דסקוב'ריר מיס ראיסס....

Sarika

New member
דסקוב'ריר מיס ראיסס....

אן אב'ריאנדו מי E-MAIL טופי אונה לטרה קי מי לה מאנדו און אמיגו די לאדינוקומיוניטה קי ביב'י אן לוס אסטאדוס אונידוס, אסקריב'יינדו קי מלדו מי לטרה אן אל פורום די LK אאי קונטי סוב'רי לה פ'אמייה די מי מאמא קי לה אלקונייה אס ALMOSNINO אי קי נאסיו אן סלוניקי. אסטי אמיגו מי דסקוב'רירו קי לה ג'אנאלוג'יה די מי מאמא אס מוי פ'אמוזה, סון אוריג'אנאריוס די אראגון/אספנייה קוונטוס די איוס אראן ב'יקטימאס די אינקב'יסאסון אספאניולה אי דספואס די לה אקספלוסיון סי פאסרון אה סלוניקי. אן אל סיגלו 16 ביב'יארון אן סלוניקי לוס ראבינו משה אי שמואל אלמוסנינו קי אראן מוי פ'אמוזוס, אוטורס די לוס ליב'רוס סוב'רי לה ליי אי סוב'רי סוג'סטוס קומו פ'לוסופ'יה, היסטוריה,אסטרונומיה.. פארה סאב'ר מאס סוב'רי מיס ראיסס אי אל ראבינו משה אלמוסנינו, מי ריקומנדו אה בושקאר אל ליב'רו - "משה אלמוסנינו איש סלוניקי -פועלו ויצירתו" פור אל אוטר מאיר צבי בניה. קי מאראב'ייה, אגורה פואדו קונטאר קי טנגו ייחוס...

eagl8

New member
אפשר לבקש חתימה../images/Emo8.gif

בראבו שריקה. אן מלאדאנדו אסטו,אנסופיטו סנטי אונה קאמפאנלה אן לה קאבסה, אי מאקודרי, קה מי-צ'יקה איז'ה סיימפרה מקונטאווה דה אונה דה סו-אמיחס, קה סייאמה "אלמושנינו".אי מוראן אן אל גולן. אי בלי נדר וא אזר לה פרקורה פארה פרחונטאר לוס דה אונדה סון. טאמביין קוזה אינטרסנטה קה מה פאסו, קואנדו איזיירונה אן לה אסכולה - ערב שורשים, אי מיאיז'ה איזו פור סו נונו - אי סאלוניק, סה- אסרקו און פאדרה אי מה דישו קה סייאמן "דאסה" , קה ארן אוריג'ינאל דה סאלוניק(פארסה סו נונו) אבל - יו נו קונאסי או אנקונטרי אנטס אנסינה נומברה(דה סאלוניק) פואדה סר קה טו קונסאס? סיימפרה ח'אברס בואנוס וכמו שאומרים אצלנו בשורות טובות מרחוק ומקרוב.

Sarika

New member
פור סגורו...../images/Emo13.gif

קון אסטי ייחוס טיינגו שאנס אה טופאר אונה ב'ואנה נוב'ייקה פארה מי איז'ו.....חחחח....
יה אסטו קיוריוזה די סאב'ר סוב'רי לה פ'אמייה קי מוראן אל גולן. פור לה פ'אמייה דאסה - מי סוברינו אסטה קאזאדו קון אונה די אסטה פ'אמייה, אי מי פאריסי קי לוס פאריינטיס אראן די סלוניקי.

רותי ב.

New member
לה פ'אמייה

דאסה אסטה נומבראדה אל ליב'רו דה יעקב יהושע, "בין מסורת להווי במשכנות הספרדים בירושלים". אגורה לו אסטו מלדאנדו דספואס קה מונצ'ו טיימפו לו בוש'קי .. יעקב יהושע נומברו אסטה פ'אמייה קומו אונאס דה לאס קה אאיגארון אה ירושלים דה גרציה. סי ב'ו ב'ר אוטרונה ב'ס אסטה נומברה ב'ו אסקריב'יר מאס פור אסטו.

t8a

New member
מי נומברה אס אלמוזלינו אל סבא מיו

נסיו אן צ'נאקאלה - טורקיה. המקור הוא בטח אותו מקור ספרדי.

