דנמרק

Weifjer Sumpf

New member
דנמרק

שלום לכולם... השתחררתי לפני מספר חודשים ואני כרגע מחפש עבודה ומה לעשות בזמן הקרוב. ידידה ממוצא דני סיפרה לי ששכר המינימום בדנמרק מאוד גבוה וכולם שם מדברים אנגלית, ושאחיה (אומנם עם אזרחות דנית) גר שם ועבד בחנות ספרים בלי לדעת דנית. חשבתי על לגור ולעבוד שם מספר חודשים כי בא לי לעשות משהו קצת שונה וחווייתי ולהתנסות קצת בלגור בחו"ל, ועבודה בעגלות / שקרים ממש ממש לא בשבילי. יש לי אזרחות אוסטרית ואנגלית ברמה טובה, אבל יש לי שאלות בעניין: 1. מה הסיכוי לבוא בלי עבודה מראש ולמצוא עבודה סבירה (בלי ניסיון, מלצרות או מכירה) ומגורים תוך פרק זמן סביר? עד כמה זה הימור? 2. האם אפשר לבנות על לחסוך כסף או שאני אוכל רק להרוויח את המחייה? 3. האם יש באירופה מדינות שיותר מתאימות למה שאני מחפש? תודה מראש

forglemmigej

New member
תשובות

1.הסיכוי קלוש ביותר בלי שפה, רשת חברתית ובלי משאבים כלכליים אתה תהיה הומלס תוך יומיים, זו מדינה יקרה מאד מאד . 2.תלוי מה תהיה העבודה שתמצא תוך פרק זמן סביר ,אם אתה אחרי שחרור אני מניחה שאין לך מקצוע כלשהוא שתוכל לחיות ממנו, משכורת שאפשר לחיות בכבוד ממנה היא בסביבות 30000 קרונה שזה בערך 20000 שח אתה רואה את עצמך מרויח כזה סכום בארץ? 3. ברוב מדינות אירופה יוקר החיים גבוה מאד למי שבא בלי כלום וגם למי שבא עם אתה חייב לבוא עם סכום משמעותי להתחלה . אי אפשר להסתדר בדנמרק רק עם אנגלית וזה לוקח בין שנתיים לשלוש ללמוד את השפה כדי להסתדר.

gwenskai

New member
היי

אני ממליצה על דנמרק עיר מהממת עם אנשים מרהיבים לפי דעתי לא יהיה לך קשה מצלרות או משהו זה לא בעייה בדרכ רב בתי הקפה יודעים שיש תיירים ולכן נשמע לי הגיוני דנמרק יקרה תלוי במה: בתי קפה ותחבורה ציבורית יותר מתא אך השאר אותו הדבר דנמרק יקרה יותר מלונדון (כמו ת"א) גרתי שם שבועיים והיה כיף מאד צור קשר אם בא לך אני חושבת לחזור :)

למעלה