דן לא חזר מטואיצי

natyh

New member
דן לא חזר מטואיצי

לפני יותר מ 20 שנה נסע יוסי גינסברג לטואיצי בו כמעט טבע . בםפרו חזרה מטואיצי שנכתב לאחר החזרה מן ההרפתקאה ההיא סיפר את סיפור השהיה בגונגל . יותר מעשרים שנים מאוחר יותר חזרו מספר ישראלים על ההרפתקאה ההיא ולא הראשונה . הסיפור המלא קצת באיחור כאן . נתי

sela v

New member
נתי. לא הבנתי בדיוק

רשום על ישראלי שנעלם, ואז בעצם זהו. מה קרה לו? מתי זה קרה? אולי תספר קצת תרחיב בנושא?

natyh

New member
הכל כתוב באתר

די ברור שנהרג שם וגופתו לא נמצאה . הטעות המאד ברורה היא ששכנעו אותו להינתק מהסלע . הוא היה צריך להישאר ולהיאחז בסלע אותו סלע בדיוק שעליו נתקע גינסברג שניצל בעור שיניו קרא את הספר, . אולי כדאי לשמוע הרצאה של יוסי גינסברג ולהבין טוב יותר . המפל הזה מתואר כמפל שאי אפשר להינצל ממנו . לדעתי מחלצים היו מסוגלים לחלץ את דן מאד בקלות לו היה נאחז בסלע ונראה כי החבורה איתה יצא לטיול היתה מאד לא מנוסה . נתי

assael10

New member
החבורה או החברה ?

מדובר על משהו שהסעיר את החבר'ה של דרום אמריקה לא מעט, המשפחה פרסמה את המכתב הבא : למטיילים שלום רב, אנחנו, משפחתו של דן רוזנבך ז"ל ,אשר נספה בנהר הטואיצ'י בבוליביה ב-16/05/04, מרגישים חובה להביא לידיעתכם המטיילים ולידיעת בני משפחותיכם מספר כללים, אזהרות ונקודות שאנשי "למטייל" אספו למעננו ממומחים בשטח ואשר ראוי לשים לב אליהם בטרם יציאה לכל פעילות רפטינג, אבובים או רפסודה. בשנים האחרונות נפגעו מטיילים רבים אשר עסקו בפעילויות מסוג זה וביניהם בננו דן ז"ל. כישראלים אנו בעלי רמת ניסיון נמוכה בכל הקשור לנהרות גדולים. חוסר המודעות לעוצמתם של הנהרות מגבירה את הסכנה שבה אנו נמצאים, כשאנו יוצאים לשייט או לכל פעילות בנהר. לפניכם כמה כללים אשר יכולים לסייע לשמור על חייכם: א. שייט רפטינג 1. ודאו היטב שמפעיל השייט מיומן ומוסמך. 2. ודאו שהמפעיל מחזיק ציוד הצלה ובטיחות תקין ושלם. 3. אל תפנו ל"חפרים". 4. ודאו שהשייט נעשה בעונה המתאימה לנהר בו אתם אמורים לשוט. 5.תמיד! השתמשו בחגורת ציפה וקסדה המתאימים לשייט במים לבנים. *אסור להשתמש בחגורות ציפה ימיות, כאלו התלויות מעל הצוואר או קשורות בסרטים רופפים. 6. ודאו שאת השייט מלווים קיאקים עם מפעילים מנוסים. * מפעילי הקיאקים חייבים לבדוק את האשדים לפני שאתם עוברים בהם ולהמתין בדריכות במים למקרה שמישהו נופל ונסחף. אל תצאו לשייט ללא ליווי קיאקים. 7. זכרו, טמפרטורת המים יכולה להיות נמוכה ועלולה לגרום, תוך זמן קצר, להיפותרמיה ( איבוד חום הגוף). ב. שייט אבובים/ רפסודה זהו שייט מסוכן. נפילה מהרפסודה או איבוד האבוב יביאו אתכם להימצא בנחל זורם ולהתמודדות קשה. 1. שייט אבובים/ רפסודה דורש אמצעי בטחון כמו בכל שייט על נהר (ראו את ההמלצות שלמעלה). 2. בשייט אבובים/ רפסודה השתמשו בחגורת ציפה וקסדה. 3. וודאו שהשייט מאורגן ויש סירה לאבטחת המשייטים. 4. לעולם אל תצאו לשייט עצמי או פרטי על הנהר. 5. לעולם אל תצאו עם סירה בודדה לנהר. והקורבן האחרון היה לצער כולנו- דן, למענו, למענכם ולמען בני משפחתכם היזהרו ונקטו את כל הבדיקות המומלצות במכתבנו זה. אנחנו כבר נפגענו. בני המשפחה מעבר לזה הם המשיכו והזהירו נגד החברה שהפעילה את השיט הזה והסאגה והמלחמה בפורום אל לובו ובלמטייל ובעוד אחרים נמשכה שבועות רבים ועדין מדי פעם נמשכת. למשל : אני השתתפתי במבצע החילוץ במשלחת הראשונה וחשוב לי לספר לכם כמה פרטים על שאול. אני לא שמעתי על שאול לפני זה ושהגעתי למקום ציפיתי לראות בעל חברה מישהו רציני ולהפתעתי גיליתי אדם חסר תושייה ויכולת להזיז דברים בשטח . זה הדליק אצלי כבר נורה אדומה לגבי אמינותו של שאול. בהתחלה שאול לא רצה להגיע למקום האירוע בטענה כי מה הוא יכול לעזור אבל שהוא הגיע היה לו מאוד חשוב לדאוג לציוד שלו שיחזור שלם ללה פאז. שאול לקח את כל כלי האוכל שהיו לקבוצה ממקום החיפושים בסאן חוזה והשאיר אותנו המתנדבים ללא כלי אוכל. אז אני שואל אותכם אם עדיין אתם רוצים לצאת עם אדם כזה חסר רגישות ותושייה שכזה? בנוסף שאול גילה חוסר רגישות לקבוצה שהיתה עם דן על הרפסודה בכך ששאל אותם מדוע הם עושים סיפור כזה ממבצע החילוץ ושהוא טייל הוא לא עשה שום ביטוח ולמה הפעילו בכלל את הביטוח? אז באמת לכל הישראלים שחושבים לצאת איתו לטיולים ה``מענינים`` שלו תעצרו רגע אחד לפני הרי כולנו היינו בצבא וקיבלנו אחריות כזאת או אחרת אז למה פה בדרום אמריקה החושים שלנו לא עובדים ואנחנו מחפשים אקשן שיכול לגרום למשפחות שלנו לעצב רב ומיותר. תזכרו שזה לא המקרה הראשון אצל שאול אז נכון שתאונות קורות אבל כל שנה אצל אותו בחור מפוקפק? ואם זה לא נגמר במוות אז זה בסדר? בעוד משפחתו של דן בשטח מחפשת אחריו שאול ממשיך ומוציא טיולים בקור רוח שכזה. לא סתם החברה של שאול היא היחידה שמוציאה טיולים מסוג זה... תחשבו על זה! פרטים נוספים באתר הלובו