eagl8

New member
לה היסטוריה דל "ייחוס מייו"../images/Emo63.gif

אנטס 20 אניוס מרקימוס אונה קאזה מוי ספסיאל אן אל וייז'ו דראדור דה צפת .(העיר העתיקה) אן מרקאנדו לה קאזה אמבזימוס קה לה קאלאז'ה קה פאסה אבאז'ו דה לה קאזה, סה ייאמה אנדריבה דל נומברה דה רבי יצחק (אשכנזי)לורייא - סאבידו קון סו נומברה "הארי הקדוש". כלומר רח' האר"י. במקרה או שלא במקרה - אן לה סאמנה קה אפרמימוס אל קונטראקטו,חואה אמרקאר ליברוס א-לוס צ'יקוס . אי אל ונדאדור קה מה קוניסיו קה מפלאזה ליברוס, אנסופטו מה-מטיו און ליברו אן לאמנו, אי מה אסטה דיזיינדו: -מירה מאדם און ליברו מואבו קה-סאליו פור אל רבינו הא"רי, פואדה סר קה אסטאס אנטראסנטה דה מרקאר לו? יו מקאדי אנקאנטאדה קון לה בוקה אוויירטה. -סחורו! בוודאי! , ל'דישה - קה לובו אמרקאר! אסטה סמאנה מרקימוס קאזה אן רח' האר"י בצפת. אם כך, מ'דישו אל ונדאדור "נו אס דברים בטלים". איי און פונדו ראזון (סיבה עמוקה) קה טה אפראזנטי אסטה ליברו. אי יו, דסמיצ'אדה דה-מי, קון מאנוס טטראנדוס אי באטימינטוס אן אל קוראסון .טומי אל ליברו , אי פרסטו א-קאזה א-מלדאר לו. נו סה קומו מה פאסו אי פאסי אסטה נוצ'אדה. מלדי "בשקיקה רבה" אונה אוז'ה טטראס טה לה-אוטרה. קואנדו ארבי אן אל פרק קה קונטה פור אל "גורי האר"י" אסטו מאלדאנדו , קה פור סיירטו טיימפו אריבו אן צפת און רבינו גראנדה דה סאלוניקי פארה אסטאר אי אמבאזר קון אל האר"י הקדוש. אל נומברה דה אסטה רבינו "חכם פלקון דה סאלוניק". אנטונסס אס קה אנטנדי אל "פונדו ראזון" (סיבה עמוקה) קה מה-דישו אל ונדאדור דה לוס ליברוס - אל נונו מיו ,סו אלמה ראפוזה אן פאס - סה ייאמבה "פלקון" אי ארה אנסקונדידאס סאבידור גראנדה דה לה "קבלה". אי מה קונטו קה סיימפרה איי אונו דה לה פאמייה, קה טיינה אן סוסמאנוס סקרטוס דה לה "קבלה".... אלפין,סה ארודארון לאס קוזאס אן אסטה מאנרה קה מי מארידו אמבאזו "בישיבת האר"י בצפת. וכל המשפחה התפללה- כמובן ! בבית הכנסת האר"י הקדוש בעיר העתיקה בצפת. לסיום , ראוי לציין שעל פי המסורת, בית הכנסת האר"י בצפת הוקם ונבנה באותה נקודה בה היה עומד האר"י הקדוש בתפילה לפני השקיעה לקבל את פני השבת.

שריקה & eagl

מה אימוסיוני מוצ'ו מילדאנתו סוב'רה לאס ראיזיס דה ב'ואיסתראס פ'אמיאס. מענין אם בעמים אחרים קים הלהט הזה לחפש אתמקורות ושורשי המשפחה.

