דמעות ליד מלאכים.

m a y a 69

New member
מודה באשמה

לא בוכה הרבה , אבל אם כן אז מרשה לעצמי גם בנוכחות הילדים. לא חושבת שזה רע.. ואנקדוטה קלה, בשבוע שעבר היינו בסיפורי נרניה ולשלושתינו זלגו הדמעות על הלחיים בדיוק באותה הסצנה.

אפרופו... סרטים...

זאתורה - מומלץ מאוד... בעיקר לאחים שרבים הרבה... סרט יפה עם מוסר השכל ברור וחד. הערה קטנה: לא להורים פחדנים (הייתי האמא היחידה שצרחה בסרט חחח)

m a y a 69

New member
דמות הורית חזקה יציבה ובטוחה

נשמע כמו אשת הברזל. לבריאות הנפשית זקוקים הילדים לדמות הורית חזקה ויציבה , מגינה ובטוחה וגם אנושית וחמה. עדיין אפשר להשתטות עם הילדים, לשיר ,לרקוד ,להשתולל ,לצחוק ואם כואב אז גם מותר לבכות לפעמים . ברור שלא מומלץ לשבת ולרחם על עצמנו ולבכות כל היום ..זה בטח שלא יועיל לילדים ולדימוי העצמי שלהם.

גם לאבא מותר לבכות ../images/Emo7.gif

לבכות זה לא דבר רע לפעמים בוכים כי שמחים לפעמים בוכים כי מתרגשים לפעמים בוכים כי עצובים לפעמים בוכים כי כואב ולפעמים בוכים ולא ממש יודעים למה... בכי הוא צורת הבעה של רגש ואין שום סיבה להסתיר אותו אצלי למשל בסרט מלך החיות שאבא של סימבה נדרס ע"י העדר המבוהל לא היה סיכוי שלא ירדו לי דמעות כי זה היה ממש עצוב

היו מקרים בעבר

שהדמעות פשוט ירדו..מעצמן בלי שליטה..מתוך כעס..ותסכול. אבל כבר מזמן לא.. כל פעם שקרה..הם היו מולי מנסים לגונן..אבל אי אפשר היה.. וזה פגע בהם..אין צורך שיראו את הצער..זה לא מוסיף להם כלום..

r o n i t 3 7

New member
בכי זו לא חולשה

אני מרשה לעצמי להתפרק לפעמים ליד הילדים, אמנם אני מאוד חזקה, אבל כל סיר לחץ מוציא קצת קיטור...

ayb1

Well-known member
הוא גם לא הוכחה לחוזק

השאלה היא איך הילדים מתיחסים לבכי שלך או של האב. זאת השאלה אם אני מבין נכון כל ילד עשוי להיתיחס אחרת לכן יש מצבים בהם אפשר לבכות לידם ויש מצבים בהם אסור בתכלית האיסור. אין כאן שאלה של אם אלא של רגישות הילדים למצוקת ההורה. יש ילדים שלא יעמדו בקושי הזה ויש שיתחזקו מכך [חושב שילדים מעטים מאוד]

יערית

New member
חופשי

כשזה יוצא כולנו בוכים גם יחד

בכי מדבק../images/Emo88.gif

הכי נחמד זה כשאני בוכה והם אחרי ..פתאום הבכי הופך לצחוק משותף. חושבת שלבכות בנוכחותם זו לא בושה זה שיתוף זה החיבור האמיתי ביננו!! למה אנחנו צריכים להיות מאופקים ברגשות? גם אם לא מדובר ברגשות... נזכרת בקטע שהיה לי לפני מספר שנים ...אצתי רצתי לאיטי לתפוס כדור של הילד והבן של השכנה הסתכל עלי בתמהון ואמר בזו הלשון: "
לא ידעתי שאמהות יודעות לרוץ"

destiny36

New member
מעטים הפעמים

והאנשים שהזדקקתי לבכות לידם או כתפם וליד הילדים לא העזתי רוב השנים. בתקופה האחרונה זה פשוט יצא כמה פעמים ו"נתפסתי" על ידי הבן הבכור. שחיבק ושאל "למה את בוכה?" ודאג והביע את ריגשותיו דוקא יותר במצב זה. אולי לא למדתי לבכות כי אסרו עלי. אולי לימדתי גם בלי מילים את הילדים שלא בוכים כל הזמן או רוב הזמן. אבל למדתי עם השנים שלבכות זה נכון גם ברגעים שמחים וגם ברגעים אחרים. בהקשר לילדים אני מבינה רק היום שאולי זה אפילו בסדר שיראו ויבינו שגם לאמא כואב לפעמים וגם לאמא מותר.

פברואר68

New member
אני ....מאמינה שמותר ורצוי להביע

רגשות להיות אנושיים בכי עצב כעס דאגה שמחה אושר התלהבות יש בכולנו הכל ונכון להרשות לעצמינו ולתת דוגמא לילדים שמותר להביע.......לשתף......

ושזה קורה -

בטוח לא ליד הילד! (יודעת שיהיו הסתגויות לגביי זה)-אבל...זה קצת מורכב! בקיצור-לא זכור לי שהבן שלי ראה אותי בוכה.

a n a t i 3 3

New member
משתדלת מאוד שזה לא יקרה!!!

למרות שכבר קרה
חושבת שיש להם מספיק משלהם, לא צריכים גם את ה"חבילה" שלי!

לא ממליצה לבכות ליד הילדים

אם הן רואות אותי מזילה דמעות, בעיקר זה ליד הטלויזיה. סרט מרגש או או תוכנית כל שהיא. ואזזזזזזזזז אפשר גם לתפוש טרמפ ולבכות על כל דבר בעולם. ברצינות. ילד מקבל מאד קשה כשהורה בוכה לידו. תחשבו עליכם ועל הוריכם.

זה אנושי לא?

בוכה ליד הילדים, בחודשים האחרונים,והאמת בוכה בעיקר מהתרגשות מדברים שהם אומרים. אבל מאמין שהם יותר בוחנים את המעשים שלי ולא את ביטויי הרגש, שבעצם נותנים לגיטימציה גם להם לבטא. לא סותר בכלל את הצחוקים, הקטעים, וההשתוללויות...

למעלה