natyh

New member
שלום עמית

מאחר ואני ידוע כאיש שבדרך כלל מתבטא בחריפות שלא תמיד נחוצה השתדלתי להיות מאד עדין הפעם . הייתי באיזור ואירגנתי שייט מסן חוזה בחברתו של טיקו ללא רפטינג . טיקו מאד חשש מהסן פדרו , הדבר היה במסגרת סרט שצילמתי אגדת יבשת הוקרן במבחן בד 1996 על המסע התרמילאי , בין היתר צילמנו את בנחמין שערך רפטינג באפורימק באותה תקופה . המסע הזה כפי שתואר בלובו נראה לי כפשוטו מסע התאבדות ומהיכרות מוגבלת עם נהרות , שהיתי באיזורי גונגל תקופות אני מניח שלא הייתי מצטרף אליו כבר בדיעבד . כל מה שצריך כבר נאמר במכתב שפירסמת , רק משום מה מדורג הסן פדרו ברמה שלוש זה בעירך הרמה של הירדן ההררי בו עברתי מפל בדרגה 2.5 בקלות בקייק בהדרכתו של איגור המופלא , לאחר שלא העזתי פישלתי להגיד את האמת באורובמבה בהדרכת בנחמין הענק לעבור רפיד ברמה 3 . לדעתי הסאן פדרו הוא הרבה מעבר ל 5 שזו הרמה המקסימלית פשוט מי שהוציא את השייט הוא פשוט חובב זהו שייט מסוכן מאין כמוהו ואפילו בנחמין המדהים היה מהסס מאד לצאת לשייט כזה בחברת חובבים בודאי לא על רפסודה שנבנתה לבד . נתי

למעלה