דעה אישית על הדיסק-

Reign Of Chaos

New member
דעה אישית על הדיסק-

חמוד מאוד.. השירים שאהבתי במיוחד הם אולי זה אתה ואולי זה הוא סוד אני רוצה (רמיקס) עולם שלם בחוץ שירים חמודים.. כל השאר בסדר+-.. הרמיקס של סופרסטאר על הפנים לדעתי.. היה אפשר לעשות איתו משהו הרבה יותר יפה.. מה שמאוד התאכזבתי לראות זה שלא פחות ולא יותר מאשר כל השירים הם קוברים, חוץ מ"סוד" שאני לא בטוח לגביו..

Reign Of Chaos

New member
בהועה הקודמת שלי נתתי

הגדרה יותר מדוייקת לטעמי- "חצאי-קוברים". היא מחדשת שיר שמישהו ביצע בעבר, וזה לא משנה אם זה שיר שבוצע בישראל, חו"ל או טיזאנבי. יאמר לזכותה כמובן- היא משכתבת את המילים ומתווספים למוזיקה עוד כלים לפעמים, כמו למשל בשיר "סופאסטאר" הוסף איזה שהוא כלי-הקשה (דרבוקה או קונגס) ואבי סינגולדה על הגיטרה.

dor307

New member
דווקא סוד זה הקאבר היחידי

לכל השאר יש גרסה גם באנגלית זה לא קאברים ולא חצי קאברים. בוד הוא שיר של אדם

Reign Of Chaos

New member
אם ככה אני לא מכיר את "סוד" המקורי.

ועיבוד זה לא שיר של בנאדם אחי. שיר (ממש שיר) של בנאדם זה שיר שאם אותו בנאדם לא היה בא לעולם- גם לא אותו שיר.) השירים האלה היו קיימים, רוני חידשה אותם. אל תנסו להתווכח עם המציאות ולחיות בתוך בועה. זה לא יעזור. זה לא נכון לומר שלכל השירים בדיסק יש גירסא אנגלית, זה יותר נכון להגיד שלכל השירים המקוריים הללו יש גירסא עברית.

m a s t i k

New member
סוד המקורי...

סוד המקורי היה של אדם בשנות ה-80 והוא היה להיט, הוא גם היה פופ כזה. לפי דעתי החידוש של סוד בדיסק של רוני ממש יפה. אני אישית ממש אהבתי וזה מהקצת ששמעתי.

yoooni

New member
הגירסה של רוני הרבה יותר סוחפת

מזאת של אדם....

dor307

New member
אהבתי את החתמה

אתה לא יכול להגיד ששיר לא היה קיים אם הבנאדם המסוים לא היה קיים! כן האלבום הוא כולו גרסאות לשירים שמיהשהו אחר כתב,אבל גם שרית חחד לא כותבת את השירים של עצמה אז ככה שרוני לדעתי שרה יותר יפה ובלי שום ספק יותר כוסית משרית חדד (אין כל כך זמרות כוסיות בישראל לעומת אמריקה שעושים קרירה מזה)אז בסך הכל רוני היא שיפור אבל אני חייב להודות שאם לא היתי מכיר אותה לא חושב שהניתי אוהב אותה

Reign Of Chaos

New member
א) אנ'לא יודע אם שרית לא כותבת

ת'שירים. דבר שני- שלה זה שירים מקוריים, לא תמצא גירסא אנגלית\צרפתית\צ'רקסית של השירים שלה. זה ההבדל, כותבים לה את השירים.

מה הלהיט הכי גדול של שרית חדד ?

אתה תותח ? זה שיר אוזבקי (מאוזבקיסטן). התקליט הכי מצליח אי פעם בישראל הוא האשה שאתי של דיוויד ברוזה. כלהשירים שם תורגמו מספרדית. התקליט הכי מצליח של פוליקר (כן כן, פוליקר הגדול) הוא עיניים שלי. כל השירים שם תורגמו מיוונית. שלא נדבר על כל הזמרים המזרחיים ששיריהם מתורגמים מטורקית, מיוונית וכהנה וכהנה. העניין, הוא שהתקשורת החליטה לנגח את רוני על זה. ואת האחרים לא. אני מבטיח לך, שאילו היו פה כותבי פופ טובים, רוני לא הייתה נאלצת "לייבא" שירים מחו"ל אלא משתמשת בשירים מפה. דרך אגב, לשיר שרוני כתבה (בוא וננסה שוב) אין שום ביצוע אחר (ואולי גם לשירים אחרים. את זה פשוט מאד אהבתי וחיפשתי בקאזה. ולא מצאתי ביצוע אחר).

m a s t i k

New member
בוא ונעשה סדר

היא לא כתבה את השיר, היא תרגמה אותו מאנגלית לעברית כי היא לא אהבה את התרגום.

פושיק

New member
נראה לי שפספסת את הנקודה של לוק

זה בכלל לא חשוב. כתבה / תרגמה ... איזה שיר הכי אהבת באלבום ?

רק שתדעו, שאת טדי הדובון היא לא בחר

ה! גנבו אוץו בשבילה!

Itzik200

New member
1. זה לא קאברים

פשוט זה שירים שנכתבו ורוני או החברה שלה מה שזה לא יהיה קנו אותם את יכולה להגיד באותה מידה שג'מילה חידשה את השיר של רוני ועשתה קאבר שתיהן הוציאו את השיר באותו הזמן, הן לא יכלו לעשות קאבר אחת מהשניה זה כמו שיר שיר עממי שיש לו מיליון ואחד גרסאות, אבל אף אחת זה לא קאבר כל זמר שר אותו, כאן פשוט קנו את השירים ואפילו אפשר להגיד שזה חצי מקורי כי חלק מהשירים הם לא תרגום אלא בכלל מילים אחרות מהמילים שנכתבו ככה שזה חצי שיר קנוי, פשוט קנו את המוזיקה ויש באמת קאברים שזמרים מזרחיים לדוגמא עושים, מתרגמים שירים מיוונית וכו' דרך אגב, איך הם קאברים אם בכלל לא יצאו עדין גרסאות אחרות לשירים?! זה שירים חדשים שרוני הספיקה לקנות לפני אחרים שקנו... 2. לא ממש התלהבתי מהדיסק פשוט ונחמד, לא יותר מזה השיר היפה ביותר בדיסק הוא סוד, הקאבר מה שמראה שגם בארץ יודעים לעשות פופ מוצלח מאד! פשוט לא רוצים היא יכלה תמיד לבקש מאמיר פיי גוטמן, שחר (מהיי פייב), עידן יסקין, אסף אמדורסקי, נתי רביץ, חיים צינוביץ', זאב נחמה, גיא אריאלי, מיכל אמדורסקי, דוד דאור, יוני רועה, אדם, שרון חזיז, סאבלימינל, צביקה פיק ועוד רבים וטובים וגם כאלה פחות מוכרים שיכתבו לה שירים יש בארץ מספיק כותבים שיודעים ויכולים לכתוב שירי פופ גדולים, כמו באמריקה, אירופה או כל איפה שלא תרצו, פשוט בארץ לא הולך ממש פופ, ככה שלא כותבים, אבל יכולים! בקרוב ייצא הדיסק החדש של אמיר פיי גוטמן ואולי קצת נחזור לאווירה פופית, אמיר פיי גוטמן כותב אחלה שירים ואת רוב שירי היי פייב כתב, שהם מאד פופיים ויפים.

למעלה