דעה אישית

משגשה7

New member
מוזיקה

אני פה כי אני אוהב מוזיקה, אני מלא תלונות כי אתם יכולים יותר. כי יש לכם את כל הכלים לעשות את זה נכון. כי אתם מעדיפים לשחרר חומרים כלכך דביקים במקום לתת בראש. אתה יודע מה, אולי חבל שאתה חתום על כלכך הרבה שירים שם, לא משהו להתגאות בו. סלח לי על זה שלא עשיתי שיעורי בית, את האלבום רכשתי, אבל הוא נעלם עם הזמן. וכמו שכבר הבנת אני לא רץ לחפש אותו. זה לא בידיוק משנה מה גיא היה עונה לי, השאלה היא איך. זה לא משנה איזה סגנון מוזיקלי תופס עכשיו את גיא, עצם העובדה שהוא לא נופל שדוד לתעשיית המיינסטרים בארץ, עושה אותו לגיטימי. אין לי מה ללמד אותך, יש לך הרבה דברים ללמוד לבד. גם לי אגב, כל אחד לדעתי צריך ללמוד, אבל זה כבר פילוסופיה. יש לי בתכל'ס רק דבר אחד להגיד לך,אני אומנם בגיל שאני חושב שאני יודע הכל. אבל אם היית באמת מישהו, כמו מה שאתה מחזיק מעצמך("הייתי כמה שנים בחו"ל" אז למה חזרת?!), כל השיחה הזאת היתה מאוד מאוד פוגעת בקריירה שלך. אז שוב תזכיר לי מי יוצא טמבל? וזה נהדר שאתה מציג שאלות, ככה באמת יש לי מה לענות לך, ואין צורך להיות יצירתי.

Nova5

New member
ואללה... לא ידעתי...

"אתה רוצה דוגמא של הרכב שגדל על כל הפיית' נו מור אליס אין צ'יינס נירוונה וואטאבר, תכתוב בשורת חיפוש האהובה עליך את השם מרסדס בנד...." ואני חושבת: למה אני לא מצליחה להוציא ת'דיסקים שלהם מהמערכת...
נו, בואו לא נשכח שגם ג'קו גדל על אותם הרכבים בין היתר למי אני מספרת את זה? אתה יודע את זה בלי תזכורות שלי

TrojanRhin

New member
און, תודה על התשובה

לא היה צריך יותר מזה, מלהגיד שזה קשור לסולם. זה לא שאני מבין גדול (וגם לא מבין קטן) במוזיקה. אמרתי את מה שהרגשתי - שמשהו שם היה לא נכון - וקיוויתי שהדברים ייקראו על ידי מי שצריך לקרוא אותם, בתקווה שהשינוי שנכון שייעשה - ייעשה. אז אני שמח לשמוע שאתם עובדים על העניין. ואגב - יכול להיות שאם התגובה הזאת הייתה באה מלכתחילה, ולא הייתה יוצאת רק כשהדיון הזה קיבל פסים מלוכלכים קצת, הכל היה נחסך. אבל תודה בכל אופן, לטעמי, בזה הדיון בא אל סופו.

