספסת את המטרה,לא מאמינה בלאנוס אנשים להקשיב/לקרוא בכל דרך שהיא העיקר שהיא מובעת,כן מאמינה שיש דרכים שבו ניתן להעביר מסר גם מבלי לערער את דעתו של האחר ולהזרים אליו מידת פחד, לגרום לו בעקיפין יצירת מצב של מחשבה עם עצמו.

ערסlight

New member
אונס

אי אפשר לאנוס אנשים בפורום. גם אין מילים בזויות ומשפילות. מה שכן... יש התכוונות כזאת. וכשרואים אותה... רובנו מזהים אותה. ומי שלא מתכוון והובן אחרת? זו הבעיה של המבינים.

יערית

New member
ברור

ובוא לא ניתמם ,בטח שיש מילים בזויות ומשפילות-לקרוא למישהי פרחה זה משפיל, לקרוא למישהו חולה נפש בגלל עקשנותו או בגלל שהוא פגוע,לרדת עליו ועל חייו האישיים,זה הרבה יותר מביזיון ושפלות,זה פשע. את הגבולות האישיים כל אחד שם לעצמו או שמנהל הפורום עושה זאת במיקרה ואין ברירה.

ערסlight

New member
צוחק

זה מצחיק לנתיחס ל"פראחה" כעלבון ממישהו שקורה לעצמו ערס. יתר הדוגמאות לא מיוחסות אלי... ככל שאני מודע.

יערית

New member
בתגובה הזו שלך

הפכת את הדיון עצמו לדיון לא אמיתי,לדיון שבו מתייחים קצוות ופינות לשם "ההומור", עצם הבחירה שלך בניק "ערס" עדיין לא נותן לך את הלגיטימצייה להשתלח באחר/ת ולקרוא לה פרחה או פרח בעקבות השפה שלה שלא מוצאת חן בעינייך, את האמת שאתה יכול לכתוב מה שבא לך איך שבא לך,אבל זה רחוק מלכבד את עצמך וגם יכולצלהמחק ע"י ההנהלה או סתם לקבל תגובות מתלהמות מהקורים, או סתם לצרף יותר קוראים למועדון המעריצים. לקחת את הרעיון של התגובה שלי כמשהו אישי-זו לא היתה כוונתי במיקרה הזה חשבתי לנכון להביא את הכתובים שהיו השבוע,אבל לא משהו אישי כך גם יתר הדברים שכתבתי, דיון כדיון צריך להיות כללי תמציתי ועיניני ולא ממוקד אלא אם כן זה דוח שיח,אז אני בטח אומר הרבה יותר משכתבתי כאן(ואני יודעת לדבר
) המסר שלי:במקום שאחד צוחק,אחר יכול לבכות.

ערסlight

New member
יערית

לגבי ה"פראחה" התיחסתי כבר בשירשור הזה [בתגובה לדניאלס]. בכל מקרה מדובר בחריג [את קוראת אותי כבר לא מעט] ולגבי היתר... לא ממש הבנתי.

יערית

New member
אני יודעת

ומשום ש"עקצו" אותך קודם לא ציפיתי לתגובה כזו ממך:). לגבי השאר זה בלה בלה בלה,שהדיון הוא לא אישי כלפייך או כלפי מישהו אחר,הוא כללי תוך כדי הבאת דוגמאות מבלי לתת דגש לניק שכתב כזה או אחרת. למה פרחה עם א' אה? פְרֵחַה-הא' זה רק במידה וההיגוי נשמע רַאַ

כל כך צודקת...../images/Emo140.gif

מתאר לעצמי שגם את ההסכמה הזאת של לדברים שלך י.."מישהו" יפרש כעקיצה.. שיהיה, זה רק שלו.. איך אפשר שלא להסכים ל.. "עצם הבחירה שלך בניק "ערס" עדיין לא נותן לך את הלגיטימצייה להשתלח באחר/ת ולקרוא לה פרחה או פרח".. והמסר שלך...

סיכום עד כאן....

הפעם לשם שינוי, אביא דברים בשם אומרם... מראה מראה - "...רצוי שלא להעליב בשומקום אפחד..." פשוט ואמיתי - "...שמירה על איזו שהיא רמת כתיבה שלא תבזה את זה שכותב..." יש שקט - "...חשוב לכתוב את מה שחושבים, אבל לא לפגוע..." מיכלי - "...והכותב ימנע מללעוג..לקלס..לקלל...לעקוץ ולכתוב בשפה גסה..." לימונדה - "...דעה אפשר להביע בצורה ברורה מאד, גם בלי "להקטין" או "להסתלבט" על מי שחושב אחרת ממך..." נוגה - ."..חשוב שנקפיד להתייחס בכבוד אחד לשני ולו כבוד בסיסי של אדם לאדם..." דניאלס - "...לזכור שהוא אנושי ....לזכור שאני צריכה לכבד אותו במילים שיאפשרו לו להבין ..." יערית - "...לא לכבד אחרים תוך שימוש במילים משפילות ובזויות..." אין לי יותר מה להוסיף....

למעלה