ש ח ר ש

New member
שריקה בראוו סה וייה קה סוז דה

בוואנה פאמייה בזכותך גליתי שגם שורשי הם סלוניקאים מקוריים באחד הכתבות שהבאת היה משהו על מכון זלמן שזר שניסו לשמר אתרים ביהדות טורקיה ושם מצאתי את קבר סבתי שעליו רשום אורגינל ריוס סלוניקי

eagl8

New member
לטריאנדפילו -../images/Emo51.gifעל תגובתך. אכן

מהמקצת שידוע לי, הלהט הזה שציינתה, קיים רק אצלינו היהודים.אני חושבת שזה בגלל שהשורשים התחילו אצל אברהם יצחק ויעקב ושניים עשר השבטים, (למעט ה- 10 שנעלמו) והמשפחה היא ערך נעלה בחברה היהודית, עוד מאז ימיי אבותינו. אנו רואים זאת לאורך "התורה" ודברי הימים. התורה הקפידה לציין ולהביא - מי בן של מי, מאיזה נשים וכו'.אם כל כך טרחו והקפידו לציין זאת, מסתמא שיש לכך חשיבות. גם הדורות המאוחרים יותר ראו מידע זה כחשוב, ושימרו אותו.הודות לכך הדור של ימיינו יכול לעקוב אחר "העצים המשפחתיים" שלהם. עובדה שיש אנשים שמוצאים שהאילן שלהם מגיע עד לדוד המלך. אני לדוגמא מרגישה מאד מקושרת לגירוש ספרד, כי חלק ממשפחתי הגיעו לסאלוניקי משם. ולמרות שעברו להם 500 שנה - כאילו וקרה אתמול. יתרה מזאת,שם משפחתי מצד אבי "לוי". ולמרות שאומרים שלא כל "כהן" באמת "כהן", על נושאי השם "לוי" נאמר שהם בוודאות מקושרים למשה רבינו. אזי, כשאומרים בתפילה - "שיר של יום שהיו שרים הלויים בבית המקדש" - התחושה שלי היא באמת כמו של קרובת משפחה. ואם כבר נסחפתי קצת, אז אוסיף ואספר על "הלויים" שנמסרה להם אומנות הנגינה והשירה- (מלבד לשאת את כלי המשכן במדבר) היו כה קנאים לתפקידם,כשהעם הוגלה לבבל,מרוב קנאותם לעבודת השם שלהם, הם כרתו לעצמם את האגודל, על מנת שלא יוכלו לנגן את ניגוני המקדש הקדושים בפני הגויים. ועל כך נכתב המזמור "תהילים קלז" "על נהרות בבל שם ישבנו, גם בכינו בזכרנו את ציון,על ערבים בתוכה תלינו כנורותינו: כי שם שאלנו שובינו דברי-שיר ותוללינו שמחה. שירו לנו משיר ציון: איך נשיר את שיר יהוה על אדמת נכר אם אשכחך ירושלים תשכח ימיני.... וגו'... ומקובל עלי מסבי עליו השלום - כן , אותו פלקון. שלאורך הדורות ,מישהו מהמשפחה שנושא את השם לוי יהיה קשור למוסיקה. נגינה או שירה. ושוב, אישית אינני יכולה להתווכח עם התאוריה הזו, כי דודו של אבי היה חזן בסאלוניקי. ובני הבכור (צאצא של לוי) עיסוקו.....מוסיקאי גם מנגן וגם בעל קול ערב. והבת הצעירה... איך לא... חברת מקהלה. לסיכום, אמנם לא בדקתי סטטיסטית את התאוריה, אך נעים לי מאד להשען על "ייחוס" שכזה ועל ההעשרות המוסיקאליות שמעשירות את חיי

Sarika

New member
eagl ממש מרתק, נהנתי לקרוא

מאחלת לך הרבה נחת מילדייך ממשיכיי שושלת הלויים.

eagl8

New member
../images/Emo51.gif שריקה. אני מאחלת

לך ולכל אם ואם בישראל לראות נחת מיילדיה, יהיה תחום עיסוקם אשר יהיה.

Sarika

New member
טריאנדפילו,תודה על התיחסותך

אני חושבת שגם הגיל עושה לנו את זה, העבר והשורשים לא עיניינו אותי בצעירותי , סיפוריהם של המבוגרים נשמעו טרחניים, גם אצל ילדיי אינני מוצאת התעניינות מיוחדת בנושא. כיום אני מכה על חטא שלא האזנתי ולא שאלתי. לכן,אני משתדלת לתעד כל פיסת מידע שאני מצליחה לאסוף ומקווה שיום אחד ימצא מי מהצעירים שישמח בו וימשיך במלאכה.