Nova5

New member
שמיים, בואי אני אספר לך מה אהבתי ../images/Emo202.gif

- יום היה מלא תוכן מעניין, מוזיקה טובה לרוב והרבה הומור. בקשר לירמי הוא בהחלט מילא תפקיד של "הילד הרע" או ייתר דיוק "המופרע" כמו שכתוב בספר. וג'קו אכן "ריסן אותו" בצורה די חמודה. ירמי הבטיח לנו סקס, סמים ורוקנ'רול – וקיים . בעיקר הוא היה נעול על סקס: התחיל מהוריו שעושים יוגה בערום, המשיך עם הזיכרון המתוק של שחר אבן צור על לימודי התיפוף של ירמי: שחר עשה תרגילים בחדר אחד וירמי - תרגילים מסוג שונה לגמרי עם המעריצות בחדר אחר. ירמי סיכם: "בסופו של דבר היינו דופקים בשני חדרים" . אחר כך הוא בירך את שירי מימון עם "הולדת הבת חוץ לנישויים" ושאל אותה השירי היא משתמשת בפלייבקים בהופעות עצמעות.. בנוסף הוא פה ושם "גנב " לג'קו ת'שידור ות'האוכל. קיצר – היה שמייח -אהבתי הופעה של גרוב רידמפשיין. נגנים מעולים. כל אחד ואחד. פשוט נפלאים. למרות שאני לא בקטע של הרכבים מנגנים קאברים. אבל בכללי אהבתי את הרעיון לנגן מוזיקה בכייף בזמן הפנוי מעבודה העיקרית שגם היא – מוזיקה. - שמחתי לראות את יניב זרוק ועוד יותר לשמוע אותו. נפלתי כשירמי שאל האם יניב הוא שכתב "אם ישכחך". נראה לי שאפילו אני כבר מוחוברת למקורות יותר ממנו... אגב לא ידעתי שיניב המליץ לבצע "מאבד אותך". ידעתי שיניב המליץ על "האם להיות בך מאוהב", אמר שזה בדיוק מתאים לג'קו בסולם. אפרופו – הסולם הנכון... אולי כדאי להתייץ אם יניב יותר... - מוטי ביקובסקי. היה נחמד. פה ושם יש לו שורות יפות מסוג: כשלבשת סוודר כחול ראיתי אותך בשמלה לבנה... . חייבת לציין שיותר התרשמתי ממנו כגיטריסט. - אירוח שהכי אהבתי היה אירוח של רועי ברקוביץ, אורי טסלר ואייל קצב. רועי – צלם הופעות רוק רבות. גם עכשיו יש תערוכה שלו באוזן וחובה עליי להגיע לשם סוף סוף. ברקורד שלו צילומים של ברי, פו פייטרס, אדי וודר וסרט דוקומנטארי על פרל ג'אם בדרך. אורי טסלר הביא כמה דברים מעניינים . והכי התרשמתי מאייל קצב. נתחיל מזה ששם שלו כל כך לא מתאים למראה שלו ולמקצוע – מפיק מוזיקאלי . זה פשוט לא יאומן. לקורא ג'קו יש לי דבר אחד להגיד: אל תפספס הזדמנות לעשות פרוייקטים איתו. יש מצב שזה האיש שלך. - קטע עם החיות אקזוטיות היה חמוד וקורע כאחד. פרטים שמורים במערכת. - "האחים והחיות" לא קלקלו רושם שנוצר אחרי השמיעה של החומר שלהם. הם טובים. -היה נחמד לשמוע את גילי כחלון ששר עם רועי סלע – האיש והאלקטרוניקה של ג'קו. אגב ג'קו הבטיח מספר מצומצם של ההופעות איתו. נקקה.... - את האירוח עם עמוס בן דוד עלה על כל הציפיות שלי. חשבתי: נו מה כבר יכול להיות?.. וגיליתי מקצוען, אינטליגנט וכותב די מבריק. השירים שלו חודרים ללב לאט ובטוח. - אהבתי מאוד סיפורים של מאיר כולדברג. על עבודה עם ג'קו בין היתר. אהבתי את הסיפורים של שחר אבן צור. את המוזיקה שלו – פחות. - קרקס של דולי – הופעה הכי טובה בעיר, ד"א - בשידור הזה. גם ירמי נשאר פעור פה. - פאנל נשים(נשמע דו - משמעי: נשים על הפאנל=]=])... יפעת ברזילי ועדי נוי, שלוליות ... עוד קבוצת אנשים שמנסים לבטא את עצמם דרך מוזיקה. שיהיה לכולן בהצלחה. חייבת לציין שאיילה אינגדשט שרה נפלא ומתנהגת בתבונה. נראה לי שגם ג'קו התרשם ממנה. -דנה ברגר . היה טוב. לידה קלה והרבה בריאות . - מור שטייגל. שני שירים בפריים. זה לא מובן מאליו שאת כאן... אבל מצד שני הם עדיין היו בלו"ז מצויין. - ג'נגו. הוא לא צריך ת'מחמאות שלי ולא יקבל. עדיף שינגן ולא ידבר. כי להציע לירמי שעשה כמה שירים של זוהר ולג'קו שעשה מטעמים מ"הייתי בגן עדן" לשים לב למוזיקה מיזרחית היה קצת לא לעניין. אבל יש לו בת חמודה. אגב בנים של ירמי –שדונים ג'ינג'יים - גם חמודים נורא. - סינגל של ירמי – פצצה. אחר כך שלא יהיה ספק לאף אחד הוא גם גרם לאולפן הרס כבד בהופעה פצצתית שלו. ממליצה למי שישנה איתו לקחת שמיכה שנייה כי אחת הוא מושך לעצמו. לו"ז התחיל להדרדר. - הראל מויאל – היה מיותר. בעיקר שלו"ז הדרדר סופית. - איפה הילד. אךךך. הם נתנו בראש. עוד שבועיים בעה"ש - בטכניון - על כל מה שנוגע להנחיה של ג'קו בשעה האחרונה ולהופעה שלו - הייתי מוותרת.

