דעה

d a n i e l s 5

New member
מחייכת....הבאת כאן דוגמא קלאסית...

אתה כותב לטוטאל "אתה לא פעם יצאת באמירות, אבל לא פגעת באנשים".......אני בטוחה שאתה חושב כך (ועוד אחרים), כי ככה בחרת לקרוא אותו מהמקום שלך...הנימה של "לא נעים אבל לא נורא.".... אני יכולה לספר לך בוודאות ...שאותן אמירות שאתה בחרת לקרוא כך , היו לכמה אנשים אמירות בוטות , עד כדי כך שהם הפסיקו לכתוב כאן....(מספרת רק מה שנכתב כאן ע"ג הפורום).... תגיד שזאת לא דוגמא קלאסית.... הכי קלאסי :))))) והנה לך ההוכחה שמה שבוטה בעינך לא בוטה בעיני האחר ...בלי קשר לסוביקטיבי/אוביקטיבי....ככה AS-IS

קלאסי זה בטהובן..

שום דבר לא דוגמה קלאסית... אם הייתי חושב שטוטל כותב כמו ערס האמיני לי שהייתי כותב לו בדיוק אותם דברים.. אף אחד פה לא חסין.. גם לא אני. זה לא שערס כתב משהוא והתנפלתי עליו... לקח משהוא כמו שנה וחצי עד לתגובה הראשונה שלי..(ולא האחרונה). אני זוכה לביקורת מכם על מה שאני כותב ועל העמדה שאני מציג וזה בסדר גמור.. אין לי עם זה שום בעיה.. מבין בדיוק מה אתם כותבים, וברמה התיאורטית (בה אתם כותבים) אני חושב דומה לכם.. רק מה ..פה זה לא האקדמיה ולא מגדל השן... פה יש אנשים, בני אדם.. ואנשים רעים, או שלא יודעים רוע מהוא...צריך להראות להם. ואת תמשיכי לחייך תמיד...
, חיוכים טובים לבריאות.. שיהיה גם לך סופ"ש נפלא..

t o t a l

New member
אם כבר התיחסויות אישיות, אז....

פור דה רקורד- אני מאוד אוהב לקרא את ערס, מעריך מאוד את דעותיו, ולומד ממנו לעיתים מזומנות. אישית, ממש לא הייתי רוצה שהוא ישתנה. ועוד משהו ברמה האישית: כמי שמרבה להחשף כאן, נפגעתי פעמים רבות. הגיבו לי בצורה חותכת. דוקרת. מכאיבה. נעצו וסובבו. הפגיעה היתה שלי. מחוסר הבטחון שלי. מהפחדים שלי. מהשדים שלי. את חלק מהתגובות המכאיבות ביותר שמרתי. ואני מעיין בהם מידי פעם. קורא אותם בתושמת לב. חש שוב בפגיעה. ומשנן. לומד. מפנים. שואל את עצמי מה לקחת מהם ומה לא. ולוקח מהם, לפחות חלק. מי שכותב בפורום צריך לדעת שיקבל גם תגובות קשות ולא נעימות. זה חלק מהמשחק. ולתפיסתי דווקא משם אפשר לצמוח. שבוע טוב.

סוף דבר...

אותי הוא הפסיד כקורא..כתיבה כמו שלו גרמה לי לדלג או לרפרף מעל הודעותיו... לא יודע (וגם לא רוצה) לעשות את ההפרדה בין התוכן בהודעות שלו לצורה בה הוא מביא את הדברים. זו דרכי, ואני מוכן לשלם את "המחיר" על כך.. לגבי שאר הדברים שכתבת.. ..נוגע ללב. שבוע מקסים לך ולכולנו..

