"דמעות של גמל".....

"דמעות של גמל"......./images/Emo14.gif

(זה שם של סרט שיקרן בקרוב בארץ.) רבים יסכימו לקביעה,כי הנשמה היא הדבר החשוב ביותר שיש לאדם. היא המהות של זהותו,של ערכיו,של קיומו הגשמי. אך האם ניתן לחוש בה
לראות אותה
למדוד אותה
לקראת סופו של הסרט "21 גרם" לומדים הצופים,שמשקל זה הוא המשקל שמאבד האדם ברגע מותו. כלומר, היעלמותו של משקל זה היא הרמז לקיומה של הנשמה. זוהי לא רק ראיה עקיפה לכך שלאדם יש מהות רוחנית ונצחית,אלא גם עדות לנקודת ההשקה המתקיימת בין מימד זה לבין העולם הארעי של החומר. ההצבה של קביעה זו ככותרת לסרט מצהירה על כוונתו להציג ולשקול,באמצעות,הכלים העומדים לרשות המדיום הקולנועי,אותה מהות רוחנית של הקיום האנושי, לבחון באיזו מידה השנוי הפיסי המתוחלל בגופו ובחייו של האדם גורר בעקבותיו גם שנוי במהותו הרוחנית, שינוי בבסיס זהותו וקיומו המוסרי. להציג את הרגעים שבהם האדם מאבד את נשמתו גם כשהוא לכאורה ממשיך בחייו!. לשאול האם לאחר שאבדה הנפש עדיין ניתן לרכוש אותה מחדש?!. הסרט "21 גרם" שראיתי אני גם. זה לעסוק בשאלת המשכיות הנפש נובעת מהאופן שבו הוא מאניש את מושג הנפש. כם הוא מרגיש,שהוא אינו ראוי לחיות. שאלת החלמתו הנפשית והרוחנית הופכת בכל לקשורה לנטילה מחדש של אחריות ומחויבות זו. הוא כבר התנתק רגשית והוא מנסה לדחות את בקשתה של אישתו. זה מעלה נושאים אלו באמצעות מספר רב יותר של דמויות ושל אירועים דרמטיים שהקשרים בינהם מתבררים בהדרגה לכל אורכו של הסרט. קראתי זאת ולקחתי את הדברים החשובים בעיניי זאת כי אולי חשבתי שזה לא תמיד יעניין את חבריי לפורום. קראתי זאת בכתב עת לענייני קולנוע.

האחת LIO

New member
המהות האנושית ..שנעטפת ב- "21 גרם "

כל מה שיש לי - נעטף ב- 21 גרם . כל מה שאקח איתי הלאה - יעטף בתוך 21 הגרם האלה . זאת ידיעה שאני חיה איתה . זאת המחשבה שתמיד אלך איתה . זאת האמונה שלי השורשית והגרעינית . זאת הנחמה הפעוטה שלי בחיי היומיום . יופי הוא בעייני המתבונן ..אמר מי שאמר פעם .. - אני אדם של נשמות . ובאופן כמעט פאטתי לא מסוגלת רק להתבונן .. במראה הפיזי . הממשי. תמיד חיפשתי את האור בעיינים באנשים שהתבוננתי בהם .. תמיד השפלתי מבט כשהייתי צריכה לתת להם להביט בשלי .. אבל לרוב אני מביטה . בשקט שאני יוצרת בתוכי ..וסופגת .. ..וזה שלי ..ורק שלי .. ..לא פעם אני חושבת בתוכי שלא הייתי רוצה להמשיך ולהלך עוד יום בחיי בלי להיות מודעת לכל המהות הפנימית שלי .. אני תמיד מבקשת את המשאלה הפשוטה הזאת .. -להישאר שלמה בנפשי .. מוכנה לעמוד מול המחלות והתחלואות הקשות ביותר רק שזה - לעולם לא ילקח לי ..

מורן א

New member
האחת LIO

אני מניחה שההקבלה ל-21 גרם קשורה בסרט שטרם ראיתי. בקשתך להישאר שלמה בנפשך ולהיות מודעת למהות הפנימית שלך, נראית כבקשה של כל אחד ואחת. הגיון צרוף של שלמות פנימית והרצון העמוק לנסות ולהבין מבפנים. מורן

האחת LIO

New member
ההתייחסות של "21 גרם "

- את הסרט לא ראיתי ..מקווה שעוד ייצא לי .. ההתייחסות היא רק מטאפורה לדילמה המוסרית שלקחתי על עצמי במהלך השנים .. הרצון לחקור ולצלול עמוק . כמו שאמרת - של כל אדם . של כל יצור אנושי . "מותר האדם מהבהמה" . .- היכולת של התבונה האנושית . התודעה האישית . הצלילה והמסע האישי של הנשמה בחיים האלה . הם הדברים שמזינים אותי שלוקחים אותי ממקום למקום .

מורן א

New member
רצוי ../images/Emo58.gif

הביקורת על "21 גרם" נשמעת מרתקת, אך הורסת מעט למי שעדיין לא צפה בסרט (להלן, אני) כי לבטח כעת אלך עם הפרשנות הזאת ולא אתן למוחי להבין לבד ואולי אחרת. (מקום למחשבה). ומה לגבי "דמעות של גמל"? במה עוסק הסרט? מורן

יש משהו במה שכתבת..

אבל אני למשל אוהבת לקרוא זה מראה לך את הסרט בעיניי אחרות. וזה לא סותר כל כך. את תוכלי לתת לעצמך אולי גם פרשנות אחרות, זאת גם הנקודת ראות שלי לגבי הסרט. לגבי דמעות של גמל זה רק שם שעוד לא בטוח שזה השם הסופי. אהבתי את השם אז השתמשתי בו כאן. זה יוכל להיות מאוד עוד שם זמני.

למעלה