דמעות בעיניים

yanivran

New member
דמעות בעיניים

היום קיבלתי אי-מייל מהבוס שלי לשעבר, איש דתי אבל מתקדם בדעותיו שידע עלי ועל בן זוגי כמובן ובו המון שאלות לגבי מצעד הגאווה הקרוב, עניתי לו וחשבתי שבזה יגמר היום, הופתעתי קצת אבל לא חשבתי שזה כזה חריג, השאלות לא היו חדשות לי ולכן גם התשובות, אבל אח"כ נכנסתי לאתרי החדשות השונים וראיתי שאכן, ישראל כבר לא המדינה שלי, לא שלי ולא של עוד 10% מתושביה. אז זהו, יש לי דמעות בעיניים כבר כשעה ואפילו כתבתי על זה פוסט בבלוג שלי כי לא יכולתי יותר להכיל את הכאב... http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=829290

bulllli

New member
עצוב לי להגיד

אבל אחרי כל המינוסים שבריחוק מהמשפחה והחברים והאוכל הטעים שיש בארץ, סוף סוף אני ממש שמח שאני לא גר שם. אבל גם עצוב לי שאני לא יכול לבוא ולתמוך בקולגות לקהילה שיאלצו לספוג את החרא הזה. ממש בריונות בלתי נסבלת. איפה הפוליטיקאים הנאורים שלנו? טומי לפיד, שלי יחימוביץ', יוסי שריד וכל השאר. קומו ותצעדו, תזמינו את אנשי הדת הנאורים שיש להם עוד כח לקום כנגד הברברים. הטרור החרדי במקרה הזה והטרור הדתי בכלל, יגמרו את אוכלוסית העולם והקופים יוכלו לחגוג את נצחונם הטכני במירוץ האבולוציוני.

ro99

New member
הלוואי שיכלתי להגיד שזה מפתיע

אבל אני עזבתי את הארץ לפני 25 שנה, הרבה לפני השינוי הקוסמטי במנטליות הישראלית וה"כאילו סובלנות" סטייל MTV. אף פעם לא האמנתי בתחפושת כי ידעתי ששנאה כל כך תהומית לא נעלמת תוך דור או שניים או אפילו עשרה. אז הבועה של שיינקין (אפילו לא כל תל אביב) שכנעה קהילה שלמה שחייתה בגן עדן של שוטים. פה לא מדובר בתופעה תלושה של שנאת חרדים - פה כולם משתפים פעולה ע"י התעלמות, סירוב לתמוך, סירוב לפעול. האמת פתאום גלוייה. לכן תמיד שמחתי שאני לא גרה בארץ, לכן לא יכלתי לחכות לרגע שבו אוכל סוף סוף לעזוב, לכן אפילו אם יגמר העולם לא אחזור לשם ולכן אני לא מתגעגעת לרגע.

daavid2006

New member
היטלר גם שנא הומואים

אני לא מבין איך אנשים לא רואים את הקשר?

yanivran

New member
נורא פשוט

אתה היית משווה את עצמך להיטלר אם היית שונא מישהו בגלל שהוא שונה ממך? אני חושש שלא, כי זה לא נעים, עדיף לחשוב שאתה עושה משהו בשם האל ולא משנה אם אין לך את הזכות, או שאפילו אסור לך לדבר בשמו, זה נותן לך כוח ואנשים אוהב כוח...

Noile

New member
החרדים בארץ

מדברים ומתנהגים כך פשוט מפני שהם יכולים. יש יהודים חרדים בכל העולם אבל במקומות אחרים ברור להם שזו התנהגות בלתי נסבלת, ומסכימה עם רו ובולי שאומרים שהאווירה בארץ מאפשרת חופש בריונות במיוחד כשמדובר בחרדים. ובולי - זה שטומי לפיד קיבל מנדטים על מצע של שנאת חרדים לא הופך אותו לנאור.

ro99

New member
לחרדים הכל מותר

"מצעד הגאווה: חרדים הפגינו, נהג מונית הותקף" - כשאני קוראת את המאמר, קשה לי לא לתהות איך המשטרה היתה מתייחסת לחרדים שמתנהגים באלימות כזאת אם היו למשל... אמממממממ... פלסטינאים?... אבל הם חרדים, ודמינו מותר, אז זה בסדר. מותר להם להסית לרצח ואלימות וישראל שותקת. ועדיין המשטרה לא נתנה אישור למצעד. אבל זה בסדר כי ישראל מדינה מתקדמת. And pigs might fly.

