דמעה

דנדש10

New member
דמעה

כי הא דרב רחומי הוה שכיח קמי' דרבא במחוזא, (רב רחומי היה נמצא אצל רבא במחוזו) הוה רגיל דהוי אתי לביתי' כל מעלי יומא דכיפורי, (והיה רגיל לחזור לביתו כל ערב יום הכיפורים) יומא חד משכתי' שמעתא, (ערב יום כיפור אחד משכו לימודו) הוה מסכיא דביתהו השתא אתי השתא אתי, (היתה מצפה אשתו ואומרת אולי עכשיו יגיע, אולי וכו') לא אתא, חלש דעתא, אחית דמעתא מעינה, (ולא הגיע, חלשה דעתה ע"כ וירדה דמעה מעיניה) הוה יתיב באיגרא, אפחית איגרא מתותי', ונח נפשי' (היה יושב בעלית הגג, נפל הגג מתחתיו ומת..) (כתובות ס"ב ע"ב) גמח"ט

דנדש10

New member
../images/Emo3.gif שנון אחד... ואפרופו...

אשה "עגונה" שבעלה נעלם ולא נמצא זה י"ב חודשים! פנתה לבית הדין בתביעה שיתירו לה להינשא לכולי עלמא! ולפליאת הדינים בענין הביאה ראיה מהגמרא הנ"ל, והלא דברים קל וחומר : ומה שם שהאשה הורידה רק דמעה אחת על הבעל שאיחר מלבוא- וכבר בעלה מת, על אחת כמה וכמה בנידון דנן , שאני יושבת זה שנה תמימה ומורידה דמעות על בעלי שמאחר לבוא, הרי ברור שדמעותי כבר גרמו לכך שימות! והרי אני מותרת כבר לכל העולם...

ציפי81

New member
יישרפו דברי תורה ואל יימסרו לנשים

וכן: שמוציאות דברי תורה לדברי הבאי לפי עניות דעתן.

דנדש10

New member
מיותר לציין

שהדיינים לא מתו עליה... מנצל"ש, ציפי, באמת שיפה לך אדום... אפילו תרויחי שתישארי איתו לפחות עד יום רביעי הבעל"ט...

דנדשן ... לא כדאי לך ...

להיות איש השבוע, אחרי ציפי ... בחג , אפ-חד לא ישים קצוץ על הפורום ... עסוקים בטיולים עם הילדים או עם המדוברת ... ראה הוזהרת !

ציפי81

New member
אני אשים

לא יודעת כמה אטייל, האקס מגיע לארץ וזה אומר שהבנות תהיינה גם אצלו. ואנ'לא בונה על טיולים עם המדוברת

נעה 2411

New member
ברור שלא...

אני בטוחה שהיה להם קשה לעיקול שאשה מביאה ראיה.... ועוד מהגמרא מה קרה בסוף?

ובהמשך לזה ראי הוכחה מהאחרונים

מתוך- חוקי הנשים, פרק 9 לרבנו יוסף חיים (בעל הבן איש חי): "...צריכה האשה להאריך אפה, ותנמיך עצמה ותעביר הדבר, לא תבכה ולא תזיל דמע, ולא תוציא ברגזה דברים קשים בלשונה, היות ובמהרה יעלו לשמים דבריה ודמעותיה, ותשפיע על בעלה ותזיקו, ונזק לבעלה יחזור עליה, ואשר יבואהו יבואה, כי גוף אחד יחשב גופו וגופה". מניסיוני העגום והמתמשך עדיין - אכן דמעותיה הרבות של אשתי שמסרבת להתגרש - גורמות לי ולסביבתי נזק. תכלה שנה וקללותיה - תחל שנה וברכותיה. גמר חתימה טובה לנו ולכל כלל ישראל.

למעלה