כמו אילן

שצומח ויונק את חיותו מהשורש כך האדם ככל ששורשיו עמוקים בתודעתו עתידו יציב ובר קימא. מה מי פאריסה קי לא שואה תומה רולו גראנדי אן אסתה סיתואסיון. נו איי ספק קה מואסתרוס פאריינתיס סי אקודראב'אן אי קונתאב'אן לוס מימברוס דה לא פ'אמיה אתראס מוצ'אס גיניראסיוניס. יו מי אקודרו קואנדו לוס "גראנדיס" פ'אב'לאב'אן אינתרה אייוס דיזיאן, פור איקזימפיו, אברהם אל פ'יזו דה יום טוב (אינתו) איס ביסנייתו דה פ'ולנו קי אירה סוברינו די מי ביסנונו! אנסינה פודיאן מאנתיניר אל ארב'ולי דה לא פ'אמיה אפילו סין קי איסתאב'ה איסקריתו. אי אותרה אונה אידיאה אין אסתה קיסתיון. פואידי סיר קי אל פ'אקתו קי אל פואב'לו די ישראל איס צ'יקו אי סיימפרי איסתאב'ה אין סכנה ונרדף אירה אינפורתאנתי די לשמור על הקשרים גם אם התפזרו ברחבי העולם. eagl ושריקה הסיפורים שלכן מרתקים ומענינים מאד.

eagl8

New member
טריאנדפילו - ג'וסטו אסקרביטס

אי יו פנסו קה לה שואה טניאה גראנדה רולו פארה "לחקור ולדרוש" . מציאות הרדיפות וסכנת ההכחדה שבכל דוד ודור עומדים עלינו לכלותנו ,תרמה - כדבריך - אף היא. תודה על התוספת וההרחבה שלך.

ש ח ר ש

New member
eagl מה שספרת מוכיח שאין מקריות

בחיים ולכל דבר יש סיבה אני בהחלט מאמינה בזה

eagl8

New member
ש ח ר ש - גם לדעתי

אין מקריות.צריך לפתוח את העיינים והלב ,להתבונן ולעשות את החיבורים.ולעיתים להבין את האיתותים. דברים דומים יכולים לקרות לכל אחד - זה לא קורה רק לייחידי סגולה. הסוד הוא לדעתי - נו אסטאר קון אל אלמה אסטראצ'ה ולהיות פתוח לקבל. תארי לך איזה מידע והרגשה היו נמנעים ממני - אם לא הייתי "זורמת" (כלשון הצעירים) באותה סיטואציה.

logikal

New member
סיפור מדהים

אפילו קטנת אמונה כמוני. ממש התרגשתי לקרוא.

tsiporganeden

New member
eagl8 במקרה זה כמובן רק מהשם

יתברך, הבאת לנו סיפור מעניין. מרגש מאוד.

eagl8

New member
ציפוריקה- תודה על תגובתך והערתך../images/Emo140.gif

גם אני סבורה שהכל מאת השם יתברך זו תפיסת העולם שלי. אבל לעולם לא אכפה את תפיסת העולם שלי על אחרים. כשאני כותבת אל אנשים שאינני מכירה אישית - כמו בפורום זה. או מדברת באופן אישי עם אנשים שתפיסת עולמם עדיין אינה מוכרת לי, אני משתמשת בביטוי "במקרה או שלא במקרה" ומאד בוררת את מילותי. בכל אופן כבר אמרו הנוטריקונים שראשי תיבות של "מקרה"- מהשם קרה הדבר. שבת-שלום

SuzieRS

New member
eagl- מדהים ! ../images/Emo140.gif

מי אקודראטיס לה קאנטיקה "איסטה אסקריטו אין איל סיילו ". מה נו אבאסטה סולו קי סייה אסקריטו אין איל ,קאלי אי סאב'יר ב'יר איל סינייאל. קירידה, טו סופיטיס אינטינדיר אי אריקוז'יר לוס סינייאליס קי טי ב'יניירון די לוס סיילוס. מאקארי פארא טודוס. שבת שלום.

למעלה