דעה:

יובל 33

New member
דעה:

לאחרונה הצטרפתי אליכם ויתכן ותרמתי ויתכן ולא אבל אני חייב להגיד לכולכם \ ן משהו: חלק מבגרות של אנשים אחרי שהם מכירים את עצמם זה לדעת להקשיב ובעיקר לדעת איך להעביר ביקורת ואיך לקבל ביקורת. חלק ממהות האינטרנט בכלל ופורמים בפרט - לדעתי לפחות, זה לתת במה לאנשים לבטא את עצמם כל אחד בדרכו ובסגנונו. אבל החשוב מהכל בנוגע אלינו כולנו ב"בגרות אינטרנטית" היא לא לנצל את הכוח הרב הזה ולהשתולל עם תגובות כי בסופו של דבר מאחורי כל מסך , מאחורי כל הודעה יושב \ת אישיות עם אופי ועם תסביכים משלו. אנחנו פה משאירים הודעות לפעמים לא בשביל שהאחר יגיב אלא סתם אולי בשביל השיפוט העצמי שלנו. עלתה פה לאחרונה הודעה של X שתוכנה העיד על דבר מה לגבי אישיותה ואני לא מביע דעה כרגע. אבל הדרך של להגיב לדעתי , בעיקר אם זה לשלילה יכולה להיעשות גם דרך מסרים אישיים בדיון טיפה פחות פוגע . ראיתי הודעות שכל אחד פה מכיר את השני - אתם באמת מאמינים בזה? אתם באמת מכירים את אותה - X . לי קצת קשה להאמין . אנחנו בקושי מכירים את עצמנו. אני יודע שחלקכם התכוונו לטוב אבל אולי רצון לעזור בצורה כזאת קיצונית יכולה להיעשות במסרים באחד על אחד מבלי לשפוט את המקור במשפט שדה. הפורום הוא שלי , שלך ושלכם- של כולנו . חבל לגרום למישהו בעזרת מילה ,נכונה ככל שתהיה לא להיות פה . בואו גם לא נשכח - הפורום הוא להיכרויות ולדעתי פחות למשפטנות או לתמיכה נפשית. אתם\ן בהחלט מצטיירים לי כולכם כאנשים נחמדים עם רצונות טובים אך מאידך כקבוצה סגורה עם כמה משקעים אך על מנת שלכולנו יהיה נעים להעיר או להעלות תהיות נראה לי שלא יזיק גם למצוא את הדרך לעשות זאת בחוכמה . סתם דעה של לילה לבן שמחכה לי . ערב טוב לכולם והמון אהבה.

גנבת לי את המילים יובל 33 ../images/Emo45.gif

בדיוק באתי לכתוב על זה כי גם לי זה מציק לנוכח אחד השירשורים האחרונים... ביקורת זה בסדר אבל נראה לי שזה טיפה מוגזם, היסחפות כזו שניתן וכדאי מאד להפסיק אותה ולהמשיך הלאה לפני (אני מאד מקווה שלא אחרי) שבן אדם נפגע. זהו, נראה לי שהמסר שם הובן, יש דעות מגוונות ולי נראה שהנושא ההוא כבר נבחש מספיק. ערב טוב

צדקנות לא במקום

בטח לא כשנפתח שרשור נוסף ע"י אותו אדם, שבעצם ממשיך את הנושא אליו הגיע השרשור הראשי. יש פה טנגו - אדם שרוצה לכתוב ואחרים שרוצים להגיב לו. אתם לא רוצים להשתתף בריקוד הזה - זכותכם. אבל בבקשה אל תנסו לסתום פיות של אחרים.

יובל 33

New member
נטשה יקירתי הקשיבי נא:

לא סתמתי פיות ולא אמרתי לךאם צדקת בדיעה או לא. בסך הכל אמרתי שאנו , כל אחד מאיתנו ולא אני ואלא את יודעים מה היה המניע של X לכתוב. כבר אחרי התגובה הרביעית באותו שרשור היה אפשר להבין כמה דברים שאין לגשר עליהם בטח לא בסוג כזה של תקשורת ולכן אולי עדיף לפעמים להגיב במסר אישי. זה כל מה שאמרתי.