לא יודעת

אם הייתי מוותרת על השעה האחרונה וגם לא על ההופעה. אני הייתי מותרת (ויסלחו לי מעריציו) על הראל מויאל שכבר היה והופיע באולפן השקוף, ובמקום זה, אולי לתת לג'קו את הזמן מסך הזה בשביל לשיר יותר ובזמן יותר רגוע. מה שכן הייתי רוצה, זה שההופעה תישמע אחרת ממה שהיא נשמעה. תודה נובה על הפירוט המושקע. מבאס אותי שדווקא את ההופעות שנפלת מהן הפסדתי כי הייתי בנסיעה מחוץ לעיר ובמבחן... :( אבל מילא, הכל מתוכנן למעלה, ולא על ידינו. בסך הכל, ג'קו, העברת אחלה יום, ועל זה אנחנו כן יודעים לברך ולהעריך ישר כוח! אורטל צברי

לדעתי ג'קו נתן הופעה מדהימה בסוף הערב -

אהבתי מאד את ההתפרעות ואת ה-"attitude". ג'קו 'שרף' את האולפן כמו שרק הוא יודע! ואפילו אם זה היה ג'קו רק עם 70% (סתם זרקתי מספר) ממה שהוא יכול לתת מבחינה ווקלית, וזה בגלל התנאים, והסאונד, והלחץ שאני ראיתי שהיה בשידור באינטרנט, אבל - אני אהבתי מאד! אני מאד התחברתי גם ל"נשארתי כאן" וגם ל"אושר", ולגישה של ג'קו. רציתי רוקנרול! וקיבלתי רוקנרול!

אמאשבע

New member
רוקנרול

בתור אחת שנולדה "בימי קדם", וגדלה בארה"ב בשנות ה-60 חשופה למוסיקת רוק....תרשו לי להגיד שהגדולה של הרוק הוא היה הדגש על המסר,(לדוגמא בוב דילן) לעומת המוסיקה החללקלקה של זמרי אהבה (שיר מתוק עם מילים סתמיות) שקדמה לו. אם רואים את השיר "אני נשארתי כאן" בקונטקסט של היום הארוך הזה, ועל הגישה הנינוחה של גק'ו בתור מנחה וההתחזקות שלו מבחינת בטחון עצמי, השיר באמת התאים לנעילת היום ,ובמיוחד, כמו שכתבתי קודם, היה מין "אני מאמין". (רק חבל ש"אושר" נחתך, כי זה נתן הרגשה של AFTERTHOUGHT). ובקשר לכמה פרזות של "אי-דיוק". ג'קו היקר, להבא תקח בחשבון את תנאי העבודה, ותדרוש את מה שצריך (אוזניות אולי?). ועוד בקשר להארה של משגשה, אפשר להסתכל על זה ככה: כאשר נתקע לך פטרוזיליה בין השיניים, רק החבר הכי טוב שלך יגיד לך..... יום טוב לכולם אמא7

משגשה7

New member
תודה רבה

עשית לי את היום. אנשים פה חושבים שאני נהנה להיות האיש הרע.

אמאשבע

New member
רק רציתי לציין ש...

לפעמים המסר יותר חשוב מאי-דיוק [ותזכרו את הגמר בכוכב נולד 4....) בבקשה

משגשה7

New member
זה לא היה מסר

זה היה רגש, ואני יכול לנהל איתך דיון שלם על כל הנושא הזה. רק חשוב להבין, איזה מסר היה בגמר כוכב נולד 4? אני שואל ברצינות. מבחינתי זה הרגש.

אמאשבע

New member
אוקיי

דוגמא לא טובה....רק רציתי לציין שיש מצבים שהקהל פשוט סולח...למרות ה"אי-דיוקים" בגמר, אלפי אנשים כולל השופטים בחרו להתעלם מזה... אבל בגדול, כמובן, זמר צריך לדייק.... לילה טוב

היי

אני היתי בהופעה של ג'קו בבארבי והוא שר שם את השיר הצורה רוקיסטית נקרא לזה ככה והיה חבל הזמן הביצוע אולי אז כדאי שישיר את השיר הזה בצורה שהוא הכי טוב בה ומרגיש לו טוב נראה לי עדיף בצורה רוקיסטית כי ככה אני אוהבת אותו שר עם כל הרעש .

