דני אלפמן

• פותח הנושא Eil
  • פורסם בתאריך

Eil

New member
דני אלפמן

קניתי פעם את דיסק הפסקול של "הסיוט מלפני חג המולד" של טים ברטון כי השתגעתי על המוזיקה שם. את כל הפסקול הלחין דני אלפמן וגם ביצע את התפקיד הראשי. עכשיו, כשאני שומעת את הפסקול של "שיקאגו" ראיתי שיש שם רצועות שהוא עיבד. מישהו יודע עוד על האיש הזה, אם יש יצירות מוזיקליות שלו במחזות זמר נוספים ששווה לי לבדוק?

The gift

New member
האיש והאגדה

דני אלפמן הוא מלחין קולנוע נודע ומעבר לעבודתו הנרחבת על סרטים רבים במהלך חייו (מכסחי השדים, גרמלינס, ספיידרמן, דרקון אדום, גברים בשחור, משפחת סימפסון (הסדרה), סיפורו של וויל האנטינג, צעקה ועוד רבים) הוא גם המלחין הקבוע שעובד עם הבמאי טים ברטון (כמעט כל הסרטים שביים ברטון הולחנו ע"י דני אלפמן). עד כמה שידוע לי (והידע שלי מוגבל) אין מחזות זמר שהוא נטל בהם חלק... הוא לקח חלק בכתיבת שירים לסרטים פה ושם. (מכסחי השדים וספיי קידס הראשון לדוגמה) אבל "הסיוט שלפני חג המולד" הוא ה"מחזמר" היחיד שלו. קישור לכרטיס של דני אלפמן ב-IMDB Internet Movie DataBase http://www.imdb.com/name/nm0000384

Eil

New member
../images/Emo51.gifויש לו רצועה ב"שיקאגו",זה גם

...מחזמר.

Hippie Jeannie

New member
שימחת אותי עכשיו מאוד...

טים ברטון הוא הבמאי האהוב עליי, ואני תמיד שמחה לדבר על דברים שקשורים אליו...
באמת תהיתי מתי מישהו יזכיר את הסיוט שלפני חג המולד", שהוא הסרט האהוב עליי. אז ככה - דני אלפמן כתב את המוזיקה כמעט לכל הסרטים של טים ברטון, בין השאר את "הסיוט שלפני חג המולד", "המספריים של אדוארד", "סליפי הולו", "סיפורי דגים" ועוד. הוא גם כתב את המנגינות המפורסמות של "באטמן" (וגם את הפסקולים, כמובן, ל"באטמן" ו"באטמן חוזר", שהם סרטים של טים ברטון) ושל "הסימפסונס", אני דווקא לא בטוחה בנוגע לסופרמן שאמרו כאן. הבחור מאוד מאוד מאוד מאוד מוכשר בקיצור, וכן, הוא גם כתב מספר רצועות לשיקאגו הסרט. הידעת שהוא הוא זה שעושה את קולו של ג'ק ב"סיוט שלפני חג המולד"? אם כי רק בשירה. כשג'ק מדבר זה כריס סרנדון, שהוא בנה של סוזן סרנדון ושיחק את הנסיך המפרדינק ב"נסיכה הקסומה". אנדקדוטות קטנות ומשעשעות.

למעלה