יובל

אם מישהו מפרסם הודעה ומבקש לא להגיב לו (גם זה קורה פה מידי פעם..) זה עניין אחד אבל כשאדם משתתף באופן פעיל בשרשור, זה אומר שאין לו בעיה שהשרשור מתקיים. מעבר לזה, שת'כלס מי שהחזיר את הדיון לכותרת היום היתה הכותבת בעצמה, ולא אף אחד אחר. כך שהיא רצתה להמשיך לדון בזה...אז הרעיון שלך אחל'ה רעיון, בתנאי שמעוניינים בו. אני אישית בהתחלה חשבתי שמיותר שזה שוב עלה לדיון, אבל בהמשך דווקא חשבתי אחרת, כי לפחות לי באופן אישי היתה הזדמנות חוזרת להסביר במדוייק מאיפה באות התגובות שלי ולהראות שגם אם אני לא עונה בחיבוקים ולטיפות (מצטערת , צביעות זה לא באופי שלי, ואני יודעת שהמילים שלי לא תמיד קלות) אני עונה סך הכל עם כוונה טובה, עם מחשבה, עם השקעה, עם ביקורת שאמורה להיות בונה ומסבירה כאילו הייתי מסבירה לאחותי.. בשלב שהבנתי שלא רוצים להקשיב לי, הפסקתי

נימשון

New member
הבחירה להשמיך לדון על זה מעל גבי

הפורום היתה של שני הצדדים. אין ספק בליבי כי אם X או Y היתה או היה בוחר לענות למישו במסרים אז הדיון היה עובר לשם אבל ככל הנראה שני הצדדים רצו להשאר מעל גבי הפורום. מאוד קל לבוא ולהפנות אצבע מאשימה למי שהיה נוקשה יותר ואולי "חזק" יותר בדיון הזה אבל במקרה הזה כמו באחרים בדיוק כשם שטל כתבה למטה יש שני צדדים למטבע ושני הצדדים היו פה שותפים במידה שווה.

נשמה

אפשר במסר אישי, ואפשר במסנג'ר, ואפשר בטלפון, ואפשר גם על כוס קפה. ואפשר גם להמשיך רק בשרשורי 'בוקר טוב' או סקרים או שרשורי אוף. אני למשל לא אוהבת סקרים או סתם שרשורי בוקר-ערב טוב או 'היום בא לי' ואני לא משתתפת בהם, אבל מעולם לא טענתי ששרשור כזה או אחר הוא מיותר או שכבר נטחן עד דק. לשרשורים יש חיים של יומיים גג. אחרי שהם מפסיקים לקפוץ אף אחד לא מגיב להם יותר גם כך. לא יודעת למה יש לי תחושה שלאנשים פה סתם מתחשק לריב משום מה

תשמעי, זו דעתי האישית../images/Emo26.gif

אני חושב שכשאת מקבלת ביקורת מהחברות הקרובות אלייך זה נשמע שונה מלקבל את אותו סוג של ביקורת מאדם אחר, במיוחד אם אופן הביקורת שלו מבוסס ומיועד להתססה או לפגיעה מכווונת באדם שאליו הביקורת מכוונת. לך מותר לבחור להיות בכל רגע שהוא עם מי שאת רוצה או מתאים לך להיות , השתלכות באדם מסויים במקום פומבי מעל דפי הפורום לא מכבדת גם אותך בנוסף, כי את יכולה בקלות לתפוס אותה לשיחה או לשלוח לה מסר באופן אישי ולא לבחור בבמה הזו . אני תוהה היום אם בחברה שלנו יש מספיק פתיחות לקבל את השונה? אם אפשרי לנו לקבל את מי שלא חושב או מתנהג כמונו? אני לא חושב שזה נכון לשפוט אדם מתוך טקסט כתוב בצורה מאוד לא אובייקטיבית בטח ובטח כשלא נשמע הצד השני. יש שני צדדים למטבע, לי נראה שכולם עטו על המציאה ולהצדיק את עצמם ולנסות להוכיח אותה. זו צדקנות
- בהחלט.

