דמקה..

amitdd

New member
דמקה..

בעקבות התערבות עם חבר שלי, אני צריך להכין בפסקל משחק דמקה שינצח אותו.. הידע שיש לי הוא ידע של 5 יחידות מחשבים בבי"ס ועוד קצת על גרפיקה. עד עכשיו הכנתי סנייק, טטריס , סנוקר ועוד כמה דברים. למישהו יש רעיון איך להתחיל פרוייקט כזה?

jolp1

New member
יש לך נסיון בבנית המשחקים אז

המטרה הראשונה שלך היא הגדרת "פונקציה היוריסטית"- זוהי פונקציה הנותנת ציון מספרי עבור כל לוח נתון. למה זה טוב? כך המשחק שלך ידע להעריך יותר את המצבים הטובים יותר עבור המחשב ולבחור דווקא בהם. פונקציה היוריסטית חכמה תתחשב בכמה גורמים יחדיו ותוביל לנצחון ברוב המקרים אם לא בכולם. כתבתי משחק דמקה, המיישם עקרונות בינה מלאכותית (בין היתר שימוש באלגוריתם alphabeta, שאני ממליץ לך לחפש עליו מידע באינטרנט). אם תרצה את הפונקציה שבה השתמשתי, אין בעיה אבל אולי כדאי שתנסה לפתח אותה לבדך. חוץ מזה, שלאחר גלישה ממושכת ברשת תוך חיפוש אחר משחקי דמקה מצאתי אסטרגיות שונות ולעתים אף הפוכות, שהובילו ליצירת תוכנה "חכמה". בהצלחה!

the new L

New member
אני מפנה אותך

ללמוד קצת על תורת המשחקים, תורה מתמטית שעוסקת בדיוק בדברים כאלה. בכל מקרה, אתה צריך לבנות פה מודל של משחק דמקה, לא צריך להיות יותר מדי מסובך, ואז בעזרת תכנון דינמי לדעתי המחשב יוכל לנצח אותו

jolp1

New member
ספר בעברית בנושא תורת המשחקים

ניתן לרכוש מלמדא- בית ההוצאה לאור של האוניברסיטה הפתוחה. ספרי האו´פ ידועים בטיבם, אם נושא זה מעניין אותך אני בהחלט ממליץ לך לרכוש את הספר המוצא באתר למדא. (יש לחפש שם את הקורס "תורת המשחקים")

nimrodshay

New member
זה מה שאתה מדבר עליו?

http://www3.openu.ac.il/ouweb/owa/lamda.book?in_book=20216

jolp1

New member
כן. לא למדתי את הקורס אך ניתן להסיק

משמו במה הוא עוסק :)

ke

New member
זה לא בדיוק זה...

תורת המשחקים במתמטיקה קשורה פחות למה שמדובר עליו כאן. הפן המתטמי של תורת המשחקים, משחקים כמו דמקה שחמט וכו הם פחות מעניינים מכיוון ששץ האינפורמציה שלהם ידוע מראש, ומערכת החוקים שלהם סגורה ודטמיניסטית. כלומר, בהינתן משחק, אזי תיאורטית מראש ידוע מי ינצח. תורת המשחקים במתמטיקה מתעסקת יותר בנושא של קבלת החלטות ע"י דימויים למשחקים, דוגמא לזה למשל זה דילמת האסיר. בכל מקרה נראה לי שהספרים הללו לא יעזרו למי שרוצה לפתח משחק דמקה (אם כי הנושא עצמו הוא מאוד מעניין), עדיך ללכת בכיוון של חומר על בינה מלאכותית. מקום טוב לנסות להתחיל בו יכול להיות למשל אתרים של קורסים באוניברסיטאות בארץ, או להריץ חיפוש ב google על alphabeta.

למעלה