דניאל זמיר

שבלוז

New member
דניאל זמיר

אני לא הייתי בהופעה שלו אם כי שמעתי כמה קטעים שלו וראיון ברדיו שלו. נראה לי שמדובר בתופעה ייחודית בישראל, ואני לא מדבר על זה שהוא חזר בתשובה אלא על המוזיקה שלו. לאור מה ששמעתי, אם היו שואלים אותי מה זה ג'אז ישראלי נראה לי שהוא היה הראשון שעולה בדעתי. ואני בכוונה אומר ג'אז ישראלי ולא ג'אז יהודי. יש בג'אז שלו אמירה ישראלית מאוד לטעמי, מעבר לאמני ג'אז ששילבו רעיונות ממוזיקה יהודית מסורתית במקרה של זמיר נראה לי שהתופעה כוללת ישראליות רבה. האם יש מישהו ששותף לתחושה הזאת שאנחנו לראשונה נתקלים במשהו שהוא גם ג'אז וגם ישראלי?

Acoustic83

New member
אני מאוד אוהב אותו

באיזו תחנה שמעת אותו? בתחנות הרדיו באינטרנט אני אף פעם לא מקבל קטעים שלו . אני לא יודע מה זה בדיוק , אבל משהו במוזיקה שלו גורם לי להרגיש שהיא נורא "שלי" או "שלנו" כזאת. יש את האלבום CHILDREN OF ISRAEL שהוא אלבום שכולו ביצועים לשירים ארצישראלים, אז שם זה מורגש חזק. והאלבום שיצא בארץ הוא גם מאוד ישראלי הרבה בזכות הנגנים המלווים שכולם ישראלים (עמרי מור, עומר אביטל, אבישי כהן ) נחמד להסיכם איתך :)

amit weil

New member
גם אני מאוד אוהבת אותו =)

נתקלתי בו לראשונה בפסטיבל הג'אז באילת וממש התלהבתי אתם יודעים איפה הוא מופיע בקרוב?

Acoustic83

New member
היתה הופעה לפני כשבוע וחצי

הוא מופיע יותר ויותר לאחרונה.. תהיי עם היד על הדופק ותתעדכני כל כמה זמן באתר "הבמה". אני מבטיח לעדכן בפורום אם אשמע על משהו.

שבלוז

New member
שמעתי אותו ב 106 FM אם אני לא טועה.

שמעתי את זה דרך האנטרנט לא זוכר איפה הקישור היה כששמעתי. אם אני אמצא את זה אני אביא את הלינק. בכל אופן אני מעריך את המוזיקה שלו מאוד.

נאזם

New member
הקישור לראיון עם דניאל זמיר

ברדיו הר הצופים http://msradio.huji.ac.il/AddDocuments/listen.htm

שבלוז

New member
אגב אני מסכים עם המילה "שלנו"

אני תוהה למה לפניו כל כך הרבה שנים מוזיקאי ג'אז לא הצליחו לצטט מוזיקה ישראלית לתוך הג'אז שלהם. זה היה כל כך צועק ומתבקש תרבותית שכששמעתי את דניאל זמיר עושה את זה כבשיגרה הייתי די המום.

TheWonderGirl

New member
אני שמעתי אותו לראשונה

ברדיו וואלה, באיז בוקר בעבודה לפני כמה ימים... בהתחלה שמעתי איזה קטע חסידי ושהסב את תשומת ליבי.... ואז ראיתי שם ישראלי, ותהיתי מי זה... זה היה קטע מעניין

Dartanyan

New member
האמת שדניאל זמיר

הוא יוצר ג'אז ישראלי, אך עם זאת גם מאוד יהודי. באלבום שלו "אמן" יש המון נגיעות חסידיות שמשולבות עם הג'אז בצורה מעולה.

שבלוז

New member
אין לי ויכוח איתך, הרעיון שלדעתי

ג'אז יהודי לא חסר ולא מהיום, אולי 70 או 80 שנים שיש כזה ג'אז, העניין הוא שג'אז ישראלי של ממש לא היה. היו אמנים ישראלים עם נגיעות של ג'אז, אבל המוזיקה שלהם תמיד נשמעה יותר ישראלית עם מאפיינים של ג'אז מאשר ג'אז. בשנים האחרונות יש שני דברים מעניינים, קודם כל כמות של ישראלים שדווקא מנגנים ג'אז מסורתי כאמנים לכל דבר ומתפרנסים ממנו, תופעה מבורכת. והתופעה השנייה זה דניאל זמיר שמנגן לראשונה לדעתי ג'אז ישראלי. כמובן שזה לא סותר את המאפיינים היהודיים במוזיקה שלו.

Durutti Line

New member
אבישי כהן (הבסיסט)

לדעתי גם במוזיקה שלו יש משהו מאוד ישראלי

למעלה