למה שאני לא אענה פה

אם אותו אדם *בחר* לכתוב פה?! אם היא היתה מתקשרת אליי או פונה אליי במסר -אז היה מקום שאני אגיב חזרה במסר. מעניין באמת לאן שלי נעלמה עכשיו כשכולם פתאום מצודדים בה

דווקא לך

לא מתאים להיות תמים יש דרך ויש דרך זה נכון אבל ממתי אנשים נוהגים בדרך שאתה מצפה לה? או ששכחת כבר את כל אלו שנכנסו בנו בעיקר כטרולים ואמרו את כל מה שחושבים עלינו בדרכים הכי מגעילות עד שהמנהלות הצטרכו למחוק? כשאתה פותח שרשור , אתה לא מקבל תגובות מכל הסוגים ובכל טון אפשרי מהמחבק ביותר ועד הרומס ביותר? לפחות בשרשור הזה אף אחד לא התחבא מאחורי שום מסיכה ביום שנבין שאנחנו לא יכולים לצפות מאנשים להיות כמונו, לחשוב כמונו ולהגיב כמונו, החיים שלנו יהיו הרבה יותר פשוטים

ההבדל הוא שהיא לא טרולית....

היא לא מישהו שנכנס לפה ללכלך ואז קורה מה שקורה. את יודעת מה? אני האמת מחזיק ממנה על החזקת המעמד אל מול הביקורת החזקה שהופנתה אליה גם באופן אישי. רוצים לשנות על דרך החשיבה שלה? חושבים שזה לא בסדר? סבבה לגמרי, אבל לשמור את הדברים האישיים מחוץ לפורום, את הפגיעות האישיות, את הניסיון השקוף להיכנס בה כי יש פה הזדמנות! לי לא עשו את זה? לך לא עשו את זה? אל תהיי את תמימה.

עשו את זה

ועוד יעשו את זה ככה זה כשאתה בפורום... והיא פה מספיק זמן כדי לדעת מה זה פורום ואיזה דברים יכולים להתפתח פה. אם לא היה מתאים לה, היא לא היתה פה. כשאני כותבת דברים, אני לוקחת בחשבון את כל התגובות האפשריות כשאתה כותב דברים, גם אתה עושה את זה גם אני מחזיקה ממנה וגם מכל היתר שענו בדיוק מה שהם חושבים בלי לדפוק חשבון מעדיפה סטירת לחי על דקירה בגב... וזו לא תמימות זה הפאקינג של הפאקינד של הריאליטי

טוף

אבל תכל'ס בסופו של דבר השירשור ההוא נהפך למאבק אישי, לפחות ככה זה נראה לי. מצד כמה אנשים בודדים שאולי לא היה להם משהו אישי כנגדה אלא ראו בזה הזדמנות להאדיר את שמם ולטפס קלות אל על גאוותם המרירה.

לא ניסו להתנגש בה

הגיבו לה קונקרטית כאחת שמכירה את טל קצתיותר מידי טוב אני יכולה להגיד שהכל שם נאמר באובייקטיביות. כשמישהו כותב משהו סגנון "התמלאו לי התחתונים בברטולין " הוא יקבל תגובות בוטות. אתה הוא מה שאתה מציג במדיה הזאת. כל אחד צריך לקחת אחריות על המילים שהוא מוציא מהפה עצוב לי שאתה מחזיק ממנה ניתנה לה הזדמנות לתקן והיא המשיכה בשלה בשיא הגאוותנות ודיברה בגועל נפש לאנשים שהגיבו לה היא הצליחה להגעיל אותי..ולי אין שום רושם קודם עליה אני בפורום בדיוק 3 ימים,אתה יודע את זה

להחזיק ממנה

הכוונה לזה שהיא עמדה מול כיתת יורים וזה לא קל ואף אחד לא היה רוצה למצוא את עצמו במצב הזה.. בכל אופן כשאני כתבתי שאני מחזיקה ממנה, התכוונתי לזה. מה אני חושבת על שלי באופן אישי, לא רלוונטי לא לשרשור הזה ולא בכלל. אני התייסחתי לסיטואציה המדוברת ולתגובות שלה, ותו לא

אני לא מחזיקה

ממישהו שעומד על שלו כשקוףףףףף שהוא יודע שהוא טעה זו גאווה לשמה זו פחדנות זה התקפה לצורך התגוננות הדבר האחרון שהיא עשתה זה לעמוד על שלה בעיניי

למעלה