דעה על ברדה.

redot

New member
דעה על ברדה.

ביום שני האחרון הייתי בחדר חזרות עם כמה חברים. מתישהו במהלך הלילה הלכתי לדבר עם הסאונדמן, מכר שלי כבר לא מעט שנים ובנוסף, מסתבר, אוהד חיפה שרוף. לעניינו. הבחור אמר לי, ואני נוטה להסכים איתו, שברדה הוא הבלוף הכי גדול של הכדורגל הישראלי בשנים האחרונות. בתור ריפלקס חשבתי לענות משו בסגנון "מה פתאום, הוא רק צריך להשתפשף" כשאני מדמיין את הריצת אמוק שלו בטדי בדרך לגול השני. אבל אחרי שהות נוספת של כמה שניות אמרתי לעצמי "וואלה, הוא צודק". מה אתם חושבים?

בעיני הוא על הפנים.

ובינתים, הוא רחוק מלספק שערים ותוצרת. עכשיו, תוסיף לזה את החלוץ "המרהיב" השני של הפועל (אוגבונה
) ותבין למה ההתקפה שלנו נראית כמו שהיא נראית. במקום שני הליצנים האלו יכלנו לקחת את מסודי וביטון ולסגור עניין.

תיקון טעות!

אני עדיין מחזיקה בדעה שברדה חלוץ בינוני. ההחמצות שלו עוברות כל גבול, ולרוב הוא מרגיז אותי יותר מאשר משמח אותי. אבל אתמול במשחק הבחנתי במשהו. כאשר ברדה אינו מנסה להבקיע שערים- הוא שחקן לא רע בכלל. היה לו איזה חילוץ כדור אחד נפלא בהגנה, והמסירה שלו לבאדיר לפני השער השני הייתה מצויינת. יכול להיות שברדה משחק בתפקיד שאינו מתאים לו? ייתכן שבמקום לשים אותו בעמדת החלוץ שבה הוא לא מסתדר, צריך להסיט אותו לתפקיד אחר? בתור חלוץ, שתפקידו הבקעת שערים- אני מאוד מאוכזבת ממנו. פעם אחר פעם הוא מחמיץ הזדמנויות. זה גרם לי לחשוב שהשחקן הזה הוא בדיחה. אבל כשהוא על המגרש ולא מנסה לשים כדור ברשת- רואים ממנו דווקא דברים יפים. מה אתם חושבים?

ואללה צודקת

הוא צריך להיות קשר קדמי הוא באמת יש לו מסירות נפלאות וחילוצי כדור טובים.

על האש

New member
דווקא במחצית השניה

שברדה הוסט לעמדת החלוץ , במקום קשר שמאלי. הוא הראה הרבה יותר ממה שהוא יודע (ע"ע הגול של באדיר,והגול של דגו). נכון שהוא מחמיץ הרבה,אבל הוא מתחיל להראות מהכישרון שלו,ובישול לבאדיר,וחצי בישול לדגו,אני מרוצה מהמשחק שלו,בעיקר במחצית השניה.

הוא לא מבקיע../images/Emo31.gif

סלח לי, אבל זה לא חלוץ. נכון, לפרקים יש לו הבזקי כישרון, אבל התפקיד שלו הוא להכניס שערים. ברגע שאת זה הוא לא מבצע, ובמקביל עושה דברים אחרים שהם יפים- זה מביא אותי לכתוב את מה שכתבתי למעלה.

על האש

New member
וכמה כבר ארביטמן,וקטן הבקיעו העונה?

וכנ"ל אמבמבה,ודוארטה,ועוד כ20 חלוצים בליגה?!. נכון שתפקיד החלוץ הוא להבקיע שערים,אבל גם בישולים הם מנת חלקו,ואת זה ברדה עשה בטדי ואתמול יפה מאוד,מה שחשוב הוא התרומה לחלק ההתקפי,ולעת עתה,בכך ברדהפחות עוא יותר מספק את הסחורה,הוא טכני בניגוד לאוגבונה. שלמרות שעשה מהלך יפה בגול הראשון אתמול,עדיין ברדה מספק את הסחורה,ואוגבונה... (פעם ב10 מחזורים). ליד חלוף טוב מאוגבונה,אני צופה לברדה לפרוח הרבה יותר,במיוחד שמשחקים עם שני חלוצים,ולווא דווקא עם אחד,לתשומת לב קשטן.

חולקת עליך../images/Emo13.gif

אמנם אוגבונה הוא עקב אכילס של הקבוצה, אבל ברדה רחוק מלהרשים. רחוק מאוד. מאוד מאוד.

על האש

New member
אני לא אמרתי שהוא מרשים

אמרתי שהוא מתחיל למצות את הפוטנציאל שעימו הגיע לקבוצה. ושוב זה לא צריך להתבטא רק בכמות הבקעת השערים,אלה גם בתרומתו לחלק ההתקפי. ומותר לך לחלוק עליי,אם כולנו היינו מסכימים,איזה עיניין היה בעולם?
.

נכון לעכשיו

ברדה יותר טוב מאוגובונה כי מרגישים אותו במישחק הוא עושה דברים חשובים ואוגובנה בינתים לא

תקשיב מנגל,

ברדה בטדי (כמו שאמרת) עשה דברים מאוד יפים.. זוכר את העקיפה ואת איך שהוא הקפיץ מעל קורנפיין? נא נא נא.............. הוא לא ניסה למסור לאוגובונה, הוא ניסה להבקיע. ואם אוגובונה לא היה שם לא היה גול. מה שאומר שבטדי היה מהלך יפה אבל לולא אוגובונה זה לא היה נגמר בגול. אני אישית לוקח את זה כמהלך יפה, והחמצה גדולה...

על האש

New member
אתה יודע...

לא הייתי בטוח במה שאתה אומר,וניגשתי לקישורי הפורום לשערים בוידאו,לבדוק את הנושא. ומה אומר לך,אני דיי משוכנע לפחות ממה שראיתי שוב,שהוא לא ניסה להבקיע.

redot

New member
הוא כן ניסה להבקיע...

זה שהוא נכה וזה היה נראה משו בין בישול לנסיון הבקעה לא אומר שהוא ניסה להבקיע. חוץ מזה, היה קצת מזל כי אוגבונה היה סנטימטר ורבע מנבדל. ההחטאות שלו נגד סכנין שבוע שעבר עלו לי על העצבים וכאן צריך לבחון אותו.

למעלה