Nova5

New member
אל תמשכו לו בנוצות - עוד דעה אישית ...

כי זה כואב.... לדעתי כמעט לכל שיר אפשר לתת ביצוע אקוסטי בנוסף לביצוע חשמלי ולהפך. ושיר יקבל גוונים אחרים בכל אחד מהמקרים. אני מתעצלת להביא דוגמאות כי יש כל כך הרבה. אזכיר רק שר-שר. ביצוע אקוסטי שלו היה מבריק. בהופעה באלפנט ג'קו נתן גירסאות אקוסטיות לכל השירים כמעט. היה תענוג לשמוע אותו. הכל תלוי בכוונות, מוכנות והכנות כמובן. בביצוע אקוסטי דגש חזק מאוד הולך על הנגינה עצמה. אלתורים נמעים שונה באקוסטי וחשמלי. קיצר - יש מקום גם וגם. עכשיו אפשר לעבור לביצוע ב24. אגב ב24 הוא ביצע אותו גם אקוסטי. בשידור של סקאזי. ועוד אחד נראה לי בשידור של עידו תדמור. היה בסדר. ואז בא ביצוע חשמלי - שעליו הדיון. קודם כל נתחיל מפאדיחות: לחץץץ, לו"ז וכו'... פאדיחות קורות לכולם. לפני זמן מה בקונצרט פילהרמונית של זובין מהטה בניצוחו של פנחס צוקרמן (אחד הכנרים הגדולים של זמנ!!!!ו) בפתיחה של "רומאו ויוליה" למתוףף נפל מקל (
). זה היה מראה, אני חייבת להגיד לכם שלא רואים כל יום.... אני בטוחה שאחר כך לבחור עשו "זובין" והוא בהחלט היה במצב "מהטה". במופע אקוסטי של היהודים תום היה חולה לגמרי ללא גרון כמעט ואדם - הקלידן - היה במצב מטושטש בלשון מעטה. ובכל מקרה מה זה נהנינו... ורשימה אני יכולה להמשיך עד בלי סוף. אז מה? עכשיו אני אפסיק לשמוע פילהרמונית והיהודים? נו ממש... אז מבחינה הזאת לא איכפת לי שג'קו לא היה במיטבו באותו ערב בגלל כל הסיבות הנ"ל שאפשר להתחשב בהן ואפשר לא. לעלות לשידור בפריים לקראת 8 בערב אחרי הפסקה תקשורתית ארוכה - החלטה לא נכונה. מצער לאף אחד כולל עורכים, צלמים, נגנים וג'קו עצמו לא קלט ולא עצר את זה. ועוד בסולם אחר. נו באמת.... אז לכל ההופעה הלחוצה הזאת אני שמה פס מאוד מאוד רחב. מצד שני אם הייתי יודעת ש"אף אחד יראה אותנו מהצד" זה בכל זאת היה מעניין מבחינה מסויימת. אז פאדיחה חד-פעמים לא מזיזה לי בכלל. העניין הוא אחר. החיבור בין ג'קו ובין ההרכב. בכוכב זה היה. בג'מוס זה היה. (כאן אני רוצה לעצור רגע ולהגיד שאני לא רוצה לעשות מגיא גיבור או קורבן. אני לא רוצה לחשוב מה גרם לו להוציא דיסק ללא הסכמתו של היוצר, כותב ומלחין - בלי הסכמתו של ג'קו. ולא רוצה לדון למה ג'קו לא הסכים לזה. זכותו. אני רק שמחה שהודות לגיא יש לי היצירת המופת הזאת - הדיסק השני של ג'מוס.) אני רק אומרת שהייתה שם כימיה, קרקע פוריעה ליצירה אותה כימיה ישנה עכשיו בין ג'קו , ירמי ונגנים של ירמי. לכן הדואט שלהם נשמע טוב. תענוג ועם עמוס בן דוד אותו סיפור. וסוף סוף אני רואה את השיתוף עם גרוב רידמפשיין. הם לא הרכב של זמר מסוים וראיתי שהם התחילו לא כל כך מחוברים. אבל תוך שניות נוצר חיבור - וחיבור היה נפלא. אפילו בתנאים הירודים של האולפן השקוף... ולגבי "נשארתי כאן"... נראה שהוא הולך להיות הסינגל של התקליט השני. לא שווה לעשות על זה איזה דיון? לא כך?... אההה, התחלתי במשווו, אז אני אדביק איזה לינק ברשותכם, אם חורחה כבר הזכיר אותם - להנעהתנו ....

למעלה