סתם

כתבת משו שנגע לי. לא זוכרת שאי פעם כתבו לך בצורה בוטה ולא יפה.(כניראה טועה כי אתה טוען אחרת) דווקא חושבת שכאחד הכותבים כאן יש הערכה רבה לכתיבתך...אולי לתרומה שלך ככותב בפורום, כאחת שאתה לא מסכים איתה בכלל וכאחת שקוראת אותך רוב הזמן קוראת המון ביקורת שלך..אך כתובה בצורה יפה ולא בוטה. אז רציתי להגיד לך..שאני דווקא נהנית לקרא אותך אבל ממש לא נהנית לקרא אנשים שממש פוגעים במודע ובהתלהמות בניקים אחרים ..ועוברים על כל כללי הפורום,משתלחים בי לשים רסן וכולנו יודעים בדיוק מי הם אז לבוא ולומר שיהיו תגובות בוטות..או לא נעימות..זה בסדר..תלוי איך ועד כמה לא נעימות..יש דרכים לומר את הדברים גם בלי צורך להיות גסים וברטוליים.

ערסlight

New member
ברוטליות

דווקא בשולי העניין. המילה ברוטליות שווה ל- שקיפות. אני חושב [מזכרון] שזה מצרפתית והכוונה לגלוי בצורה בוטה. יש זרם כזה באומנות וגם בארכיטקטורה. מרכז פומפידו בפריז, זה שכל קרביו גלויים לצופה מבחוץ נחשב לדוגמה טובה לסגנון ברוטאלי. וזה שרובנו צריכים פילטרים בכדי להתמודד... כבר סיפור אחר.

למילים יש המון כוח.

כוח לנחם כוח להתנקם כוח לפגוע כוח לת כוחות כוח לשנות כוח לתת מוטיבציה כוח לרמוס כוח לאהוב ברוטאליות איינה אחת מהתכונות שהייתי אומרת שצריך להתמודד איתו. לכן יש חוקי פורום. ויש כאן כמה מאוד ברוטאלאיים שיוכלים לתרץ את הרוע שפורץ מכל נקבובית עור..מקלדת..ואות שהם לוחצים עליה. כי הרוע נשפך מהם ומגיע גם למסך הקטן שכל אחד יקרא אז לבוא ולומר שקיפות? סליחה..עד שהמחק או שרביט הקסם מגיע..כל העולם ואחותו ראו וקראו את הברוטאליות בתפארתה! חושבת שגם אתה צריך להבין שיש קווים שאותם לא עוברים.

Ima Adama

New member
צודק - BRUT

אהבתי את הדוגמא שהבאת ואכן יש זרם כזה שכוונתו להביא את הדבר כפי שהוא ללא סממני תרבות כמו צמח בר, כמו שמורת טבע פראית שכוללת את העשבים השוטים ואת הצמיחה הלא מסוגננת\מעוצב\מתיפייפת. בהשאלה להתנהגות, קרי ללא צביעות וללא משוא פנים. וברמה האישית אני מעדיפה את הברוטלים על הצבועים\מסוגננים\מעוצבים - כי מה שחשוב להם זה איך הכתיבה שלהם נראית ולא תוכן דבריהם. ולמרות ההעדפה שלי ל"אציל הפרא", יש בהחלט מקום להיות רגיש ולדעת שיש אנשים שנמצאים במצב שזה לא הזמן להגיד להם את כל האמת הכואבת - סתירת לחי הגונה לא מתאימה לכל מי שנכנס לפאניקה. קרה לי והייתי נוכחת בהשתוללות של ילד שסיכנה את החברים שלו, היתה לי אפשרות או להחטיף לו סתירה אבל האינטואיציה שלי גרמה לי לחבק אותו ואני עצמי הייתי המומה שהילד פשוט השתתק ונרגע כבמטה קסם. ואני לא איש מקצוע בעליל.

Rinattt

New member
זאת...

התגובה שאהבתי, כל מילה בסלע
וכנ"ל חושבת גם שמתגובותיו של הערס אפשר ללמוד המון, חושבת שמי שלא אוהב תגובות של זה או אחר... מוזמן לדלג... :) שבוע מצויין.

אבל, אבל..