Noile

New member
אולי זה רק אני,

אבל יש לי הרגשה שזה לא רק החרדים, אלא יש פה שיתוף פעולה בין החרדים למשטרה כי אף אחד לא ממש מעוניין במצעד הגאווה. מאד קשה לי להאמין להתרעות החמורות שהמשטרה מפיצה ועוד יותר לכתבות שמתארות כמה למשטרה קשה להתמודד עם החרדים. במיוחד לאור העובדה שכולנו יודעים איך מדינת ישראל מטפלת בהתפרעויות גדולות בהרבה בשטחים, או בפנוי ואת היד הקשה שנקטו כלפי ערביי ישראל. כל ההתרעות נראות לי מופרכות ומוגזמות ובמקום לעשות כל כך הרבה רעש, המשטרה פשוט צריכה להזהיר את הרבנים שישלטו בצאן שלהם. גם מצחיקות הטענות שזוהי פרובוקציה לערוך מצעד גאווה בירושלים. מוצדק לעצור את המצעד מסיבות של דת בדיוק כמו לאסור על תפילה בתל-אביב.

ciccio

New member
לא רק את

בדיוק לפני רבע שעה ערלי אמר את אותם דברים... בירושלים לא ינקפו אצבע נגד החרדים ובמקרה הזה אפילו יותר יש להם קונצנזוס גדול ברחבי עם הסגולה.

odedee

New member
נכון, אבל גדול../images/Emo70.gif

אני בוחר לראות את הצד החיובי של המטבע - הרי זה לא שהיו לי ציפיות מהדוסים. הצד החיובי הוא שהצד השפוי בישראל (וזה לא רק חילונים) רואה עכשיו (ולא בפעם הראשונה, ההתנתקות הראתה לכולם עם מי יש לנו עסק) את המפלצת שגדלה לה שם בסמטאות של רחובות, טבריה, בני ברק וירושלים. רואים הרבה הרבה תגובות באתרי האינטרנט של אנשים שאינם הומואים והפרשה הזו מסבירה להם דבר או שניים על הדוסים. כן, החברה החרדית/מתנחלית היא מפלצת שמאיימת על מדינת ישראל. ואני מאמין שזיהוי המחלה הוא צעד ראשון בריפוי שלה.

ליטל ו

New member
../images/Emo24.gif

גם אני קצת בדיכאון/אבל, אבל אפילו ירושלים עוד לא נכבשה לגמרי. ותל אביב נהדרת, וחיפה ואפילו אילת בסדר...

odedee

New member
כמו שכתבתי פה בהודעה אחרת -

לטפל בסרטן אפשר רק אחרי שמאתרים אותו. אני חושב שהרבה הרבה אנשים מבינים היום שהחברה החרדית היא איום ושצריך לשנות מקצה לקצה את ההתייחסות אליה בחברה הישראלית.

TrigATUSA

New member
ובני ציפר בניתוח קולע למה זה חשוב

http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/783661.html אני הרבה פעמים לא מסכים עם דיעותיו אבל הניתוח שלו הפעם בעל תובנות חשובות בעיני

odedee

New member
ככה ככה.

בעיני הפוסט הזה מבולבל מדי. ובכלל אני לא מת על ציפר, איש שכל הדימויים שלו על הומוסקסואליות הם שליליים.

zoo22

New member
אני מכיר רק דרך אחת לטפל בסרטן...

לחסל אותו בכל דרך...ואם לזה אתה מתכוון אני חושב שהלכת רחוק מדי ידידי ההתבטאות שלך לא במקום... אני מבין את הזעם ,זו פרובוקציה מכוונת ומיותרת מבחינת הבית הפתוח... אבל אחרי האלימות הקשה וחסרת הפרופרציות שלהם אני כבר לא יודע מה לחשוב...

odedee

New member
דווקא יש כמה דרכים.

אני חלילה לא מתכוון לפתרון אלים. אני חושב שהתופעות האיומות האלה שיוצאות בימים אלו מירושלים הן פרי באושים שנובע מזה שמדינת ישראל נמנעה במשך עשרות בשנים מדרישה מהחרדים לעמוד בכל החובות ששאר האזרחים עומדים בהן. שיפסיקו לתת להם קצבאות מעוותות, שיפסיקו לפטור אותם משירות צבאי, שיתחילו לעבוד ולשלם מיסים, שילמדו את תוכנית החובה של משרד החינוך כדי שהדרדקים ידעו שחוקי מדינת ישראל מחייבים אותם, גם אם הרבי שלהם חושב אחרת. אז יהיה להם פחות זמן לשרוף פחי אשפה ולפצוע שוטרים, ואולי בעבודה הם ייחשפו לזה שיש עוד סוגי אנשים חוץ ממי שהם רואים בשטעטל שלהם במאה שערים.

למעלה