זה מה שיפה/מה שמסתתר מאחורי הניקים. לא מאמינה שבמציאות, אבל ממש במציאות אנשים נוהגים לפי "דרך ארץ" שיש כאן לרוב. מה גם שאנשים שנפגשו מחוץ לעולם הויטוראלי, אז העולם הויטוראלי הופך להיות חלק מהעולם המציאותי שלך.... וכאשר נפגשים יותר קשה לכתוב דברים אישיים, או להכניס אחד לשני. ואז כותבים, הכתיבה בעצם רוצה לומר יותר משוחדת ולא תמיד אובייקטיבית. בראשית דבריי כתבתי על היפה בעייני/מה שמדר הניק. הניק הוא דמות ויטוראלית, ישנם בו גם כמה מרכיבים פיקטיבים, חלקים של אופי שאין לנו. בוטות במציאות שאין לנו. אומץ שבמציאות אין לנו. קסם שבמציאות אין לנו. זה הניק של הכותב, יחד עם החשיפה של העירבוב, שלפעמים הוא מבורך. ומי שרוצה/חשוב לו להיות שייך, חלק מ... משתדל לשאוף לפולטיקה קורקט. לעניות דעתי? מסכימה איתך, להיות מי שאתה... הילד הרע, המתלהם, ה"לא מקובל", ואקסטרה.....

R a c h e li

New member
לוקחת אויר ....

בא לי להיות הבוקר טיפה לקקנית
אוףףףףףףף אמרתי ! יאללה שיהייה לכולנו שבוע טוב טוב נו הגבתי לא עיניינית אבל תודה שזה פוליטיקלי קורקט חחחחחחחחחחח רחלי כל יום לומדת משהו חדש

Rinattt

New member
קראתי בריפרוף...

חלק מהתגובות, קראתי את קצין וג'נטלמן ואת טוטאל בעיקר נזכרתי בי ומה היה לי ממזמן כשנפגעתי קשות מתגובתו של חבר פורום, כמה שנאתי אותו, לא יכולתי להתקרב אליו במפגשים. לאט לאט הבנתי שזכותו של כל אחד לכתוב מה שבא לו - זכותי להפגע מזה או לא. הוא פגע לי בול בחוסר בטחון הכי ענק שהיה לי אז, מהתגובה שלו אפשר לומר שלקחתי ללב והתחלתי לשנות דברים... אז טוטאל צודק, חושבת שמתגובות פוגעניות אפשר לצמוח ולגדול ביג טיים... יש כאלו שיבחרו להעלב ולברוח ויש כאלו שיתעוררו וישאלו את עצמם שאלות לגבי הפגיעה.

ויש את אלו שקוראים ולא מגיבים

כי לפעמים באמת עדיף לשתוק ולמה מצפים אנשים לדעתך שנחשפים כאן על בגידה למשל? או על הריון לא רצוי של אחד הצדדים? אנשים כאן מרבים לשפוט מבלי לחשוב שרגע שבהודעה תמיד חסרים עוד פרטים אבל תמיד!

זה העיניין....

"אנשים שוכחים שבהודעה חסרים פרטים...." ולכן כשמישהו פותח בהודעה עליו לקחת בחשבון שעונים לו לגופו של עיניין ולא מכירים אותו באופן אישי... לא מכירים את כל הפרטים... ולא יודעים שהוא בעצם (כשלעצמו) אדם מקסים.....ישנם הרבה מיקרים בהם ניפתחת הודעה ע"י מישהי שמאוד מעורה בפורום (גם מחוץ לוירטואליה) ושהרבה מהכותבים מכירים אותה באופן אישי.... ושוכחים שיש פה כאלה שאינם מכירים ועונים (כמוני למשל....) ואז מתחילות תגובות כמו...."איך את שופטת?"....."איך את.?" "ואיך את..." אז אנא.....קחו גם את זה בחשבון..... ואני למשל הייתי דווקא מיתייחסת לתגובות של אנשים שאינם מכירים אותי...ואינם מנסים לייפות את התגובה ע"מ לא לפגוע בי....אלא עונים "נטו"-מה שניקרא ולסיכום-מסכימה עם דעותיו של ערס-לאורך השירשור הזה

למעלה